reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kariotyp mamy ok. Na początku staran jak poszliśmy do kliniki niepłodności to kazali zrobić. Wtedy za same badania zapłaciliśmy 5tys...Ja nie mam jednego jajnika i jajowodu, dwie ciąże naturalne Poronione. In vitro nie udane, dwie komórki ktore nie przetrwały, Dwa transfery z Az nie udane...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Energiczna jak tak czytam ile Ty juz biedna przeszlas to mogę Cię tylko podziwiac za wytrwalosc i siłę.bravo dziewczyno za to ,że sie nie poddajesz!!!

Przepraszam, że pytam ale już jakiś czas temu chciałam się o to zapytać widzę, że masz napisane, że w styczniu szybkie poronienie mam pytanie w którym tygodniu. Mam nadzieję, że nie urazilam Cię tym pytaniem
Między 5 a 6 tyg. To już było moje 6. Nawet jak w ciążę zachodzilam naturalnie. Teraz pomimo że transfer mam na naturalnym niby bez leków sama aplikuje sobie Lutinus. Jestem w Szwecji a tu nie robią żadnych badań progesteronu.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

Dziewczyny!Czy zawsze przed in vitro jest wskazanie aby robić kariotyp? Czy można go zrobić na nfz?
Ja kariotyp robiłam na zlecenie mojego ginekologa na około rok przed ivf. Na nfz można ale trzeba spełnić oczywiście jakieś kryteria. Wydaje mi się, że przy tych kosztach to kariotyp to kropla w morzu

[emoji127] 28.10.2017

A co jest u Was przyczyną niepowodzeń naturalnych?

W sumie cieżko powiedzieć.. nasienie niezbyt mocne - morfologia ostatnio 2%, ale juz ruch i żywotność weszła w normę po 7 miesiącach suplementacji, chromatyna (fragmentacja dna ok), wiązanie z hialuronem poniżej normy.
U mnie niby wszystko ok, tylko mthfr, ale ostatnio dopiero miałam histero i endometrium miałam polipowate, co bardzo utrudnia zagnieżdżanie, moze wynikac z długotrwałego zapalenia, wiec sobie myśle czy przypadkiem od czasu poronienia tego nie miałam.. ciąża naturalna jedna poroniona prawdopodobnie przez krwiaka, 1,5 roku temu (staraliśmy sie o nią tez jakies 1,5 roku na luzie psychicznym wtedy).
1 iui nieudane. Laparoskopowo usuwana torbiel krwotoczna (lewy jajnik został w pociachany mocno, juz nie owuluuje od tego czasu - październik 2016), drożność ok, podejrzenie wodniaka w jajowodzie niepotwierdzone przy laparoskopii.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z mutacja mthfr! Do tej pory chyba o tym nie pisalysmy a to niezwykle ważne, koniecznie trzeba kontrolować poziom homocysteiny tuż przed transferem i w potwierdzonej ciąży. W szczególności w ciąży lubi szaleć ale jej zbyt wysoki poziom może być powodem porażki.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Między 5 a 6 tyg. To już było moje 6. Nawet jak w ciążę zachodzilam naturalnie. Teraz pomimo że transfer mam na naturalnym niby bez leków sama aplikuje sobie Lutinus. Jestem w Szwecji a tu nie robią żadnych badań progesteronu.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja
Bardzo mi przykro, teraz już będzie tylko dobrze trzymam kciuki :-*

Do góry