reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

23 maja mam wizytę w Szczecinie i zobaczę co lekarz powie,jak to będzie wyglądało i ile kosztowało. W Warszawie w Novum wyczytałam że in vitro szacuje się na 48% więc dużo.

reklama
Dziewczyny, może mnie tu zjecie, ale uważam, że dawanie nadziei w takich sytuacjach jak ma Dusia to błąd. Beta od początku była niska, w 7dpt blastki powinna być pewnie ok. 70, tak pokazuje historia tego forum. A teraz kiedy spadła to ewidentnie wskazuje na biochemiczną. Owszem, cuda się zdarzają, ale chyba lepiej się na nie nie nastawiać i ewentualnie mieć ogromną radość, niż podtrzymywać w sobie nadzieję w sytuacji w zasadzie jednoznacznej.
Zgodzę się z Tobą prawie w 100% :D
W 6dpt blastka może mieć 15 i moze byc ok 40 jest super super ....
W przypadku dusi w 11dpt jej wynik był bardzo bardzo bardzo mały( już może spadał ) teraz jest jednoznaczny.Dawanie nadziei w tym przypadku to błąd też tak uważam .

23 maja mam wizytę w Szczecinie i zobaczę co lekarz powie,jak to będzie wyglądało i ile kosztowało. W Warszawie w Novum wyczytałam że in vitro szacuje się na 48% więc dużo.
Może nie będziecie musieli tak daleko jeżdzić. Wybór kliniki to cięzka sprawa.

Dziewczyny ja już po wizycie!

Niestety transferu w tym miesiącu jeszcze nie będzie. Szykujemy sie na przyszły. Endometrium w 10 dc praktycznie zerowe, owulacji tez nie ma. W przyszłym miesiącu podchodzę na lekach od 2dc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny ja już po wizycie!

Niestety transferu w tym miesiącu jeszcze nie będzie. Szykujemy sie na przyszły. Endometrium w 10 dc praktycznie zerowe, owulacji tez nie ma. W przyszłym miesiącu podchodzę na lekach od 2dc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Szkoda, ale lepiej poczekać, niż zmarnować zarodek i się mocno rozczarować...

Może nie, ale tu chodzi o podejście do całej sprawy. Dziewczyny były w stanie pokonywać i 700 km aby trafić do dobrej kliniki. Wiadomo że koszt in vitro nie jest mały..
Zgadzam się z tobą.
Gdzie się teraz leczysz, może dziewczyny mają jakies opinie o klinice, w której jesteś aktualnie.

reklama
Czesc dziewczyny,
Czekam na krwawienie z odstawienia i zaczynam stymulacje. Oczywiscie jestem pelna nadziei i przekonana ze sie wszystko uda..:) zastanawiam sie ile zarodkow powinni mi podac(jeden, dwa czy wiecej?), mam 26lat, pierwsze podejscie, nasienie męża pobrane biopsją z uwagi na problemy 'mechaniczne', mam pcos.

Kazda przeczytana informacja ze którejs z Was sie udalo wywoluje u mnie usmiech :-D gratulacje!

Do góry