reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przyczyną decyzji o in vitro jest moja endometrioza, laparoskopie miałam w czerwcu , następnie pół roku Zoladex, w lutym wróciła miesiaczka i od razu iui, w marcu tak samo iui. Raczej nie ma sensu przeprowadzać kolejnej laparoskopi[emoji5] lekarzowi chodziło o sprawdzenie czy sluzowka nie ma bakterii , w środę dowiem się wszystkiego dokładnie. Człowiek cały w nerwach na wizycie to i zrozumieć może coś źle [emoji4]
A to nie jest zwykła biocenoza pochwy, którą robi się wymazem??

reklama
[emoji3] dopisalam się! ! [emoji3] tylko jak to później do wątku wrzucić? ? Człowiek stary a głupi [emoji3] juz sprawdzam instrukcje [emoji3] dziękuję bardzo za wyrozumiałość [emoji4]
Ja publikuję codziennie kalendarz. Dzisiaj się dopisałaś, więc jutrzo już bedziesz na liście :)

Super, że tak szybko ogarnęłaś :)
I na pewno nie jesteś stara.

bertha z tego co tak czasami podczytuje leczysz sie w parensie w kraku ja podchodzilam do pierwszej procedury ale w parensie w rz-wie ale widze ze identyczna stymulacja tez mialam monopur 225 i nie bylo mowy o zadnych modywfikacjach wynik slaby jeden zarodek. Po moich dlugich prosbach 2 ivf zmienili mi na puregon tez tylko dawke 225 wynik podoby.Dopiero w bocianei mialam silniejsze dawki i 7 pecherzykow ale co z tego jak przed transferm nie zadbano o endo( dopiero w angelusie podjeto leczenie czkema teraz na az bo juz nie podchodze na swoich komórkach). Ja jestem ciezkim bardzo przypadkiem ale mam porownanie i pamietam ze juz to pisalam wybierajcie jak macie wieksze problemy tylko najlepsze kliniki z najlepszymi lekarzami

Cytologia to nie badanie czystości pochwy :D:D
ja też się sama oszukałam kiedyś i powiedziałam lekarzowi, że przecież robiłam cytologię, ale on mnie uświadomił, że to nie to samo.

Internety mówią tak:

CZY BADANIE CYTOLOGICZNE I BADANIE CZYSTOŚCI POCHWY TO TO SAMO BADANIE?

Wprawdzie materiał do obu badań pobiera się mniej więcej w ten sam sposób (kobieta leży na fotelu ginekologicznym, a lekarz najpierw wkłada wziernik do pochwy, a potem specjalnym przyrządem pobiera próbkę) i czasem także za jednym razem, ale bada się go pod innym kątem.

W badaniu cytologicznym sprawdza się, czy wśród komórek szyjki i jamy macicy nie ma tych nieprawidłowo zbudowanych, które mogłyby świadczyć o stanach zapalnych, przednowotworowych czy nowotworowych.

Natomiast w badaniu czystości pochwy ocenia się pod mikroskopem florę bakteryjną. Chodzi o sprawdzenie, ile w pobranym z materiale znajduje się tzw. dobrych bakterii, a ile niepożądanych drobnoustrojów (innych bakterii, pasożytów itp.) oraz leukocytów, które mogłyby świadczyć o stanie zapalnym.

Czyli jak rozumiem ja musze się tylko dopisać a Pani publikuje kalendarz, tak ? [emoji4]
Nie paniuj mi proszę :D:D Ledwo 30tkę przekroczyłam :D:D jesteśmy wszystkie na ty :D:D
A moderatorką może zostać każda z nas. Mnie wybrały dziewczyny z wątku grudniowe mamy, bo się tam wychylałam i też zaczęłam prowadzić kalendarz. A wiadomo jak to w życiu bywa - wychyl się raz, a już zawsze cię palcem pokażą (nic się nie uczę :D:D )

Także tego, tak. Każdy sam się wpisuje, (chyba, że serio ma problem z wpisywaniem się, wtedy go dodaję, ale zachęcam do samodzielnych prób), a ja codziennie publikuję.

Nie paniuj mi proszę :D:D Ledwo 30tkę przekroczyłam :D:D jesteśmy wszystkie na ty :D:D
A moderatorką może zostać każda z nas. Mnie wybrały dziewczyny z wątku grudniowe mamy, bo się tam wychylałam i też zaczęłam prowadzić kalendarz. A wiadomo jak to w życiu bywa - wychyl się raz, a już zawsze cię palcem pokażą (nic się nie uczę :D:D )

Także tego, tak. Każdy sam się wpisuje, (chyba, że serio ma problem z wpisywaniem się, wtedy go dodaję, ale zachęcam do samodzielnych prób), a ja codziennie publikuję.
To teraz wszystko juz rozumiem [emoji3] bardzo dziękuję za wyjaśnienia [emoji4] ja mam skończone 27 [emoji12]

reklama

Haha no coś w tym jest dlatego jak kiedyś moja mama została wybrana do 3 klasowej w podstawówce ton juz nigdy więcej nie poszła na pierwsze zebranie [emoji23]

[emoji127] 28.10.2017

Do góry