reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hi dziewczyny . Dzisiaj zaczynam stymulacje. Wstrzyknelam 250 jednostek gonalu. Swoją drogą czy to taka standardowa porcyjka czy wy mialyscie większe/ mniejsze ?;)

Jeśli ten detektor działa jak doppler w gabinecie ginekologicznym to emituje bardzo duża energię- podobno nieszkodliwa dla dziecka ale jest to dla niego niemiłe. Mój lekarz na usg słucha serduszek tylko chwilę i sama miałam ostatnio okazję zobaczyć jak jedno z moich dzieci reaguje na doppler - pięknie spał a jak lekarz włączył urządzenie to zaczął się niemiłosiernie wiercic.

[emoji127] 28.10.2017
Tez sie wlasnie nad tym zastanawiam.. ale jak bede w ciazy planuje tez sobie kupic.
w ogole jak bylam ostatnio z kotami u weterynarza, to tam mieli taki malutki przenosny aparat usg - robili usg mojej kotce. i od razu pomyslalam, jak cudownie byloby taki miec zeby sobie podgladac pecherzyki podczas staran, a potem dzidzie w ciazy :D
Pomijajac fakt ze nie da sie czegos takiego prywatnie kupic, albo kosztuje majatek, to ciekawe czy usg jest szkodliwe..

wie ktos?

jedyne 12.000zł :D Link do: USG przenośne z sondą convexa 3,5 MHz, żel w prezencie

Ostatnia edycja:
Ja sie leczylam u dr M. Radwana i pierwszy transfer udany, chociaz wolalabym zeby moze wiecej wyjasnial, bo ja jako laik nie wiedzialam nawet o co pytac. Ale oceniam go dobrze, z perspektywy czasu wydaje mi sie, ze nie namawial na zbedne badania, nie dawal zludnej nadziei, mowil jak jest i czego mozna sie spodziewac, a czego nie, wiec wiekszych zaskoczen nie bylo. Bardzo delikatny lekarz i w rozmowie i w przeprowadzaniu badan. Ogolnie na plus i mysle, ze warto bylo doplacic te 20 zl do wizyty, ale biorac po uwage caly koszt ivf to naprawde nie wychodzi duzo wiecej niz u "tanszych" lekarzy w gamecie.

Mnie prowadzi dr. Guzowski. Dzwoniąc pierwszy raz do Gamety mialam w planach zapisac sie do dr Radwana ale pani w recepcjii powiedziala, ze dlugo sie czeka u niego n wizyte... a ja bylam bardzo niecierpliwa ;-)
Z dr. Guzowskiego tez jestem zadowolona. Życiowy człowiek ;-)
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Js

Czytałam że jest w pełni bezpieczny. Będę go używać dokąd nie będę czuć ruchów płodu. A ile to daje radości! Na dźwięk tętna i serduszka od razu na sercu robi się cieplej i wiem jak Mała wędruje, bo serduszko pojawia się w różnych miejscach.
Kupiłam tego typu i nie żałuję. Spokój w naszej sytuacji jest fundamentalny.
http://allegro.pl/showitem/description/6633170437.html
Od koniec ciazy tez bardzo ci sie przyda bo dziecko mniej sie rusza i duzo spi. Wiec zamuast w panice jechac do szpitala to sprawdzisz sobie czy serduszko bije...

reklama
Do góry