reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki trzymajmy się dobrej passy, na każdą z nas czeka ten upragniony moment, mimo tych małych potknięć to my jesteśmy najsilniejszymi kobietami i nie poddamy się!!! Ja jestem po wizycie weryfikacyjnej, wyniki całkiem dobre, progesteron 92, endometrium 2 cm, idealne środowisko dla kropeczka, w związku z tym postanowiłam jeszcze trochę poleżeć, noc miałam kiepską...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oska-
tesciwa ma niestety racje,chociaz nie wiem po co cie straszy???
Jest cos takiego jak "Zespol znikajacego blizniaka" VTS.
Zespół znikającego bliźniaka (VTS - vanishing twin syndrome), inaczej zespół znikającego lub zanikającego płodu, uważa się za powikłanie ciąży wielopłodowej, polegające na obumarciu jednego z płodów w pierwszym trymestrze ciąży (zwykle między 5. a 9. tygodniem, czyli w okresie embrionalnym). Następnie obumarły płód ulega resorpcji, czyli naturalnemu wchłonięciu przez organizm matki lub drugi płód. Pozostałe płody zwykle rozwijają się bez komplikacji.

Szacuje się, że zespół zanikającego płodu pojawia się nawet u około 30 procent ciąż bliźniaczych. Badania wskazują, że najwięcej takich przypadków diagnozuje się u kobiet powyżej 30. roku życia (zwłaszcza jeśli były leczone z powodu niepłodności).

Zespół znikającego bliźniaka - przyczyny
Przyczyny zespołu znikającego bliźniaka często są nieznane. W niektórych przypadkach odpowiedź daje analiza łożyska i/lub tkanek płodu, która często ujawnia nieprawidłowości chromosomalne. Inną prawdopodobną przyczyną obumarciu jednego z płodów na początku ciąży jest nieprawidłowa implantacja łożyska w macicy lub anomalia przyczepu pępowiny.

Lekarze przypuszczają również, że do obumarcia jednego z płodów przyczynia się silniejszy płód, zabierając słabszemu (i np. z potencjalnymi wadami wrodzonymi) środki odżywcze .

Link do: Zespół znikającego bliźniaka: przyczyny i objawy

Pod tym linkiem jest caly artykul
Dzięki za wyczerpujące informacje. Już trudno, jak będzie tak będzie. Oby zdrowe to i z jednego Maleństwa będziemy się cieszyć.

0d1ycsqvyoi9w9m1.png

Dziewczynki trzymajmy się dobrej passy, na każdą z nas czeka ten upragniony moment, mimo tych małych potknięć to my jesteśmy najsilniejszymi kobietami i nie poddamy się!!! Ja jestem po wizycie weryfikacyjnej, wyniki całkiem dobre, progesteron 92, endometrium 2 cm, idealne środowisko dla kropeczka, w związku z tym postanowiłam jeszcze trochę poleżeć, noc miałam kiepską...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje:):* musisz duzo odpoczywac i nie przemeczac sie a przedewszystkim nie denerowac:)

Ja robilam u nich dwa razy in vitro i nie polecam. Z roznych powodow, nie umieli doprowadzic zarodkow do blastocysty, tylko kiepskiej jakosci zarodki wyhodowali. Zarodki im padaly, to postanowili je takie kiepskie mrozic na sile, w 4ej dobie, co przypadkiem! wyszlo podczas wizyty u innego lekarza. Polecam Salve w Łodzi, maja tez udowodniona wyzsza skutecznosc o bodajze 12%. Gameta 29%, a Salve 41%. W Salve jest przede wszystkim bardzo dobry embriolog, a embriolog, jego doswiadczenie, jest chyba wazniejszy w tym wszystkim od lekarza.
Nie są to dla mnie dobre wiadomości :-( nie bede juz teraz zmieniac kliniki jak mam wszystkie wyniki... sprobuje. Mam nadzieje ze mi sie uda. Dziekuje za odpowiedz ;-)

Roksi,
to co opisujesz pasuje do Crinone.
" W okresie po wprowadzeniu leku do obrotu opisywano tworzenie się grudek/krzepnięcie/kumulację żelu. Zwykle te działania nie są ciężkie i objawiają się beżową lub brązowawą wydzieliną grudkową lub czasami mętną, białą wydzieliną z pochwy. Powstawanie grudek/krzepnięcie/kumulacja żelu może wiązać się z podrażnieniem pochwy, bólem i obrzękiem; bardzo rzadko może powodować również skurcze i krwawienie z pochwy".

Nie są to dla mnie dobre wiadomości :-( nie bede juz teraz zmieniac kliniki jak mam wszystkie wyniki... sprobuje. Mam nadzieje ze mi sie uda. Dziekuje za odpowiedz ;-)
A jakie koszty ponioslas przy drugim podejsciu ? Koszty pierwszego podejscia są ogromnie...a przy drugim podejsciu nie ma atymulacji i punkcji takze powinny byc chyba mniejsze ? Mąz mial pobierane plemniki poprzez biopsje jądra i dlatego nie chce zmieniac kliniki bo musialby to przechodzic wszystko od nowa...

reklama
Do góry