Cześć. Ja na początku miałam dawkę 75 Ovalleapu (6 dni), ale nie szłam na niego mimo wysokiego AMH, teraz od 4 dni mam 150 Puregonu i po USG i estrogenie widać, że wszystko ruszyło. W poniedziałek lub środę za tydzień już będzie punkcja.Ja miałam pierwsze dwa zastrzyki po 250 a resztę 125.Z tego co wiem 250 to maksymalna dawka.
reklama
Emilianka6966
Fanka BB :)
Wczoraj @ rozkręciła się na maksa, ból straszny jak nigdy, w pracy nie mogę siedzieć, wzięłam ketonal i nic nie pomaga, jak u Was wyglądał okres po nieudanym transferze?
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Cześć. My mamy problem z kariotypem u męża (translokacja zrównoważona między dwoma chromosomami). Jesteśmy w trakcie stymulacji do IV w Invimedzie w Warszawie. Będziemy musieli zrobić PGD/PGS. Z tego co wiem to jeszcze Invicta w Warszawie robi PGD/PGS. Słyszałam, że dużo zarodków odpada przy PGD, czasami nie ma czego transferować.. Akurat nasza translokacja podobno skutkuje rzadziej urodzeniem chorego dziecka, częściej po prostu uniemożliwia zajście w ciążę lub prowadzi do wczesnego poronienia. Więc mam nadzieję, że jeśli transfer się uda i nie poronię do 3 miesiąca, to że będzie dobrze...Witajcie dziewczyny,
Kilka dni temu dowiedziałam się, że mam nieprawidłowy kariotyp.... Jestem po 4 stratach na bardzo wczesnym etapie (ciąże biochemiczne) Jutro mam wizytę u genetyka ale domyślam się, że to co zaproponuje to naturalne starania do skutku lub in vitro z PGD/PGS.
Czy któraś z Was jest/ była w podobnej sytuacji - tzn zdecydowała się na in vitro z PGD? Czy możecie napisać coś o Waszych doświadczeniach, jakie znacie kliniki które tym się zajmują, jakie są szanse, czy komuś się udało?
Będę wdzięczna za każde informacje, dziękuję!
Nataliaa93
Roksi kiedy Ty masz to usg? Siedzę dzisiaj cały dzień na forum bo chce zobaczyć Twoje maleństwa powodzenia i żebyś już zobaczyla ❤❤
adunnnia90
U mnie byl normalny, nawet bym powiedziala ze bol mniejszy jak zawsze i obfita tez nie byla.Wczoraj @ rozkręciła się na maksa, ból straszny jak nigdy, w pracy nie mogę siedzieć, wzięłam ketonal i nic nie pomaga, jak u Was wyglądał okres po nieudanym transferze?
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Liv26
Ciekawa jestem na jakiej podstawie przepisał mi taka dawkę a nie inną??? Czy po prostu pierwsza stymulacja do ivf to taka metoda prób i błędów ;PJa miałam pierwsze dwa zastrzyki po 250 a resztę 125.Z tego co wiem 250 to maksymalna dawka.
katharina203
Pewnie ze starczy. Ostatnio mala sie dlugo nie ruszala i nawet slodkie na nia nie dzialalo. Wiec ja panika w oczach i mysl zeby jechac do szpitala. Pomyslalam na trzezwo zmierzylam serduszko i po jakims czasie sie ruszyla...i tak to mnie ominela izba przyjec...Dzięki katarina za info, myślałam że sprzyda się tylko na początku ciazy.
Mój detektor nie ma wyświetlacza i nie pokazuje pomiarów, jest chyba uproszczoną wersja Twojego, ale na moje potrzeby jest ok.
U mnie była masakra- okropny ból i lało się ze mnie (przepraszam za wyrażenie ) a na dodatek nie byłam w stanie włożyć tampona bo bolało mnie w środku i tylko na podpaskach leciałam- koszmar przez pierwsze 3 dni!! a później już nie bolało i jak normalna @ była ( w sumie trwała 6dni)Wczoraj @ rozkręciła się na maksa, ból straszny jak nigdy, w pracy nie mogę siedzieć, wzięłam ketonal i nic nie pomaga, jak u Was wyglądał okres po nieudanym transferze?
reklama
NOVA-2016
U mnie zawsze po transferze i odlozeniu leków @ bez zmian, może nawet mniej obfita, ale dziewczyny mają różne doświadczenia niestety. Mam nadzieje ze szybko ból minie.Wczoraj @ rozkręciła się na maksa, ból straszny jak nigdy, w pracy nie mogę siedzieć, wzięłam ketonal i nic nie pomaga, jak u Was wyglądał okres po nieudanym transferze?
Podziel się: