reklama
M@gda
Moderatorka
Suuuper. Trzymam kciuki!!!!Wreszcie przyszła @ [emoji3] od jutra zaczynam przygotowanie do transferu [emoji4]
M@gda
Moderatorka
Witaj,cześć dziewczyny
Czytam was od jakiegoś czasu chłonąc wszystkie możliwe informacje i dziś zebrałam się żeby napisać Jestem 8dpt i na aplikatorze tabletki dopochwowej zostały mi ślady krwi. Przestraszyłam się....
Aplikator może podrażniać, nie martw się. Tabletki możesz aplikować też palcami, jeśli ie masz zbyt długich paznokci.
Co do śladów krwi, to monitoruj sytuację. Jeśli to stara, brązowa, nie martw się. Jeśli świeża czerwona napisz do lekarza, szczególnie jeśli sytuacja się powtórzy.
bertha
Fanka BB :)
Tak sobie pomyslałam, że po wpisach typu "wizyta usg" jeszcze niewiele wiemy - czy to monitoring cyklu, czy stymulacji czy przed criotransferem czy moze ciążowa, a jesli tak, to w ktorym tygodniu.Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
Już maj - kobietki, to będzie nasza wiosna, wszytsko rozkwita i się zapytla, niedługo i my będziemy latać zapylone! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :*
Shake it up baby, twist and shout
Będzie sie działo
Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz
2017-05-05 Mruch Wizyta przed crio
2017-05-06 M@gda wizyta w przychodni
2017-05-08 Oska303 wizyta i usg kontrolne
2017-05-08 Fasolka89 wizyta usg
2017-05-08 karolina1984 wizyta (karta ciąży)
2017-05-09 Emilianka6966 II criotransfer
2017-05-10 Adunnnia Usg serduszkowe ❤
2017-05-10 bertha prawdopodobny termin punkcji
2017-05-10 aniasiwa usg genetyczne
2017-05-10 M@gda wizyta (karta ciąży) kontynuacja u lekarza z kliniki
2017-05-10 MilkyWay betowanie
2017-05-11 Agnieś191 wizyta przed in vitro
2017-05-12 Alfistka wizyta
2017-05-12 tusiaczzek1988 USG kontrolne
2017-05-12 Ropuszka666 USG przed transferem
2017-05-13 AnetaB-stok wizyta i pierwsze USG
2017-05-15 bertha prawdopodobny termin transferu dwóch blastek
2017-05-19 Ropuszka666 wstępny termin transeru blastki
2017-05-24 dreamscometrue usg pecherzykowo❤❤
2017-05-26 Alfistka wizyta
2017-06-02 Alfistka wizyta
2017-06-18 kreatola termin porodu
2017-07-10 Maddie@ termin porodu
2017-07-12 Klarsa termin porodu
2017-07-17 Rustynka termin porodu
2017-07-30 Jaskolcia termin porodu
2017-10-25 Kikuli termin porodu
2017-10-28 anetka303 termin porodu
2017-12-13 M@gda termin porodu
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację "Arkusze Google"?
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz
I zawsze musimy dopytywac sie ktory to tydzien ciazy, ile fasolek jest brzuszku, czy tez ile ilodniowych zarodków bylo transferowanych i ktory dtp.
I tak mysle, ze moze dolozymy kolumnę "Status", gdzie przy wpisywaniu w kalendarz uzupelnimy status w danym dniu wizyty/wydarzenia:
=> dla starajacych sie/stymulujacych/przygotowujacych do crio wpisujemy: dc dla daty ktorą wpisujemy (lub dpo jesli jeszcze naturalny cykl leci), czym stymulacja, np u mnie by bylo przy jutrzejszej wizycie
.......... np. "stymulacja: 8dc, Menopur225, Orgalutran"
=> dla dziewczyn po transferze: ktory to bedzie dpt, ile zarodków podanych, ilu dniowych, opcjonalnie jakiej klasy, ktory transfer:
.......... np. "po transferze: 7dpt, 2 blastki, 8a, 8b, tranfer 28.04.2017, pierwszy transfer"
=> dla dziewczyn w ciąży: data transferu, tc, ile fasolek, a jak bedzie juz wiadomo, to jaka plec:
.......... np. "ciąża: transfer 15.04.2017, 8t3d, 2 fasolki/pecherzyki/serduszka"
=> dla dziewczyn po pierwszej pozytywnej becie fajnie by bylo wiedziec jaka byla beta/bety poprzedniapoprzednie, w ktorym dpt iludniowych zarodkow, np:
.......... np. "testowanie: 11dpt, beta 7dpt 30, 9dpt 80. tranfer 27.04.2017, 2 blastki "
Kolumnę dołożę, jesli ktos uwaza ze to fajny pomysl, to uzupelnijcie
Ostatnia edycja:
M@gda
Moderatorka
Tak sobie pomyslałam, że po wpisac typu "wizyta usg" jeszcze niewiele wiemy - czy to monitoring cyklu, czy stymulacji czy przed criotransferem czy moze ciążowa, a jesli tak, to w ktorym tygodniu.
I zawsze musimy dopytywac sie ktory to tydzien ciazy, ile fasolek jest brzuszku, czy tez ile ilodniowych zarodków bylo transferowanych i ktory dtp.
I tak mysle, ze moze dolozymy kolumnę "Status", gdzie przy wpisywaniu w kalendarz uzupelnimy status w danym dniu wizyty/wydarzenia:
-> dla starajacych sie/stymulujacych/przygotowujacych do crio wpisujemy: dc (lub dpo jesli jeszcze naturalny cykl leci), czym stymulacja, np u mnie by bylo przy jutrzejszej wizycie "stymulacja: 8dc, Menopur225, Orgalutran"
-> dla dziewczyn po transferze: ktory to bedzie dpt, ile zarodków podanych, ilu dniowych, opcjonalnie jakiej klasy
-> dla dziewczyn w ciąży: data transferu, tc, ile fasolek, a jak bedzie juz wiadomo, to jaka plec
Kolumnę dołożę, jesli ktos uwaza ze to fajny pomysl, to uzupelnijcie
Ja uważam, ze to fajny pomysł, ciekawa jestem tylko jak będzie z wykonaniem, bo nawet teraz nie wszystkie dziewczyny się wpisują.
Witaj,
Aplikator może podrażniać, nie martw się. Tabletki możesz aplikować też palcami, jeśli ie masz zbyt długich paznokci.
Co do śladów krwi, to monitoruj sytuację. Jeśli to stara, brązowa, nie martw się. Jeśli świeża czerwona napisz do lekarza, szczególnie jeśli sytuacja się powtórzy.
Dziękuję za odpowiedź... Krew świeże czerwona Zdecydowanie napiszę do lekarza.
bertha
No trudno.. Kto bedzie mial ochote to wpisze, kto nie moze ten nie wpisze. A dla nas to wieksza wiedza, kto jest na podobnym etapie, kogo o cos zapytac..Ja uważam, ze to fajny pomysł, ciekawa jestem tylko jak będzie z wykonaniem, bo nawet teraz nie wszystkie dziewczyny się wpisują.
M@gda
Moderatorka
Dodaj prosze jakas legende albo przyklad.No trudno.. Kto bedzie mial ochote to wpisze, kto nie moze ten nie wpisze. A dla nas to wieksza wiedza, kto jest na podobnym etapie, kogo o cos zapytac..
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No fajny pomysl ja mam zamiar wpisywać się tylko czekam na nowy plan wizyt monitorujacych bo wszystko sie pokicialo przez opóźnienie @.Ja uważam, ze to fajny pomysł, ciekawa jestem tylko jak będzie z wykonaniem, bo nawet teraz nie wszystkie dziewczyny się wpisują.
reklama
bertha
Zrobione
Podziel się: