reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Gratuluję! Świetnie się wspieracie i bardzo chętnie do Was dołączę. Ja wraz z decyzją o ivf załapałam nowe siły do walki i jestem bardzo niecierpliwa :-/ my dotychczas leczylismy się osobno i to będzie pierwsza wspólna wizyta ale z naszej strony decyzja zapadła.
Jednak w domu bede pozniej niz sadzilam (wracam od rodzicow pozniejszym pociagiem). Przypomnij mi jutro o tych badaniach. Napisze ci jakie ja robilam. Ktos jeszcze wrzucal liste postaram sie ja znalesc, choc nie obiecuje.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluję! Świetnie się wspieracie i bardzo chętnie do Was dołączę. Ja wraz z decyzją o ivf załapałam nowe siły do walki i jestem bardzo niecierpliwa :-/ my dotychczas leczylismy się osobno i to będzie pierwsza wspólna wizyta ale z naszej strony decyzja zapadła.
A co do wspierania. Kto nas wesprze kesli nie my same? Nikt inny nas nie zrozumie...

Madziula to tylko się cieszyć, ja ostatnio cierpię na bezsenność i chciałabym już tak beztrosko uciąć komara... może wkrótce nie będę się rozstawać z moim ulubionym kocykiem w gwiazdki;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Moze wkrotce bedziesz potrzebowala tez wersji mini tego kocyka :)

Madzia ja też dwie trzydziechy, nie wiem czy śmiać się czy płakać [emoji21]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Nie myslec o tym. Ze smiesznyvh rzeczy: moja mama daje korki. Byla u niej maturzystka kiedy mowilam ze na pociag jade. Zaproponowala ze jak mama po nia podjedzie to mnie podwiaza na pociag. Mama byla przekonana, ze razem na korkach bylysmy :) mnie strzasznie przyjemnie jest jakmi sie odejmuje lata, ale 12 lat to mi jeszcze nikt nie ujal:)

Wiec nie mysl o tych 30 [emoji14]

Na chwile zamarlam z palcami nad klawiatura... podziwiam cie za upor i dazenie do celu!! Serio!! Ja bym sie chyba zalamala.

Jesli dobrzenkojarze to w koncu ci sie udalo. Mam racje?

Nie,niestety nie ...jestem po ostatnim kryo na moich komorkach i nastepna stacja to klinika w Pradze z komorkami od dawczyni.
Madziu,co pozostaje albo usiasc i sie zalamac (tez nie pomoze) albo poslady spiac i dzialac. Niestety immunologia to taka wredna s*****a i nigdy nie wiadomo z ktorej strony zaatakuje. Jak juz jestresmy w temacie,kiedys wklejalam do slownika wykaz badan ktore sa w PL robione,jest to jednak maly procent tego co mozna i trzeba by bylo zrobic.

Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
PPJ (ANA1)
TSH
FT3
FT4
anty-TPO
anty-TG
Subpopulacje limfocytów (NK)
Allo-Mlr (z partnerem)
KIR Geny
cala krzepliwosc i zaburzenia krwi
Hemoglobina
Immunoglobiny...........
To sa podstawy, jesli ktoras z Was chce scany moich badan napiszcie do mnie na pr. Sa niestety w jez.niem.

Cześć dziewczyny ! Przychodzę do was z forum o inseminacji.. pozwólcie ze w skrócie opiszę swoją historię. . Czerwiec - laparoskopia ( endometrioza ), następnie pół roku Zoladex, luty-marzec - inseminacje ( nie udane ) .. rozważam invitro jednak będziemy mogli pozwolić sobie tylko na jedną procedurę dlatego też zastanawiam się nad invitro z komorka dawczyni. Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia bądź przemyślenia na ten temat :/ proszę wziąść pod uwagę moja endometrioze. Wiem ze wy tutaj najlepiej doradzicie.
Ja tez miałam laparoskopię mówiono mi ze do 3 miesięcy mamy sie ostro starać. Ale niestety sie nie udało miedzy czasie było szereg stymulacji monitorowanych i tez nic. W końcu zdecydowaliśmy sie na pierwsze invitro niestety zostałam złe prowadzona I wykrzesali ze mnie 3 komórki ktore poszły do badania tzn dwie poszły z którego żadna sie nie nadaaala do transferu. Do tego w czasie stymulacji brałam dużo przeciwbólowych leków bo miałam straszne bóle głowy i tez na nerwice na która sie leczę. Lekarz mówił ze to nie ma znaczenia ale ja wiem i czuje ze jednak miało. Teraz jestem na długim protokole dwa zastrzyki z diphedreline 3,75 zeby przyciszyć endometriozę. Przedemna osttninzastrzyl w pitek a pózniej ruszmay ze stymulacja do zabiegu pewnie koniec maja początek czerwca.Mam bardzo duża nadzieje ze sie uda ( nadzieja umiera ostatnia )

reklama
Do góry