reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przyczyną decyzji o in vitro jest moja endometrioza, laparoskopie miałam w czerwcu , następnie pół roku Zoladex, w lutym wróciła miesiaczka i od razu iui, w marcu tak samo iui. Raczej nie ma sensu przeprowadzać kolejnej laparoskopi[emoji5] lekarzowi chodziło o sprawdzenie czy sluzowka nie ma bakterii , w środę dowiem się wszystkiego dokładnie. Człowiek cały w nerwach na wizycie to i zrozumieć może coś źle [emoji4]
A to nie jest zwykła biocenoza pochwy, którą robi się wymazem??

reklama
[emoji3] dopisalam się! ! [emoji3] tylko jak to później do wątku wrzucić? ? Człowiek stary a głupi [emoji3] juz sprawdzam instrukcje [emoji3] dziękuję bardzo za wyrozumiałość [emoji4]
Ja publikuję codziennie kalendarz. Dzisiaj się dopisałaś, więc jutrzo już bedziesz na liście :)

Super, że tak szybko ogarnęłaś :)
I na pewno nie jesteś stara.

bertha z tego co tak czasami podczytuje leczysz sie w parensie w kraku ja podchodzilam do pierwszej procedury ale w parensie w rz-wie ale widze ze identyczna stymulacja tez mialam monopur 225 i nie bylo mowy o zadnych modywfikacjach wynik slaby jeden zarodek. Po moich dlugich prosbach 2 ivf zmienili mi na puregon tez tylko dawke 225 wynik podoby.Dopiero w bocianei mialam silniejsze dawki i 7 pecherzykow ale co z tego jak przed transferm nie zadbano o endo( dopiero w angelusie podjeto leczenie czkema teraz na az bo juz nie podchodze na swoich komórkach). Ja jestem ciezkim bardzo przypadkiem ale mam porownanie i pamietam ze juz to pisalam wybierajcie jak macie wieksze problemy tylko najlepsze kliniki z najlepszymi lekarzami

Cytologia to nie badanie czystości pochwy :D:D
ja też się sama oszukałam kiedyś i powiedziałam lekarzowi, że przecież robiłam cytologię, ale on mnie uświadomił, że to nie to samo.

Internety mówią tak:

CZY BADANIE CYTOLOGICZNE I BADANIE CZYSTOŚCI POCHWY TO TO SAMO BADANIE?

Wprawdzie materiał do obu badań pobiera się mniej więcej w ten sam sposób (kobieta leży na fotelu ginekologicznym, a lekarz najpierw wkłada wziernik do pochwy, a potem specjalnym przyrządem pobiera próbkę) i czasem także za jednym razem, ale bada się go pod innym kątem.

W badaniu cytologicznym sprawdza się, czy wśród komórek szyjki i jamy macicy nie ma tych nieprawidłowo zbudowanych, które mogłyby świadczyć o stanach zapalnych, przednowotworowych czy nowotworowych.

Natomiast w badaniu czystości pochwy ocenia się pod mikroskopem florę bakteryjną. Chodzi o sprawdzenie, ile w pobranym z materiale znajduje się tzw. dobrych bakterii, a ile niepożądanych drobnoustrojów (innych bakterii, pasożytów itp.) oraz leukocytów, które mogłyby świadczyć o stanie zapalnym.

Czyli jak rozumiem ja musze się tylko dopisać a Pani publikuje kalendarz, tak ? [emoji4]
Nie paniuj mi proszę :D:D Ledwo 30tkę przekroczyłam :D:D jesteśmy wszystkie na ty :D:D
A moderatorką może zostać każda z nas. Mnie wybrały dziewczyny z wątku grudniowe mamy, bo się tam wychylałam i też zaczęłam prowadzić kalendarz. A wiadomo jak to w życiu bywa - wychyl się raz, a już zawsze cię palcem pokażą (nic się nie uczę :D:D )

Także tego, tak. Każdy sam się wpisuje, (chyba, że serio ma problem z wpisywaniem się, wtedy go dodaję, ale zachęcam do samodzielnych prób), a ja codziennie publikuję.

Nie paniuj mi proszę :D:D Ledwo 30tkę przekroczyłam :D:D jesteśmy wszystkie na ty :D:D
A moderatorką może zostać każda z nas. Mnie wybrały dziewczyny z wątku grudniowe mamy, bo się tam wychylałam i też zaczęłam prowadzić kalendarz. A wiadomo jak to w życiu bywa - wychyl się raz, a już zawsze cię palcem pokażą (nic się nie uczę :D:D )

Także tego, tak. Każdy sam się wpisuje, (chyba, że serio ma problem z wpisywaniem się, wtedy go dodaję, ale zachęcam do samodzielnych prób), a ja codziennie publikuję.
To teraz wszystko juz rozumiem [emoji3] bardzo dziękuję za wyjaśnienia [emoji4] ja mam skończone 27 [emoji12]

reklama

Haha no coś w tym jest dlatego jak kiedyś moja mama została wybrana do 3 klasowej w podstawówce ton juz nigdy więcej nie poszła na pierwsze zebranie [emoji23]

[emoji127] 28.10.2017

Do góry