reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie potwierdzone - 3 pecherzyki były, pobrane. Dostałam metypred 16mg do pozytywnej bety. Opakowanie jest 30szt wiec może dłużej będę brała...
o clexane sama poprosiłam, i dostałam 0,4. Niestety 100% płatny.. muszę gdzieś potem załatwić na ryczałt.
Luteina 100 3x2.

Jeśli będą zarodki to w niedziele transfer a beta w 9dpt.

Jutro pierwsze info czy coś się zapłodnilo :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Pełen napięcia okres przed Tobą trzymam mocno kciuki pisz codziennie jak sytuacja[emoji5]

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

reklama
Hej. Byłam u mojej rodzinnej i trochę mnie uspokoiła. Powiedziała, ze jej wygląda to na początku anemii. We czwartek jadę na powtorne badania krwi i moczu. Wtedy zdecydujemy czy hematolog, czy ona będzie mogła mi pomóc. Już dzisiaj kupiłam sobie tabletki z buraka czerwonego i będę wcinac. Kamień z serca mi trochę spadł. Niby anemia to nic dobrego, ale obawiałam się gorszego[emoji1]

Mnie boli dosyc mocno. Jak siedze, jak chodze a o korzystaniu z toalety nie wspomne...boje sie brac kolejną dawke leków... nawet wczorajsze usg było baaardzo bolesne.
Skontaktuj się z lekarzem , może będzie potrzebna hospitalizacja. Ja tak na prawdę miałam łagodną wersję hiperstymulacji z niedużą ilością płynów w jamie brzusznej, pomimo dużej liczby jajeczek, i czułam się nieźle. U ciebie wygląda na to, że masz więcej objawów, dlatego kontakt z lekarzem na bieżąco jest ważny.

Internety mówią tak:
"Wyróżnia się trzy postacie zespołu hiperstymulacji jajników (OHSS) i ich objawy:
– postać łagodna – nudności, wymioty, biegunka i uczucie napięcia podbrzusza,
– postać umiarkowana – oprócz standardowych objawów dodatkowo występuje płyn w jamie brzusznej,
– postać ciężka – powiększenie powyżej 12 cm jajników, zaburzenia oddychania, krzepnięcia i dysfunkcje nerek.

Innym objawem towarzyszącym zespołowi hiperstymulacji jajników może być wystąpienie zaburzeń elektrolitowych, zaburzeń krzepliwości krwi, w krańcowych przypadkach mogą one zagrażać życiu. Dlatego stosowanie środków do stymulacji w postaci gonadotropin odbywa się pod ścisłą kontrolą lekarza."

U mnie potwierdzone - 3 pecherzyki były, pobrane. Dostałam metypred 16mg do pozytywnej bety. Opakowanie jest 30szt wiec może dłużej będę brała...
o clexane sama poprosiłam, i dostałam 0,4. Niestety 100% płatny.. muszę gdzieś potem załatwić na ryczałt.
Luteina 100 3x2.

Jeśli będą zarodki to w niedziele transfer a beta w 9dpt.

Jutro pierwsze info czy coś się zapłodnilo :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Trzymamy kciuki.

Szczerze, czasami nie ogarniam :D:D
Np. dzisiaj przypomniałam sobie, że MilkyWay miała wczoraj betować.., I z 10 minut mi zajęło zanim przypomniałam sobie, że przecież nam pisała, że total hcg mogła tylko zrobić :D:D A już miałam pytać czemu się nie odzywa :D:D:D Starość nie radość :D

Super Sol, że próbujecie dalej. Maj to piękny miesiąc na zaciążenie, dzieci się w lutym rodzą a wodniczki są fajne (powiedział nieskromnie wodnik ;p)

Też jestem wodnikiem i zgadzam się na 100% :D:D:D Właśnie mam zajść w maju i kropka!

Czekam na dr. Anestezjolog i pielęgniarka mówią ze 3. Ale zaraz się dowiem co i jak jak Janeczko przyjdzie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

bertha, super że już po :) Niech jajeczka ładnie się zapładniają!

Mi USG wczoraj pokazało koło 10-11 pęchrzyków po 8 mm, estradiol 176. Zwiększono mi dawkę puregonu do 200 jednostek - przez 3 dni a w czwartek kolejne USG i badanie estradiolu. Coraz bliżej punkcji :)

Dzisiaj wielki dzień, drugi criotransfer, jestem na totalnym luzie po relanium, może to pomoże... Jadę po mojego kropeczka, mąż kieruje bo ja chyba dzisiaj nie dałabym rady prowadzić auta... Trzymajcie kciukasy, może w końcu do mnie uśmiechnie się szczęście;) [emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Emilianka, mocno trzymam!!!

reklama
Ja narazie jestem w dlugim protokole, dzisiaj jade po wlasciwe leki na stymulacje. Narazie mnie mecza lekami na tlumienie przysadki mozgowej. A pewnie w polowie maja albo pod koniec wlacza leki do sytymulacji i punkcja

Też tak miałam - antyki, zastrzyk wyciszający przysadzkę i od nowego cyklu stymulacja w trakcie której jestem :)

Do góry