reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie chwaliłam się, bo nie byłam pewna. Po pierwszym USG okazało się, że są dwa pęcherzyki ale jeden był bardzo malutki 1/3 wielkości tego większego. Lekarz kazał się nie nastawiać. A dwa tygodnie później nadal były dwa pęcherzyki, a zarodek z mniejszego pęcherzyka był o 1,5mm większy od zarodka z dużego pęcherzyka. I dopiero zobaczyłam dwa bijące serdusia.

reklama
hej dziewczyny
Zgredzik gratuluję !dwa serca nosisz pod swoim ,nie samowite uczucie pewnie ,kochana a Ty gdzie podchodziłaś do in vitro?
mandaryna ja mam 120 km do Łodzi a w Wawie w Novum już nie chcę podchodzić ,nigdy nie można się umówić do tego samego lekarza przy stymulacji bo terminów nie mają i wiecznie zabiegani ,zresztą nie mam sympatycznego wrażenia po nie których lekarzach ,nie powiem,że źle tam jest wręcz przeciwnie ale muszę spróbować gdzie indziej ;-):tak:zwłaszcza,że w Gamecie jest taniej
Lola216 to cieszę się ,że za pierwszym razem się udało ,ja miałam 2 iui i 2 in vitro i niestety nie udało się pomimo,że my zdrowi ...
aniołeczek koszta są różne zależy od kliniki ja jak na razie kalkulując wszystkie kliniki to Novum jest najdroższe :no:a tej klinice co piszesz to nie słyszałam :no: no i to też zależy od badań na jakie Cie skierują ,jaką będziesz miała drogę stymulacji czy długi czy krótki protokół ? itd
sylha a to jeden zarodeczek się nie rozwijał?

Ostatnia edycja:
Zgerdzik- super, oby tak dalej:tak::tak::tak:, a pamiętasz może jaką betę i w jakim dniu miałaś?!?!?!Bo u mnie ona na pograniczu dlatego gin też nie chciał nic na 100 potwierdzać:baffled:

zuzanka81: narazie to "niesamowite uczucie" przysłaniają mi codziennie wymioty, mdłości i straszne zmęczenie. Mam nadzieję że niedługo to wszystko przejdzie i zacznę się cieszyć swoimi dwoma cudami. Do in vitro podchodziłam w Provicie w Katowicach
sylha: przy twojej becie to nie ma innej możliwości jak dwie kruszynki. Ja miałam podane zarodki w drugiej dobie. W 12dpt - 258; w 15dpt - 803, w 34dpt - 55 560

Zgerdzik- wrzuć suwaczek :-), mnie mdłości równo od poniedziałku męczą, ale dzisiaj wypróbowałam: pół banana na dzień dobry i popiłam go z pół szklanki ciepłej wody z imbirem i póki co to OK, nawet śniadanie zjadłam i dalej nic :-), podobno jeszcze jest dobra ciepłą woda z cytryną

Koleżanka mi polecała Lokomotiv dla dzieci, podobno pomaga na mdłości, ale jakoś się boję spróbować bez konsultacji z lekarzem. Suwaczek bym wrzuciła ale nie bardzo wiem jak.. hehe
A ta woda z cytryną na czczo działała na mnie do zeszłego tygodnia, ale organizm odmówił jej przyjmowania... niestety

To spróbuj z bananem albo ten imbir- dla mnie ble, ale pomaga...
Suwaczek sobie zakładasz na obojętnie jakie stronie i potem jego htmla kopiujesz i wklejasz do profilu do sygnatury

no dziewczyny to już macie "jazdy z maluszkami w brzuszku" a na mdłości właśnie jak sylha pisze pomaga imbir :tak:i coś jeszcze ale nie pamiętam chyba mięta :tak:

reklama
Do góry