reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

23 maja mam wizytę w Szczecinie i zobaczę co lekarz powie,jak to będzie wyglądało i ile kosztowało. W Warszawie w Novum wyczytałam że in vitro szacuje się na 48% więc dużo.

reklama
Dziewczyny, może mnie tu zjecie, ale uważam, że dawanie nadziei w takich sytuacjach jak ma Dusia to błąd. Beta od początku była niska, w 7dpt blastki powinna być pewnie ok. 70, tak pokazuje historia tego forum. A teraz kiedy spadła to ewidentnie wskazuje na biochemiczną. Owszem, cuda się zdarzają, ale chyba lepiej się na nie nie nastawiać i ewentualnie mieć ogromną radość, niż podtrzymywać w sobie nadzieję w sytuacji w zasadzie jednoznacznej.
Zgodzę się z Tobą prawie w 100% :D
W 6dpt blastka może mieć 15 i moze byc ok 40 jest super super ....
W przypadku dusi w 11dpt jej wynik był bardzo bardzo bardzo mały( już może spadał ) teraz jest jednoznaczny.Dawanie nadziei w tym przypadku to błąd też tak uważam .

23 maja mam wizytę w Szczecinie i zobaczę co lekarz powie,jak to będzie wyglądało i ile kosztowało. W Warszawie w Novum wyczytałam że in vitro szacuje się na 48% więc dużo.
Może nie będziecie musieli tak daleko jeżdzić. Wybór kliniki to cięzka sprawa.

Dziewczyny ja już po wizycie!

Niestety transferu w tym miesiącu jeszcze nie będzie. Szykujemy sie na przyszły. Endometrium w 10 dc praktycznie zerowe, owulacji tez nie ma. W przyszłym miesiącu podchodzę na lekach od 2dc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny ja już po wizycie!

Niestety transferu w tym miesiącu jeszcze nie będzie. Szykujemy sie na przyszły. Endometrium w 10 dc praktycznie zerowe, owulacji tez nie ma. W przyszłym miesiącu podchodzę na lekach od 2dc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Szkoda, ale lepiej poczekać, niż zmarnować zarodek i się mocno rozczarować...

Może nie, ale tu chodzi o podejście do całej sprawy. Dziewczyny były w stanie pokonywać i 700 km aby trafić do dobrej kliniki. Wiadomo że koszt in vitro nie jest mały..
Zgadzam się z tobą.
Gdzie się teraz leczysz, może dziewczyny mają jakies opinie o klinice, w której jesteś aktualnie.

reklama
Czesc dziewczyny,
Czekam na krwawienie z odstawienia i zaczynam stymulacje. Oczywiscie jestem pelna nadziei i przekonana ze sie wszystko uda..:) zastanawiam sie ile zarodkow powinni mi podac(jeden, dwa czy wiecej?), mam 26lat, pierwsze podejscie, nasienie męża pobrane biopsją z uwagi na problemy 'mechaniczne', mam pcos.

Kazda przeczytana informacja ze którejs z Was sie udalo wywoluje u mnie usmiech :-D gratulacje!

Do góry