reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzis sie rozbeczalam. Nie ma minuty zebym nie myslala o tym czy sie uda. Wczoraj byl transfer- nie dozyje tych 2 tygodni. Nerwowo nie wytrzymam. Wiem ze to zle ale nie potrafie inaczej. Macie na to jakis sposob?

reklama
Dzis sie rozbeczalam. Nie ma minuty zebym nie myslala o tym czy sie uda. Wczoraj byl transfer- nie dozyje tych 2 tygodni. Nerwowo nie wytrzymam. Wiem ze to zle ale nie potrafie inaczej. Macie na to jakis sposob?
Nie musisz czekac az dwa tygodnie, mozna wczesniej testowac, ale w wypadku zerowej najlepiej leki odstawiac, po testowaniu zaleconym przez lekarza. U mnie najlepiej sprawdza sie - zajac sie czyms na caly dzien. Najlepiej czyms umyslowym, np praca. Albo chociaz wyjsc z domu i cos porobic. Spotkac sie ze znajomymi, czy rodzina teraz w swieta. Te 2 tygodnie czekania, to dla mnie najtrudniejszy etap in vitro i chyba dla zdecydowanej wiekszosci z nas. Taki emocjonalny rollercoaster.

Zająć sie czymś pracochłonnym
Np babeczkami
1492197207-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie odstawiaj lekow, zrob najpierw bete, a potem za 48 powtorz. Ja mam bardzo niska , testy z moczu nadal nie wychodza ale lekarz powiedzial ze dopoki rosnie w normie, a tak jest ,to jest nadzieja. Trzymam kciuki za pomyslna bete :)
Kurcze nie mam gdzie zrobić bety niestety. Zrobię jeszcze bardzo czuly test. A Tobie w ogóle nie wychodzą testy sikane jeszcze? Który jesteś dzień po transferze?
Dziękuję bardzo x

Już były pozytywne testy i negatywne bety. 6dpt zakres bety we krwi jest maksymalnie 70. z czego statystycznie jest to rzędu 10-20. Nastepnego dnia około 30-40 tak pokazują badania naukowe. Test musiał byc jakiś super czuły, bo hcg we krwi nie przekłada się na ilośc w moczu. A niestety zastrzyk hcg utrzymuje się długo we krwi.
Było, że i 6dpt testy wychodziły, ale... nie ma pewności, że to nie jest zastrzyk hcg. u mnie 9dpt dopiero wyszedł test a beta była 206.
U mnie był crio na sztucznym, więc nie było żadnych zastrzyków z hcg. A test z Rossmanna, ale nie pamiętam jaki

Kurcze nie mam gdzie zrobić bety niestety. Zrobię jeszcze bardzo czuly test. A Tobie w ogóle nie wychodzą testy sikane jeszcze? Który jesteś dzień po transferze?
Dziękuję bardzo x
16 dpt, 9dpt mialam 3,94, 12 dpt- 10,87, 14 dpt- 17,34. We wtorek po swietach mam powtorzyc jeszcze bete. Lekarz kazal przyjmowac leki nadal

reklama
Do góry