reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane podpowiwdzcie mi jak to bylo u was.
Poprzednie dwie moje stymulacje to byl dlugi protokol.
1 stymulacja na minimalnych dawkach menopuru 7 dojrzalych zaplodnionych pecherzykow
2 stymulacja na wiekszych dawkach 16 pobranych i 7 zaplodnionych
Jak to wyglada przy krotkim protokole z antagonista slyszalam ze jajek jest mniej i przeraza mnie to troche. Jak bylo u was ile mialyscie komorek i zarodkow na krotkim protokole
35+, 6zaplodnionych, 2dotrwaly do 5 dnia, dzisiaj widzialam jednego, 3mm czlowieka.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ooo czyli nie jest przesadzone ze komorek moze byc duzo mniej :) pocieszylas mnie troche :)
To moja 3 i ostatnia refundowana stymulacja i zapladniaja wszystkie komorki wiec wolalabym miec ich wiecej a nie np 4 ale z drugiej strony niech beda 4 ladne zdrowe i dorodne niech sie pieknie zaplodnia i zostana pieknymi zarodkami i niech zostana ze mna :)
Będzie dobrze musi być

No to tylko różyczki nie miałam. Zobaczymy jak to będzie. Wizyta 10.05
Tam wiecej bylo, nie tylko rozyczka, myslalam ze do iui takie badania sa potrzebne. Kurczaczki, leze e lozku, nie chce mi sie dzis nigdzie schodzic po schodach po moja teczke z historia leczenia, ale jutro popatrze, chociaz tez chyba nie wszystko.tam zebralam.

Tam wiecej bylo, nie tylko rozyczka, myslalam ze do iui takie badania sa potrzebne. Kurczaczki, leze e lozku, nie chce mi sie dzis nigdzie schodzic po schodach po moja teczke z historia leczenia, ale jutro popatrze, chociaz tez chyba nie wszystko.tam zebralam.

Dobrze to na spokojnie. I tak dziekuje. Wszystkiego sie dowiem na wizycie.

Ja robiłam u tej samej pani dr w klinice leczenia niepłodności i do iui żadnych prawie badan a do in vitro mnóstwo mimo ze w jednym i drugim przypadku mielismy refundowane leki. Grupa krwi choroby typu różyczka hiv kiła itd. Hormony i wymazy fakt to samo ale muszą być jeszcze raz żeby były bieżące

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
Te badania w wiekszosci sa wazne 3 miesiace.

Gratuluje Pięknych wysokich Bet [emoji7][emoji7][emoji7]
Tak Wam szczerze pozytywnie zazdroszcze.

Od czego zależy ze trzymają raz do 3 dnia, inny do 5 dnia?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja na 8 stymulacji mialam jedna z dlugim protokolem i ilosc komorek byla taka jak zawsze u mnie ok 10-12. Natomiast u mnie udaly sie 2 stymulacje krotkie, ale poprzedzone antykoncepcyjnymi. Nie wiem czy robia takie kombinacje, u mnie sie to sprawdzilo, ale bardzo mozliwe, ze nie tylko dzieki temu, bo probowalismy juz wszystkiego.
A to skad jestes, ze masz refundowana? Gdzies w Polsce?
Czarnalka a gdzie (jeśli można wiedzieć) podchodziłaś do tego protokołu z antykoncepcyjnymi???

reklama
dzieczyny ratunku!okropnie sie pochorowalam,cale noce kaszle tak strasznie ze az mam zakwasy w klatce piersiowej.tak strasznie sie martwie czy wszystko ok z malenstwem...usg dopiero 10 maja...a ja czarne mysli mam przed oczami.co myslicie o detektorze tetna?jakis czas temu byl temat poruszamy...ktora z was kupila?mysle sobie ze to moze jakies wyjscie z sytuacji,bo odchodze od zmyslow...jakbym mogla to bym na usg latala co 3 dni...:angry::baffled:

Spokojnie nie panikuj, nie Ty pierwsza w ciazy chora jesteś! Wiem, ze sie martwisz, ja proponuje iść do lekarza i nie czekać na 10 maja. Bardziej zaszkodzi Ci ten stres niż sama choroba! Spokój i działanie. Będzie dobrze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry