reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hi dziewczyny . Dzisiaj zaczynam stymulacje. Wstrzyknelam 250 jednostek gonalu. Swoją drogą czy to taka standardowa porcyjka czy wy mialyscie większe/ mniejsze ?;)

Jeśli ten detektor działa jak doppler w gabinecie ginekologicznym to emituje bardzo duża energię- podobno nieszkodliwa dla dziecka ale jest to dla niego niemiłe. Mój lekarz na usg słucha serduszek tylko chwilę i sama miałam ostatnio okazję zobaczyć jak jedno z moich dzieci reaguje na doppler - pięknie spał a jak lekarz włączył urządzenie to zaczął się niemiłosiernie wiercic.

[emoji127] 28.10.2017
Tez sie wlasnie nad tym zastanawiam.. ale jak bede w ciazy planuje tez sobie kupic.
w ogole jak bylam ostatnio z kotami u weterynarza, to tam mieli taki malutki przenosny aparat usg - robili usg mojej kotce. i od razu pomyslalam, jak cudownie byloby taki miec zeby sobie podgladac pecherzyki podczas staran, a potem dzidzie w ciazy :D
Pomijajac fakt ze nie da sie czegos takiego prywatnie kupic, albo kosztuje majatek, to ciekawe czy usg jest szkodliwe..

wie ktos?

jedyne 12.000zł :D Link do: USG przenośne z sondą convexa 3,5 MHz, żel w prezencie

Ostatnia edycja:
Ja sie leczylam u dr M. Radwana i pierwszy transfer udany, chociaz wolalabym zeby moze wiecej wyjasnial, bo ja jako laik nie wiedzialam nawet o co pytac. Ale oceniam go dobrze, z perspektywy czasu wydaje mi sie, ze nie namawial na zbedne badania, nie dawal zludnej nadziei, mowil jak jest i czego mozna sie spodziewac, a czego nie, wiec wiekszych zaskoczen nie bylo. Bardzo delikatny lekarz i w rozmowie i w przeprowadzaniu badan. Ogolnie na plus i mysle, ze warto bylo doplacic te 20 zl do wizyty, ale biorac po uwage caly koszt ivf to naprawde nie wychodzi duzo wiecej niz u "tanszych" lekarzy w gamecie.

Mnie prowadzi dr. Guzowski. Dzwoniąc pierwszy raz do Gamety mialam w planach zapisac sie do dr Radwana ale pani w recepcjii powiedziala, ze dlugo sie czeka u niego n wizyte... a ja bylam bardzo niecierpliwa ;-)
Z dr. Guzowskiego tez jestem zadowolona. Życiowy człowiek ;-)
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Js

Czytałam że jest w pełni bezpieczny. Będę go używać dokąd nie będę czuć ruchów płodu. A ile to daje radości! Na dźwięk tętna i serduszka od razu na sercu robi się cieplej i wiem jak Mała wędruje, bo serduszko pojawia się w różnych miejscach.
Kupiłam tego typu i nie żałuję. Spokój w naszej sytuacji jest fundamentalny.
http://allegro.pl/showitem/description/6633170437.html
Od koniec ciazy tez bardzo ci sie przyda bo dziecko mniej sie rusza i duzo spi. Wiec zamuast w panice jechac do szpitala to sprawdzisz sobie czy serduszko bije...

reklama
Do góry