reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem jak cie pocieszyc... bardzo ci wspolczuje bo nawet nie wyobrazam.sobie co czujesz...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem dobrej myśli że musi być dobrze, wiele kobiet jakoś z tego wychodzi i udaje się donosić ciążę, mam nadzieję że jestem właśnie wśród nich... Nie ukrywam boję się strasznie ale na niektóre sprawy po prostu nie mamy wpływu trzeba czekać... Biorę leki według zaleceń, leżę cały dzień zobaczymy...

reklama
Witaj, fajnie, że do nas piszesz.

Badań jest sporo, w zalezności od tego jakie badania już masz i jak dlugo sie leczysz cała procedura poprzedzająca ivf może byc dłużasza, lub krótsza.

Nam to zajęło niemal rok, ale my poszliśmy do kliniki zieloni, bez żadnej diagnozy. Teraz jestem po 1szym udanym ivf.

U nas problem szedł dwutorowo, słabe nasienie + nieregularna owulacja. Szukalismy problemów po obu stronach. Mąż brał tabletki poprawiające jakość nasienia, ja obniżałam tsh...

Aktualnie nie ma mnie w domu, jutro po południu ewentualnie mogłabym służyć listą badań, które zrobiłam, ale raczej do tego czasu, ktoś już odpowie na twoje pytanie.

Jesli chciałabyś z nami zostać - zapraszamy. Jak już pewnie zauważyłaś - mamy kalendarz, trzymamy kciuki za każdą wizytę :)
Gratuluję! Świetnie się wspieracie i bardzo chętnie do Was dołączę. Ja wraz z decyzją o ivf załapałam nowe siły do walki i jestem bardzo niecierpliwa :-/ my dotychczas leczylismy się osobno i to będzie pierwsza wspólna wizyta ale z naszej strony decyzja zapadła.

Dziewczyny, czy prowadziłyście auto podczas stymulacji? Są jakieś przeciwskazania?

I z innej beczki, czy wasi mężczyźni całkowiecie zrezygnowali z alkoholu czy czasem pili alkohol podczas procedury in vitro?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Podczas stymulacji prowadziłam codziennie samochód. Mój M. nie pił alkoholu, czasem piwo bezalkoholowe :)

U mnie takijedeny objaw jaki moglabym orzypisac ciazy to sennosc. Ja juz 6t5d ciazy i nadal tylko bym spala. No i brzuch mi wywalilo tak ze juz ludzie pytaja...
Ale nie boka mnie piersi, nie jest mi przesadnie niedobrze, nie wymiotuje, tylko spalabym calyczas.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Madziula to tylko się cieszyć, ja ostatnio cierpię na bezsenność i chciałabym już tak beztrosko uciąć komara... może wkrótce nie będę się rozstawać z moim ulubionym kocykiem w gwiazdki;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem dobrej myśli że musi być dobrze, wiele kobiet jakoś z tego wychodzi i udaje się donosić ciążę, mam nadzieję że jestem właśnie wśród nich... Nie ukrywam boję się strasznie ale na niektóre sprawy po prostu nie mamy wpływu trzeba czekać... Biorę leki według zaleceń, leżę cały dzień zobaczymy...
Trzymaj się Tusiaczku, żeby ten paskudny czas szybko minął... trzeba wierzyć;) nie śmiałam wcześniej Cię zapytać, ale czy po transferze brałaś clexane lub fraxiparine?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry