reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie,niestety nie ...jestem po ostatnim kryo na moich komorkach i nastepna stacja to klinika w Pradze z komorkami od dawczyni.
Madziu,co pozostaje albo usiasc i sie zalamac (tez nie pomoze) albo poslady spiac i dzialac. Niestety immunologia to taka wredna s*****a i nigdy nie wiadomo z ktorej strony zaatakuje. Jak juz jestresmy w temacie,kiedys wklejalam do slownika wykaz badan ktore sa w PL robione,jest to jednak maly procent tego co mozna i trzeba by bylo zrobic.

Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
PPJ (ANA1)
TSH
FT3
FT4
anty-TPO
anty-TG
Subpopulacje limfocytów (NK)
Allo-Mlr (z partnerem)
KIR Geny
cala krzepliwosc i zaburzenia krwi
Hemoglobina
Immunoglobiny...........
To sa podstawy, jesli ktoras z Was chce scany moich badan napiszcie do mnie na pr. Sa niestety w jez.niem.
Tym bardziej cie podziwiam! Za sile. Bo to trzeba byc bardzo silnym zeby tyle.przetrwac i nue poddac sie. Super kciuki trzymam za ciebie. Bo sukces juz po prostu ci sie nalezy!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co ile można podchodzić do transferu jak sie ma zarodki. Co miesiąc czy 3eba odczekać?
co miesiac mozesz podchodzic, to jest zdanie mojego doka przy kryo na naturalnym cyklu ,kiedy w sumie koncowke wspomaga sie progesteronem. Na sztucznym z estradiolem ,radzi zawsze 4 tyg odczekac zeby organizm oczyscil sie z hormonow.:)

Dziękuje dziewczyna za pocieszenie [emoji8][emoji8]przemyślałam sobie to wszystko na spokojnie i faktycznie jeśli ma być to będzie to któryś z tych 5 dniowych siłaczy [emoji846] teraz to mam dylemat czy wziaść dwa zarodki czy jeden [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Też bym brała dwa Kochana, zdecydowanie :) Ale to Twoja decyzja :)

co miesiac mozesz podchodzic, to jest zdanie mojego doka przy kryo na naturalnym cyklu ,kiedy w sumie koncowke wspomaga sie progesteronem. Na sztucznym z estradiolem ,radzi zawsze 4 tyg odczekac zeby organizm oczyscil sie z hormonow.:)

Annemarie a coby Ciebie nie gra w immunologi jeśli mogę podpytać ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem dobrej myśli że musi być dobrze, wiele kobiet jakoś z tego wychodzi i udaje się donosić ciążę, mam nadzieję że jestem właśnie wśród nich... Nie ukrywam boję się strasznie ale na niektóre sprawy po prostu nie mamy wpływu trzeba czekać... Biorę leki według zaleceń, leżę cały dzień zobaczymy...
Trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą [emoji173]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

Nie,niestety nie ...jestem po ostatnim kryo na moich komorkach i nastepna stacja to klinika w Pradze z komorkami od dawczyni.
Madziu,co pozostaje albo usiasc i sie zalamac (tez nie pomoze) albo poslady spiac i dzialac. Niestety immunologia to taka wredna s*****a i nigdy nie wiadomo z ktorej strony zaatakuje. Jak juz jestresmy w temacie,kiedys wklejalam do slownika wykaz badan ktore sa w PL robione,jest to jednak maly procent tego co mozna i trzeba by bylo zrobic.

Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
PPJ (ANA1)
TSH
FT3
FT4
anty-TPO
anty-TG
Subpopulacje limfocytów (NK)
Allo-Mlr (z partnerem)
KIR Geny
cala krzepliwosc i zaburzenia krwi
Hemoglobina
Immunoglobiny...........
To sa podstawy, jesli ktoras z Was chce scany moich badan napiszcie do mnie na pr. Sa niestety w jez.niem.
A wszystkie badania miałaś wykonane prywatnie? Czy można część z nich zrobić na NFZ ?

A wszystkie badania miałaś wykonane prywatnie? Czy można część z nich zrobić na NFZ ?
ja nie mieszkam w Pl. (DE) i tutaj jest taka zasada ze po 3 nieudanych in vitro kasa chorych oplaca badania immuno. Robilam jeszcze pare dodatkowych ,ale to na wlasne zyczenie i za te placilam.Podejrzewasz u siebie cos w tym kierunku? Musialabys zajrzec na temat poronien immuno.dziewczyny jezdza do Maliny do Lodzi(chyba) i chyba tez same placa.Zapytaj bo nie chce cie wprowadzac w blad.;)

Hmm antyki sa ba wyciszenie jajnikow
Nie wiem czy 100% z nas tu zebranych bylo na antykach przed. Musza sie dziewczyny wypowiedziec na ten temat
Ja mam brać OVULASATAN - antyki od 1 dc ale chyba dlatego, że mam 6 cm torbiel na jajniku i gin chce wyciszyć moje jajniki bo przy PCO to mogą więcej tych torbieli naprodukować (oby nie:sad:)

Trzymaj się Tusiaczku, żeby ten paskudny czas szybko minął... trzeba wierzyć;) nie śmiałam wcześniej Cię zapytać, ale czy po transferze brałaś clexane lub fraxiparine?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jakieś 5dni przed zaczęłam brać fragmin i biorę do teraz, to też może być między innymi teraz przyczyną powstania tego krwiaka w macicy...Ale nie musi. Fragmin to jest to samo co clexane lub fraxiparine.

reklama
ja nie mieszkam w Pl. (DE) i tutaj jest taka zasada ze po 3 nieudanych in vitro kasa chorych oplaca badania immuno. Robilam jeszcze pare dodatkowych ,ale to na wlasne zyczenie i za te placilam.Podejrzewasz u siebie cos w tym kierunku? Musialabys zajrzec na temat poronien immuno.dziewczyny jezdza do Maliny do Lodzi(chyba) i chyba tez same placa.Zapytaj bo nie chce cie wprowadzac w blad.;)
Wykryto u mnie Zidentyfikowano mutacje 20210G>A w jednym allelu ceny F2 w układzie heterozygotycznym.

Do góry