reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja biore wit D3 1 x w tyg
dawka 20 000 mam
Wiecie co tak patrze na wyniki z tabeli mojej 1 ciazy.. mysle ze wysokość bety nie ma
ZnacZenia czy sa blizniaki czy nie w 1 ciazy miałam w 8dpt -204,9hcg i jest tylko jeden bubuś;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A czy byl podany wtedy jeden zarodek czy dwa? Bo byc moze na poczatku dwa sie zaimplantowaly... Wrozenie blizniakow z bety, to takie wrozenie z fusow, ale jesli jest duzo wyzsza to jest jakas szansa na te blizniaki. Jesli by wrozyc z bety, to jeszcze wyczytalam, ze wyzsze bety sa na dziewczynki, nizsze na chlocow. Czytalam tez, ze opoznione blastocysty, to czesciej dziewczynki, a te, ktore sie rozwijaly ciut za szybko na szkle, to chlopcy. Ale zaznaczam, ze to wszystko takie wrozenie i ze u mnie sie sprawdzilo poki co, haha :)

Dziewczyny ja mam straszny dzien ..;((( wogole
beta super 117 dzisiaj jest 8dpt nieiwme
Nawet czy ok czy mała ....od wczoraj miałam brązowe plamienie myslalam
Ze to implantacyjne plamienie wyszło jescze dzisiaj byłam w labo o 11 i o 13 wyniki były. I czyta mi hcg 117
Progesteron 3!!!! Pani bierze jakies leki a ja tak!!!!!
Jakie ***** 3??!!! Ja biore 6x Utrogest i sytuacja jak z tamtej ciazy to samo i nie kumam czemu mi zapobiegawczo nie przepisali juz prolutexu jak wtedy tez tak miałam tyle ze mi progesteron spadł dopiero jakos 10 dpt.. i szybko załatwiłam
Ze m klinika przesłać
Fax do apteki i maja mi wydać Prolutex i teraz juz wstrzyknęłam procz tego wzielam do ustnie 2x jescze Utrogest czuje sie jak pijana... ale boze mam nadzieje ze nie bedzie za późno jak o 11 jakos byłam oddac krew i było 3 progesteron;((( boze módlcie sie zebym nie straciła tej ciazy ;((( a na dodatek tego wszystkiego mam dzidiaj urodziny ale nic nie chciałam mowic ale teraz leze i płacze;(

Kurcze kurcze szybciutko ten progesteron. A moze uda Ci sie zalatwic Crinone, to jest bardzo drogi progesteron w zelu. Ale zamiast 3 x 2 luteiny bierze sie tylko na noc.
Trzymaj sie Kochana. Teraz juz jestes swiadoma bardziej i wiesz co sie dzieje i jak zapobiec ciezkim sytuacjom. Sciskam mocno. Odpoczywaj.

Czarnalka- sliczne pecherzyki [emoji7]podwojone;)

Panik- jak masz progesteron ładuj na noc wiecej napewno ci nie zaszkodzi u mnie wczoraj tez było takie plamienie myslalam ze to implantacja ze pozniej wyleciało to plamienie a tu dzisiaj czysta krew ;//ładuj jescze z 2
Tablety
Roksi- mi dr kazała brac estriadol do momentu az bedzie ciaza bo to chodzi o wspomożenie implantacji zarodka jak juz jest ciaza to nie trzeba brac tak mi pow ... a wy dalej bierzecie jak macie bete pozytywna?
Madzia - a ty uwierz ze jestes w ciazy;))) jutro masz bete nie rob juz sikancow ... chociaz jak juz kupiłaś to zrob zobaczysz 2 grubaski na teście i pojedziesz z rogalem do labo;)

Mi doktor podczas transferu kazała brać do bety,a betę mam wyznaczona przez nią na piątek kazała 3 razy dziennie też aerozol bo mówiła coś o plamieniu wszystkiego się dowiem w piątek

Czyli mi wychodź czy to od punkcja czy od@ tyle samo od 27 lutego
Ja punkcję miałam 13 dnia cyklu więc doliczylam jeden dzień dodatkowo.

0d1ycsqv4rk3ig1u.png

A czy byl podany wtedy jeden zarodek czy dwa? Bo byc moze na poczatku dwa sie zaimplantowaly... Wrozenie blizniakow z bety, to takie wrozenie z fusow, ale jesli jest duzo wyzsza to jest jakas szansa na te blizniaki. Jesli by wrozyc z bety, to jeszcze wyczytalam, ze wyzsze bety sa na dziewczynki, nizsze na chlocow. Czytalam tez, ze opoznione blastocysty, to czesciej dziewczynki, a te, ktore sie rozwijaly ciut za szybko na szkle, to chlopcy. Ale zaznaczam, ze to wszystko takie wrozenie i ze u mnie sie sprawdzilo poki co, haha :)

U mnie z 1 transferu były podane 2 zarodki 5 dniowe średniej klasy 2/3 wczesne stadium blastocysty( tak zrozumiałam) i beta rosła ogromnie
Jak miałam
204,9hcg dwa dni pozniej 475
I znowu 4 dni pozniej 2476
I wyszedł synus

Teraz miałam podane 2 zarodki jeden klasy 1 czyli super i drugi 2/3 klasy zobaczymy co wywróży

Ale powiem
Wam dziewczyny ja miałam cała ciaze wszystkie objawy na dziewczynkę i wyszedł chłopak ( tzn zabobony nie objawy) ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Sol zapytam
O ten zel mam w czwartek wizytę bo faktycznie tak mysle ze ja biore tyle tego Utrogestu a jak by go wogole nie było 6x to jest dosc duzo.. ja jestem w Niemczech nieiwem czy beda miec jakis odpowiednik tutaj nie ma luteiny pod język. A wtedy brałam lutinusa tez dopochowo i to samo było ... ale mnie to wkur...... ze ludzie tam pracujący widza ze spada wynik bardzo ważnego progest i nie reagują ... wtedy miałam bardzo widoczny spadek z 18 na 8 i pozniej na 3
I do konca 3
Miesiaca brałam Prolutex zastrzyk 1x dziennie i mimo tego 6xutrogest mozna sie wykończyć z tymi hormonami mam
Nadzieje ze te wszystkie zastrzyki nie beda miec dużego wpływu na nasze zdrowie w przyszłości dziewczyny...;/

Dziewczyny po betowaniu i ich przyrostach tego miesiaca mozemy zrobic zestawienie wyników hcg i i ile zarodkow sie poprzyjmowalo tak dla nas zeby zobaczyc czy faktycznie mozna cos z tego wywnioskować ;)

reklama
znieczylaja dożylnie .spora dawka.w Uk nie usypiaja.przynajmniej w mojej klinice nigdy tego nie robili.nie bedziesz czula.nie martw sie.po bedziesz troszke obolala jak to po punkcji

A ile trwała u ciebie cała procedura od pierwszego zastrzyku do wprowadzenia zaplodnionych jajeczek? Ja mam prowadzone in vitro w manchesterze i jest tam jedna położna, która nie powinna mieć styczności z ludźmi. Mam nadzieję że więcej na nią nie trafie- okropna kobieta.

Do góry