reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja biorę lutinus-cholernie drogo wychodzi., jest wogole coś takiego jak refundacja na progesteron ? Czy nie można tego lutinusu zastąpić zwykła luteina.? Ja kupuje w Gdańsku za 159.90 zł opk. A u mnie kosztuje nawet 270 zł opłaty. Lutinus

Ja też mam luteinusa, ale lekarz powiedział, że po 12 tyg mógłby mi coś innego wypisać, co byłoby refundowane.

Ja też mam luteinusa, ale lekarz powiedział, że po 12 tyg mógłby mi coś innego wypisać, co byłoby refundowane.
A dziwne mi coś na początku lekarka mówiła , że początek ciąży jest refundowane , a środek już nie.ja od początku dostaję tą luteine na ryczałt. Może to zależy od kliniki jak mają podpisane z nfz czy co?!

Mam taki dziwny problem. Jakos po transferze sie zaczal, chyba w niedlugim czasie po. Mam wzdecie? Nie wiem czy to wzdecie, bo w zyciu wzdec nie mialam. Ale brzuch mi w okolicach zoladka, wysoko w kazdym razie, a nie nisko, jakos tak do przodu wywalilo. I nie wiem co to, przeciez macica, to jeszcze jest malutka. Czy to wina lekow? Jakis objaw ciazy? Ma ktoras z Was tak?
Mam tak samo...czytałam już wszystko o tym i to wzdęcia i zaparcia...kupiłam syrop laktuloze i jest troszkę lepiej...-

A dziwne mi coś na początku lekarka mówiła , że początek ciąży jest refundowane , a środek już nie.ja od początku dostaję tą luteine na ryczałt. Może to zależy od kliniki jak mają podpisane z nfz czy co?!
Ja miałam luteinę refundowaną od wizyty serduszkowej, gdy potwierdzono ciążę (wcześniej miałam lutinus, który nie jest refundowany). Lekarz wypisał mi zapasy do chyba 15 tc. Niestety mnie na luteina uczuliła i musiałam ze względu na tę reakcję oraz krwawienia przejść na prolutex i crinone. Lekarz w klinice, a później lekarz położnik nic nie mówili o refundacji tylko do 12 tc.
Jak widać co klinika to inne zasady.

Ja dostalam luteine 100 mg dopochwową na ryczałt od 1 dnia transferu w poprzednich klinikach tez tak miałam ale pamietam ze raz dr w innej klinice przepisł mi 200 mg i ta nie była refundowna. Wiec sadze ze zalezy to od dobrej woli lekarza;)

Hej dziewczynki. Z rana u nas mało świąteczne wieści.
Test negatywny 11 dpt :(
Nie udało się tym razem. Szkoda.
Jeszcze poczekam do jutra żeby się upewnić i odstawiam leki.
Kolejne podejście może w czerwcu.
Trzymam za was wszystkie kciuki i wierzę, że wszystkim nam się spełnia marzenia.
Wesołych Świat .

reklama
Hej dziewczynki. Z rana u nas mało świąteczne wieści.
Test negatywny 11 dpt :(
Nie udało się tym razem. Szkoda.
Jeszcze poczekam do jutra żeby się upewnić i odstawiam leki.
Kolejne podejście może w czerwcu.
Trzymam za was wszystkie kciuki i wierzę, że wszystkim nam się spełnia marzenia.
Wesołych Świat .
Nie odstawiaj lekow, zrob najpierw bete, a potem za 48 powtorz. Ja mam bardzo niska , testy z moczu nadal nie wychodza ale lekarz powiedzial ze dopoki rosnie w normie, a tak jest ,to jest nadzieja. Trzymam kciuki za pomyslna bete :)

Do góry