reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzis sie rozbeczalam. Nie ma minuty zebym nie myslala o tym czy sie uda. Wczoraj byl transfer- nie dozyje tych 2 tygodni. Nerwowo nie wytrzymam. Wiem ze to zle ale nie potrafie inaczej. Macie na to jakis sposob?

reklama
Dzis sie rozbeczalam. Nie ma minuty zebym nie myslala o tym czy sie uda. Wczoraj byl transfer- nie dozyje tych 2 tygodni. Nerwowo nie wytrzymam. Wiem ze to zle ale nie potrafie inaczej. Macie na to jakis sposob?
Nie musisz czekac az dwa tygodnie, mozna wczesniej testowac, ale w wypadku zerowej najlepiej leki odstawiac, po testowaniu zaleconym przez lekarza. U mnie najlepiej sprawdza sie - zajac sie czyms na caly dzien. Najlepiej czyms umyslowym, np praca. Albo chociaz wyjsc z domu i cos porobic. Spotkac sie ze znajomymi, czy rodzina teraz w swieta. Te 2 tygodnie czekania, to dla mnie najtrudniejszy etap in vitro i chyba dla zdecydowanej wiekszosci z nas. Taki emocjonalny rollercoaster.

Zająć sie czymś pracochłonnym
Np babeczkami
1492197207-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie odstawiaj lekow, zrob najpierw bete, a potem za 48 powtorz. Ja mam bardzo niska , testy z moczu nadal nie wychodza ale lekarz powiedzial ze dopoki rosnie w normie, a tak jest ,to jest nadzieja. Trzymam kciuki za pomyslna bete :)
Kurcze nie mam gdzie zrobić bety niestety. Zrobię jeszcze bardzo czuly test. A Tobie w ogóle nie wychodzą testy sikane jeszcze? Który jesteś dzień po transferze?
Dziękuję bardzo x

Już były pozytywne testy i negatywne bety. 6dpt zakres bety we krwi jest maksymalnie 70. z czego statystycznie jest to rzędu 10-20. Nastepnego dnia około 30-40 tak pokazują badania naukowe. Test musiał byc jakiś super czuły, bo hcg we krwi nie przekłada się na ilośc w moczu. A niestety zastrzyk hcg utrzymuje się długo we krwi.
Było, że i 6dpt testy wychodziły, ale... nie ma pewności, że to nie jest zastrzyk hcg. u mnie 9dpt dopiero wyszedł test a beta była 206.
U mnie był crio na sztucznym, więc nie było żadnych zastrzyków z hcg. A test z Rossmanna, ale nie pamiętam jaki

Kurcze nie mam gdzie zrobić bety niestety. Zrobię jeszcze bardzo czuly test. A Tobie w ogóle nie wychodzą testy sikane jeszcze? Który jesteś dzień po transferze?
Dziękuję bardzo x
16 dpt, 9dpt mialam 3,94, 12 dpt- 10,87, 14 dpt- 17,34. We wtorek po swietach mam powtorzyc jeszcze bete. Lekarz kazal przyjmowac leki nadal

reklama
Do góry