reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak mi przykro kochana...
No niestety w takim wypadku musisz odłożyć leki i czekać na @.
Jeżeli chciałabyś odrazu podejść do kriotransferu musiałabyś zacząć brać leki.
Ja od 2 dc brałam estrofem i w 12 dc byłam na podgladzie endo.
Trzymaj sie
Dzięki Mala218 :*
a długo na ta @ czekałaś?

Nie czytałam waszych wpisów od wczoraj a tu tyle zaległości :-) trzymam bardzo mocno kciuki za was wszystkie dziewczyny :-)
Mimo że was nie znam to bardzo przezywam wasze problemy :frown:
Czy któraś z was leczy sie w Gamecie w Rzgowie kolo Łodzi ?
Ja robilam u nich dwa razy in vitro i nie polecam. Z roznych powodow, nie umieli doprowadzic zarodkow do blastocysty, tylko kiepskiej jakosci zarodki wyhodowali. Zarodki im padaly, to postanowili je takie kiepskie mrozic na sile, w 4ej dobie, co przypadkiem! wyszlo podczas wizyty u innego lekarza. Polecam Salve w Łodzi, maja tez udowodniona wyzsza skutecznosc o bodajze 12%. Gameta 29%, a Salve 41%. W Salve jest przede wszystkim bardzo dobry embriolog, a embriolog, jego doswiadczenie, jest chyba wazniejszy w tym wszystkim od lekarza.

Mamy dwa eskimosy Wiec nadzieja jeszcze do końca nie umarła...
Dziewczyny jak to teraz wyglada dalej skoro się nie udało? Odstawiam leki i dostaje @ czy jakos będzie wywoływana? Kiedy można spróbować ponownie? Podpowiedzcie coś proszę :(
Odstawiasz leki i dostajesz @. W mojej klinice, jesli umawiasz sie na wizyte jeszcze przed @ to mozna podejsc od razu w tym cyklu po @ do criotransferu. Chodzi o scratching, zeby zdazyli przed @. Nie wiem jak to jest u Ciebie praktykowane, ale jesli chcesz podejsc jak najszybciej, to skontaktuj sie z klinika.

To macie tesciowe dziewczyny... ja niemam wcale tesciow (moj maz bardzo poznym.dzieckiem byl) i raz sie.ciesze raz zaluje. W sumie nie wiem jak to do konca jest.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
I ja mam podobnie, nie wiem co to teściowie, a z kolei moja mama traktuje mojego męża jak swojego syna, o którym marzyła, czasami lepiej niż mnie i bywam zazdrosna, a on taki zagłaskany misio

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Odstawiasz leki i dostajesz @. W mojej klinice, jesli umawiasz sie na wizyte jeszcze przed @ to mozna podejsc od razu w tym cyklu po @ do criotransferu. Chodzi o scratching, zeby zdazyli przed @. Nie wiem jak to jest u Ciebie praktykowane, ale jesli chcesz podejsc jak najszybciej, to skontaktuj sie z klinika.
Dzięki bardzo- czekam na telefon od lekarza i będę działać także nie składam broni jeszcze

I ja mam podobnie, nie wiem vo yo teściowie, a z kolei moja mama traktuje mojego męża jak swojego syna, o którym marzyła, czasami lepiej niż mnie i bywam zazdrosna, a on taki zagłaskany misio

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie, moja mama traktuje mojego meza tak jak mojego brata albo i lepiej!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oska-
tesciwa ma niestety racje,chociaz nie wiem po co cie straszy???
Jest cos takiego jak "Zespol znikajacego blizniaka" VTS.
Zespół znikającego bliźniaka (VTS - vanishing twin syndrome), inaczej zespół znikającego lub zanikającego płodu, uważa się za powikłanie ciąży wielopłodowej, polegające na obumarciu jednego z płodów w pierwszym trymestrze ciąży (zwykle między 5. a 9. tygodniem, czyli w okresie embrionalnym). Następnie obumarły płód ulega resorpcji, czyli naturalnemu wchłonięciu przez organizm matki lub drugi płód. Pozostałe płody zwykle rozwijają się bez komplikacji.

Szacuje się, że zespół zanikającego płodu pojawia się nawet u około 30 procent ciąż bliźniaczych. Badania wskazują, że najwięcej takich przypadków diagnozuje się u kobiet powyżej 30. roku życia (zwłaszcza jeśli były leczone z powodu niepłodności).

Zespół znikającego bliźniaka - przyczyny
Przyczyny zespołu znikającego bliźniaka często są nieznane. W niektórych przypadkach odpowiedź daje analiza łożyska i/lub tkanek płodu, która często ujawnia nieprawidłowości chromosomalne. Inną prawdopodobną przyczyną obumarciu jednego z płodów na początku ciąży jest nieprawidłowa implantacja łożyska w macicy lub anomalia przyczepu pępowiny.

Lekarze przypuszczają również, że do obumarcia jednego z płodów przyczynia się silniejszy płód, zabierając słabszemu (i np. z potencjalnymi wadami wrodzonymi) środki odżywcze .

Link do: Zespół znikającego bliźniaka: przyczyny i objawy

Pod tym linkiem jest caly artykul

Do góry