reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czesc dziewczyny. Mam juz terminy na sonohsg i laparoskopie. Niestety w miedzy czasie otrzymalismy wyniki nasienia. Jest bardzo zle :( czy znacie sie na wynikach? Moze podpowiedzialybyscie co robic:( wizyta u androloga dopiero pod koniec maja wypada:( moj gin na urlopie wiec dopiero pomoze po 10 maja :( jestem zalamana:(
Napisz coś wiecej

reklama
Zobacz załącznik 804273 takie coś znalazłam

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
Podstawą jest "dobra ręka doktorka" w kllinikach są magicy od pick upów wyciągną każdą komórkę:-) i od transferów. Powodzenie transferu zależy od wielu czynników, ale podstawą jest nie pobudzenie skurczów macicy bo embrion wyląduje w pochwie zamiast zagnieździć się w macicy gdy przyjdzie na niego czas.Stąd jedna z klinik testuje transfer pod osłoną leków rozkurczowych podawanych dożylnie i wyniki są spektakularne.

Czesc dziewczyny. Mam juz terminy na sonohsg i laparoskopie. Niestety w miedzy czasie otrzymalismy wyniki nasienia. Jest bardzo zle :( czy znacie sie na wynikach? Moze podpowiedzialybyscie co robic:( wizyta u androloga dopiero pod koniec maja wypada:( moj gin na urlopie wiec dopiero pomoze po 10 maja :( jestem zalamana:(
Napewno nie jest tak źle jezeli są plemniki i się ruszają to jest dobrze. Są najróżniejsze metody "aktywacji" nawet nieruchomych plemników. No i najważniejsze morfologia czyli ilość, ruchliowść nie zawsze przekłada się na fragmentacje chromatyny czyli DNA jaki niesie ze sobą plemnik. Czyli paradoksalnie gorsze parametry nasienia mogą oznaczać lepsze nasienie jakościowo. Badanie nasienia (seminogram) to badanie ilościowe a nie jakościowe.

Dziękuję :-* na pierwsze usg maszeruje dopiero 9.05. Późno ale tak Mi lekarz zlecil się zapisać a ja już szaleje bo wolałabym już zobaczyc kruszynkę i usłyszeć że wszystko jest w porządku;)
Rozumiem ale jak pójdziesz 9 mają to pewnie usłyszysz tez serduszko [emoji7] koniecznie pochwalić się później zdjęciami

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczyny, koleżanka jest w 6tc, dzisiaj słyszała serduszko, tętno 105, lekarka powiedziała jej, że jest słabo i ma się nie nastawiać, głupia baba jakaś. Wiecie coś na ten temat? Czy to faktycznie za mało i źle rokuje?

reklama
Do góry