reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, nie udzielałam się jakiś czas, ale podczytywałam cały czas. Strasznie się cieszę, że tylu kobitkom się udaje. Ja w końcu dostałam okres i jutro idę na pierwsze usg. Zaczynam krótki protokół. Jeszcze nie ogarniam Waszego kalendarza, ale może się nauczę :)

reklama
Madziu Twoje opinie są dla Mnie zawsze bardzo cenne [emoji846] w końcu jesteś "przewodniczącą naszej klasy "[emoji16] Ja odrazu usłyszałam o wszelkich wadach i minusach i słowa o zwiększeniu szans i stad takie moje wachania ale później pomyślałam ze mój lekarz nie lubi trudnych przypadków i może stad woli ciąże pojedyncze. Najgorsze ze mój partner każe mi samej podejmować decyzje dając do zrozumienia ze jak będą bliźniaki i coś będzie nie tak to był mój wybór [emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Twoj partner nie moze na ciebie zrzucac takiej decyzji w mysl zasady sukces ma wielu ojcow, a porazka jest sierota.

Jesli on nie jest przekonany, moze lepiej rozwazyc pojedynczy transfer, ale dogadac to z nim wczesniej. Moze boi sie odpowiedzialnosci za 2 dzieci na raz. Moze rozmowa o przyczynach wystarczy.

Twoj partner musi tez wiedziec, ze chore dzieci moga byc tez z ciaz pojedynczych, co wtedy? Wtedy sie nedzie poczuwal? Podjeliscie decyzje o rodzicielstwie świadomie i oboje bedziecie czerpac z niej szczescie ale tez wspolnie mierzyc sie z konsekwencjami. Przynajmniej taka jest idea.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No nawet szybko zleciało :) Widzę masz jakoś inaczej niż ja, pewnie dlatego że mam długi protokół. Zobaczę kiedy będę miała punkcję ;) Dostajesz L4 na punkcję? W ogóle dziewczyny zawsze dają L4 na punkcję i dzień transferu?

Dziękuję za szczegółowy opis :)
Na punkcjw wzielam jeden dzien urlopu. Po transferze spytalam ile mam brac urlopu, ale zaproponowal L4.

Hej dziewczyny, nie udzielałam się jakiś czas, ale podczytywałam cały czas. Strasznie się cieszę, że tylu kobitkom się udaje. Ja w końcu dostałam okres i jutro idę na pierwsze usg. Zaczynam krótki protokół. Jeszcze nie ogarniam Waszego kalendarza, ale może się nauczę :)
Jasani, witaj.

Jesli smigasz na komputerze to kalendarz dziala jak zwykly excel. Na poczatek tak proponuje. Ale jesli tylko komorka to dzis rano powtorzylam szczegolowa instrukcje jak korzystac z kalendarza - sprobuj. Jesli nic a nic sie nie uda wpisac - napisz do mnie.

Jasani, witaj.

Jesli smigasz na komputerze to kalendarz dziala jak zwykly excel. Na poczatek tak proponuje. Ale jesli tylko komorka to dzis rano powtorzylam szczegolowa instrukcje jak korzystac z kalendarza - sprobuj. Jesli nic a nic sie nie uda wpisac - napisz do mnie.

Korzystam najczęściej z kompa, więc może coś uda mi się wpisać, chociaż z excela byłam noga...

Twoj partner nie moze na ciebie zrzucac takiej decyzji w mysl zasady sukces ma wielu ojcow, a porazka jest sierota.

Jesli on nie jest przekonany, moze lepiej rozwazyc pojedynczy transfer, ale dogadac to z nim wczesniej. Moze boi sie odpowiedzialnosci za 2 dzieci na raz. Moze rozmowa o przyczynach wystarczy.

Twoj partner musi tez wiedziec, ze chore dzieci moga byc tez z ciaz pojedynczych, co wtedy? Wtedy sie nedzie poczuwal? Podjeliscie decyzje o rodzicielstwie świadomie i oboje bedziecie czerpac z niej szczescie ale tez wspolnie mierzyc sie z konsekwencjami. Przynajmniej taka jest idea.

Oj Madziu temat mojego partnera to długa rzeka... on jest tak zwanym dzieckiem w czepku urodzonym życie pełne sukcesów i zero porażek i ta nasza sytuacja... w ogóle się nie odnalazł i raczej się nie odnajdzie... ale Ja to podobno jestem baba z jajem [emoji12] wiec udźwignę to i dam radę. W moim przypadku walka o dziecko jest walka w pojedynkę ale niestety nie można mieć w życiu wszystkiego. Po moich przejściach to dziękuje ze po prostu bezinteresownie jest ze mną i mnie kocha i szanuje. Co do świadomości opieki nad jednym dzieckiem lub dwójka to zdaje sobie sprawę ale martwię się o sama ciąże i jej komplikacje ... ehh

No nawet szybko zleciało :) Widzę masz jakoś inaczej niż ja, pewnie dlatego że mam długi protokół. Zobaczę kiedy będę miała punkcję ;) Dostajesz L4 na punkcję? W ogóle dziewczyny zawsze dają L4 na punkcję i dzień transferu?

Dziękuję za szczegółowy opis :)
Ja jestem od przedednia punkcji na l4

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

Mam pytanko do dziewczyn które spodziewają się bliźniaków. Przy poprzednich transferach dwa razy brałam po dwa zarodki ale jakoś od początku nie wierzyłam ze się uda . Teraz jest zupełnie inaczej ,inne leki inne zarodki zupełnie inne przygotowanie i zaczynam się bać że może się udać a do piątku muszę podjąć decyzje czy jeden czy dwa zarodki . Wiem że przy dwóch moje szanse się zwiększają ale ciekawa jestem czy wasi lekarze mówili wam o plusach i minusach ciąży mnogiej i czy wy sie tak samo zastanawialiście wiedząc o ryzyku przy bliźniakach jak Ja ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No mnie tak nastraszył i skutecznie, że wpisałam 1 zarodka choć myślałam o dwóch, a przecież zdrowa jestem, mówił że wiek itd. mam 30 lat, starsze ode mnie moje klientki przychodzą z bliźniakami...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj Madziu temat mojego partnera to długa rzeka... on jest tak zwanym dzieckiem w czepku urodzonym życie pełne sukcesów i zero porażek i ta nasza sytuacja... w ogóle się nie odnalazł i raczej się nie odnajdzie... ale Ja to podobno jestem baba z jajem [emoji12] wiec udźwignę to i dam radę. W moim przypadku walka o dziecko jest walka w pojedynkę ale niestety nie można mieć w życiu wszystkiego. Po moich przejściach to dziękuje ze po prostu bezinteresownie jest ze mną i mnie kocha i szanuje. Co do świadomości opieki nad jednym dzieckiem lub dwójka to zdaje sobie sprawę ale martwię się o sama ciąże i jej komplikacje ... ehh

Ropuszka, a nie masz jakiejs kolezanki zaufanej co miala blizniaki?
Jesli w domu wiedza o problemie i masz z mama/siostra dobry kontakt, moze z nimi tez porozmawiasz, bo nie mozesz byc sama w tej sytuacji.

A.jesli masz juz jedno dziecko (duze, 30letnie pewnie) to moze jedno rozwaz. Bo czy z 3 na raz dasz rade?

Do góry