reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Lama do refundacji clexanu musisz miec wskazania jeski ich nie spelniasz to niestety recepta na 100% :( niezaleznie czy tecepte wypisuje lekarz na nfz czy prywatnie

reklama
Ja punkcję miałam 13 dnia cyklu więc doliczylam jeden dzień dodatkowo.

0d1ycsqv4rk3ig1u.png
Ale ladny suwaczek :)

Oska305
Ja miałam tez brac jakos do 14t ale jak odstawilam
Okazało sie ze mam mało progesteronu i brałam dalej Prolutex do 18 tc
i tak do 8 m ciazy 3x Utrogest [emoji30]prawie cała ciaze
Mysle ze jak bedziesz w 14 to twoj lekarz sprawdzi jaki masz prog czy przedłużyć czy nie. Normalnje od 12tc produkcje prog przejmuje łożysko tak mi sie wydaje ale u mnie to jakos nie funkcjonowało zbyt dobrze ... pozniej brałam progesteron znowu bo miałam w 31 Tc bardzo skrócona szyjke ....
dziewczyny boze jak ja wam zycze wszystkim nudnej i spokojnej ciazy i sobie tez ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny czy wy prolutex bierzecie do 14 tyg. Ja będę musiała. A jak jest z przeciwzakrzepowymi, luteina i encortonem?
Tak Ci powiedzieli? Jestem ciekawa na jakiej podstawie tak stwierdzaja, co decyduje do kiedy musimy go brac. Mi dzis dr powiedziala, ze przy blizniakach moze byc dluzej niz przy pojedynczej. A po ile go kupujecie? Ja za 7 ampulek prolutexu 140zl, moze da sie taniej?

A ile trwała u ciebie cała procedura od pierwszego zastrzyku do wprowadzenia zaplodnionych jajeczek? Ja mam prowadzone in vitro w manchesterze i jest tam jedna położna, która nie powinna mieć styczności z ludźmi. Mam nadzieję że więcej na nią nie trafie- okropna kobieta.
ja mialam okolo 2 tyg.zastrzyki .punkcja i za 3 dni transfer.to za pierwszym podejsciem.za drugim razem podobnie tylko transfer sie nie odbyl bo jajeczka sie nie zaplodnily.

reklama
Biorę od czasu stymulacji czyli jakoś od grudnia omega 3 tran myllers czy jakoś tak, i podczas transferu wymieniłam doktor, że biorę d.3 i Omega i, czy mam brać dalej powiedziała, że tak jak myślicie brać czy może coś zaszkodzić

Do góry