reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No u mnie chyba jeszcze poprzednie sie nie zakończyło bo ciągłe nie dostałam normalnego okresu [emoji26]w środę wizyta w klinice i zobaczymy co dr powie....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No własnie nie wiedziałam jak lekarz liczył to plamienie, które miałaś (dobrze pamiętam?).
Bardzo liczę, że następnym razem się uda i że będzie to już niedługo. Może marcóweczki 2018 to będzie twoje forum ;)

reklama
Ja się bliźniąt nie spodziewam, ale się wypowiem (a co tam). Ja brałam 2 zarodki, i owszem lekrz powiedział mi o ryzyku związanym z ciążą mnogą. Ale powiedział też, że biorąc 2 mam 80% więcej szans na ciążę i ok. 15% szans na bliźniaki. Nie wiem, możde niektóre dziewczyny mają wyższe/niższe szanse, może ma na to wpływ jakość zarodków - nie wiem. Ale to jest to co od lekarza usłyszałam.

Madziu Twoje opinie są dla Mnie zawsze bardzo cenne [emoji846] w końcu jesteś "przewodniczącą naszej klasy "[emoji16] Ja odrazu usłyszałam o wszelkich wadach i minusach i słowa o zwiększeniu szans i stad takie moje wachania ale później pomyślałam ze mój lekarz nie lubi trudnych przypadków i może stad woli ciąże pojedyncze. Najgorsze ze mój partner każe mi samej podejmować decyzje dając do zrozumienia ze jak będą bliźniaki i coś będzie nie tak to był mój wybór [emoji20]

Madziu Twoje opinie są dla Mnie zawsze bardzo cenne [emoji846] w końcu jesteś "przewodniczącą naszej klasy "[emoji16] Ja odrazu usłyszałam o wszelkich wadach i minusach i słowa o zwiększeniu szans i stad takie moje wachania ale później pomyślałam ze mój lekarz nie lubi trudnych przypadków i może stad woli ciąże pojedyncze. Najgorsze ze mój partner każe mi samej podejmować decyzje dając do zrozumienia ze jak będą bliźniaki i coś będzie nie tak to był mój wybór [emoji20]

U mnie bylo tak samo. Przy całej procedurze mielismy 3 blaski. Przy pierwszym transferze zdecydowalismy sie na podanie 1- transfer nieudany. Przy crio lekarz przypomnial nam wszystkie za i przeciw podania dwóch. Moj partner tez nie chciał sie wypowiedziec w gabinecie jak lekarz sie nas zapytal czy decydujemy sie na 1 czy 2. Wiec ja podjęłam decyzje o podaniu dwoch zarodkow przy crio. Jadac do domu tylko uslyszalam od meza ze zaryzykowalismy [emoji6] ale opłacało sie zaryzykowac został z nami jeden zarodeczek [emoji173]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, dziewczyny :)

Wracam po dłuuugim weekendzie :)

Dziękuję za kciuki i za dobre życzenia! Też uważam, że przyszedł czas na mnie zaciążyć :):)

bertha, tak, zaczęłam stymulację od 4.05. Przez cztery dni kłułam się puregonem po 150 jednostek. Dziś mam wizytę i lekarz powie co dalej. Rano też miałam zrobić estradiol na dzisiejszą wizytę. A jak u Ciebie? Jakie masz leki? Jak się czujesz?

Kciuki za twój sukces i za każdą jeszcze czekającą na dwie kreski :)
Super trzymam kciuki za piękne jajeczka[emoji5] [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanko do dziewczyn które spodziewają się bliźniaków. Przy poprzednich transferach dwa razy brałam po dwa zarodki ale jakoś od początku nie wierzyłam ze się uda . Teraz jest zupełnie inaczej ,inne leki inne zarodki zupełnie inne przygotowanie i zaczynam się bać że może się udać a do piątku muszę podjąć decyzje czy jeden czy dwa zarodki . Wiem że przy dwóch moje szanse się zwiększają ale ciekawa jestem czy wasi lekarze mówili wam o plusach i minusach ciąży mnogiej i czy wy sie tak samo zastanawialiście wiedząc o ryzyku przy bliźniakach jak Ja ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mi się tylko pani doktor zapytała czy nie przeszkadzają mi bliźniaki, sama decydowała o ilości zarodków a ja poddałam się jej decyzji. Żadnej innej rozmowy nie było.

Kochane jak sie czulyscie podczas stymulacji? gonapepthylem lub diphedreline i reszcie? Ja mam staszne uderzenia goraca budza mnie w nocy w ciagu dnia nie daja normalnie funkcjonowac...

Mam pytanko do dziewczyn które spodziewają się bliźniaków. Przy poprzednich transferach dwa razy brałam po dwa zarodki ale jakoś od początku nie wierzyłam ze się uda . Teraz jest zupełnie inaczej ,inne leki inne zarodki zupełnie inne przygotowanie i zaczynam się bać że może się udać a do piątku muszę podjąć decyzje czy jeden czy dwa zarodki . Wiem że przy dwóch moje szanse się zwiększają ale ciekawa jestem czy wasi lekarze mówili wam o plusach i minusach ciąży mnogiej i czy wy sie tak samo zastanawialiście wiedząc o ryzyku przy bliźniakach jak Ja ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja brałam 2 zarodki, ale sami decydowaliśmy, a nawet nam sugerował ,E dwa bo razem mrożone były..... a o ryzyku nic nie wspominał

:)
29.04. ostatnia @
30.04. start stymulacji w 2dc
4.05. włączenie antagonisty Orgalutran w 6dc
7.05 zakończenie pregnylem wieczorem w 9dc
9.05 punkcja w 11dc

Czyli co, 8 dni stymulacji liczac od 2dc do zakończenia w 9dc.

No nawet szybko zleciało :) Widzę masz jakoś inaczej niż ja, pewnie dlatego że mam długi protokół. Zobaczę kiedy będę miała punkcję ;) Dostajesz L4 na punkcję? W ogóle dziewczyny zawsze dają L4 na punkcję i dzień transferu?

Dziękuję za szczegółowy opis :)

reklama
Kochane jak sie czulyscie podczas stymulacji? gonapepthylem lub diphedreline i reszcie? Ja mam staszne uderzenia goraca budza mnie w nocy w ciagu dnia nie daja normalnie funkcjonowac...

Ja mam puregon i też zauważyłam uderzenia gorąca co dla mnie, zmarzlucha, jest wręcz szokujące :D, ale daję radę jakoś strasznie mi to nie doskwiera, choć dziś w nocy sie budziłam bo było mi gorąco...

Do góry