reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bo jak iui mialas w klinice leczenia niepłodności to oni do iui duzo wiecej badan wymagaja

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja robiłam u tej samej pani dr w klinice leczenia niepłodności i do iui żadnych prawie badan a do in vitro mnóstwo mimo ze w jednym i drugim przypadku mielismy refundowane leki. Grupa krwi choroby typu różyczka hiv kiła itd. Hormony i wymazy fakt to samo ale muszą być jeszcze raz żeby były bieżące

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

reklama
Ja robiłam u tej samej pani dr w klinice leczenia niepłodności i do iui żadnych prawie badan a do in vitro mnóstwo mimo ze w jednym i drugim przypadku mielismy refundowane leki. Grupa krwi choroby typu różyczka hiv kiła itd. Hormony i wymazy fakt to samo ale muszą być jeszcze raz żeby były bieżące

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
No fakt drożność miałam wcześniej zrobioną i amh już przed iui

Ja miałam 17 dojrzałych komórek zaplodnilo się wszystkie 6 podano mi 1 udalo się za 1 razem 3 mam zamrożone 2 były do obserwacji ale nie przetrwały
Ooo czyli nie jest przesadzone ze komorek moze byc duzo mniej :) pocieszylas mnie troche :)
To moja 3 i ostatnia refundowana stymulacja i zapladniaja wszystkie komorki wiec wolalabym miec ich wiecej a nie np 4 ale z drugiej strony niech beda 4 ladne zdrowe i dorodne niech sie pieknie zaplodnia i zostana pieknymi zarodkami i niech zostana ze mna :)

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się[/QUOTU
U mnie w
U mnie w klinice badania ważne sa pol roku

Ooo czyli nie jest przesadzone ze komorek moze byc duzo mniej :) pocieszylas mnie troche :)
To moja 3 i ostatnia refundowana stymulacja i zapladniaja wszystkie komorki wiec wolalabym miec ich wiecej a nie np 4 ale z drugiej strony niech beda 4 ladne zdrowe i dorodne niech sie pieknie zaplodnia i zostana pieknymi zarodkami i niech zostana ze mna :)
Ja na 8 stymulacji mialam jedna z dlugim protokolem i ilosc komorek byla taka jak zawsze u mnie ok 10-12. Natomiast u mnie udaly sie 2 stymulacje krotkie, ale poprzedzone antykoncepcyjnymi. Nie wiem czy robia takie kombinacje, u mnie sie to sprawdzilo, ale bardzo mozliwe, ze nie tylko dzieki temu, bo probowalismy juz wszystkiego.
A to skad jestes, ze masz refundowana? Gdzies w Polsce?

Ja mam pco...moje amh to 22.5...transfer udal sie za pierwszym razem choc musial to byc criotransfer bo przy pco oprocz tych wlasciwych pecherzykow mialam pelno malych i estradiol wzrósł mi do 9500...a meza nie bylo wiec plemniki byly mrozone...i ja podchodzilam na protokole krotkich bo nie mialam antykoncepcji...
Widzisz pco to nie jest wyrok...wierze ze uda ci sie za pierwszym razem...
Ojejciu :) az miło to czytać :) ale wszytko w porządku u Ciebie?

reklama
Ja na 8 stymulacji mialam jedna z dlugim protokolem i ilosc komorek byla taka jak zawsze u mnie ok 10-12. Natomiast u mnie udaly sie 2 stymulacje krotkie, ale poprzedzone antykoncepcyjnymi. Nie wiem czy robia takie kombinacje, u mnie sie to sprawdzilo, ale bardzo mozliwe, ze nie tylko dzieki temu, bo probowalismy juz wszystkiego.
A to skad jestes, ze masz refundowana? Gdzies w Polsce?
A na czym polega krotki z antykami?

Do góry