reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ZUZANKA81-moja opinia bedzie chyba obojętna, ani zła ani dobra. Byłam na wizycie w Invimedzie i skierowana byłam przez lekarza na HSG-drożność jajowodów w jakimś prywatnym szpitalu w Warszawie(nie pamiętam nazwy) Potem zrezygnowaliśmy z ich usług bo jakoś nie wydał nam sie ten lekarz konkretny, mówił bardzo chaotycznie i tak naprawde jedyne co nam zaoferował to oczywiście in vitro, oprócz HSG żadnych badań. Ogólnie klinika super, miła obsługa, wszystko oki. Brakowało jednak po poerwszej wizycie takiego zaufania i dobrego podejscia ze strony lekarza. Tak sie zakończyła moja przygoda z Invimed-em, nie oceniam innych lekarzy, moze rzeczywiscie są spoko i trafilibyście na bardziej kompetentnego. Jeśli chodzi o mnie to leczymy sie w Gamecie Kielce, oni mają też siedzibe w Łodzi i chyba w Gdyni. Do tej pory byliśy zadowolenie ale zawsze jest ten niedosyt i strach że taka "młoda "klinika ma małe doświadczenie a co za tym idzie malo pozytywnych wyników. Jednak zdecydowaliśmy sie na klinike w miejscu zamieszkania bo wyjeżdziliśmy sie tyle juz po innych miastach ze stwierdziliśmy że spróbujemy. Napewno zaoszczędziliśmy na czasie i pieniażkach, z pracą tez łatwiej to było pogodzić.

reklama
bulka6 mówisz ,że Gamet jest dobrą kliniką ? a kochana podchodziłaś do jakiegoś zabiegu in vitro czy iui? wiesz czasem taka klinika młoda jest lepsza niż starsza ,która traktuje już pacjentów jak fabryczną rzeczą i ma w nosie co dalej bo i tak kolejni przyjdą :crazy:

Ja tez w Gamecie ale w Gdyni podchodzilam do ICSI. Klinika mniejsza od np In victy ale tam podchodza do każdego naprawdę indywidualnie. Uważam , ze była to najlepsza decyzja jaka podjęłam a przyznam sie szczerze, ze właśnie z racji tego, ze jest to dość nowa klinika to tez nie brałam jej wogole pod uwagę . W ostatniej chwili podjęłam decyzje, ze jednak Gameta

Z tego co pamietam to kilka dziewczyn podchodziło w Gamecie, moze odpisza i podzielą się z Tobą spostrzeżeniami. Ja miałam 2 zabiegi In Vitro-pierwszy z 2 zarodkami-bez żadnych mrozaków-nieudany,
potem 2 zabieg z 6 blastocystami, 2-transfery z podanymi dwiema blastusiami-nieudane i teraz jestem 6 dpt i czekam:)miałam tez podane 2 blastocysty. Co bedzie to sie okaże!! Widze ze mieszkasz pod Warszawą takze do Gamety nie taką odległą drogę byś miała;)Jęsli chcesz jeszcze o coś pytać to nie ma problemu-PYTAJ:)Jeśli chodzi o mojego lekarza prowadzącego to uważam że najlepszy lekarz z jakim miałam do czynienia-konkretny, widac ze ma tak ogromną wiedze na temat, małomówny ale wie co robi i to się da wyczuć. Po wielu latach leczenia doszłam do wniosku że może ze mna nie zamienić ani słowa byle był skuteczny:)

no to bulka6 trzymam &&&&&& za II i mam nadzieję Ci się uda tym razem ,no mam nadzieję ,że dowiem się czegoś bo chcę badania porobić aby po wakacjach znowu podejść :tak:

Bulka- póki @ nie ma o jest wszystko na dobrej drodze!!!!!!Dbaj o siebie wypoczywaj i zobaczysz uda się!!!!!!!

Co do kliniki to ja się nie wypowiem, bo jestem z Opola i tu też miałam INV.

Lola- jak zdrówko????Mam nadzieję, że lepiej?!?!?!Ja się czuję świetnie, nawet M się dziwi, bo to raczej na odwrót jemu nic nie ma a ja przeziębiona szczególnie w okresie przesilenia...

witam serdecznie forumowiczki.Zdecydowaliśmy się z mężem po długiej rozmowie, że będziemy się starali o IFV z komórką dawczyni. Zdążyłam się już zorientować jak wygląda cała procedura, ale nie wiem jeszcze najważniejszej rzeczy- jak to wygląda od strony finansowej? Jest mi któraś w stanie powiedzieć ile to wszystko kosztuje? tak orientacyjnie lub może któraś wie jak wygląda to w gravicie w łodzi??? liczę na waszą odp. pozdrawiam

reklama
Lola216 a Ty rozumiem ,że ciąża z zabiegu ?w Gamecie?

Tak dokładnie. Udało sie za 1 razem. Podobnie jak Bulka jestem pod wrażeniem mojego lekarza- naprawdę facet wie co robi. Nie jest rozmowny , odpowiada super szczegółowo na pytania a tak naprawdę zupełnie mu zaufalam i jak dla mnie to by chyba tez nie musiał nic mówić. Do tego cały czas jest ze mna w kontakcie tel i dobiera mi dawke luteiny itd bo ja mieszkam w Uk .

Sylha- no niestety dalej bardzo boli mnie gardło i zastanawiam sie czy to nie angina moze. Nic mi nie pomaga. I do tego jeszcze mam to ropne zapalenie spojowki . Chyba mam jakiś osłabiony organizm.
A tak wogole to czuje sie super, zadnych objawow ciazowych oprócz tego , ze nie chce mi sie jeść i mam ochotę jedynie na ogórki :)))

Do góry