reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wierze co się dziś na wizycie wydarzyło...no niewierze. Ale od początku.
Z moich 6 komórek zapłodniły się tylko dwie, embriolog powiedział, że to jednak mało bo najczęściej zapładnia się ok 60 - 80%. No ale mamy dwie i obie (w drugiej dobie ich życia) właśnie mi przetransferowano, dwie bo większe szanse na ciążę. Oj transferu dwóch to ja się nie spodziewałam, ba! nawet myślałam, że w związku z CC i dwurożną macicą będą przeciwwskazania. Masakra, co za dzień. Wzięłam l4 na 2 tyg i czekam no.

Mam jeszcze takie pytanie, bo do tej pory z progesteronu brałam Luteine i Prolutex - a w nowym wypisie leków są dodatkowe i nie ma prolutexu, lekarz powiedział że mam brać też to co do tej pory. Chciałam się jeszcze upewnić o tym u pani w recepcji to ona powiedziała, że tamte zalecenia teraz są nieważne i nie wiem co mam robić :/ No ale progesteronu nigdy za dużo nie?

Dziewczynki! jeśli któraś może polecić dobrego ginekologa z Kielc, który pracuje w szpitalu na Czarnowie- byłabym wdzięczna:) Ja tez nie zamierzam w przyszłości kontynuować wizyt w klinice, bo nikt się mną nie zajmie w szpitalu, to jest teraz standard każdego szpitala:) Nie licząc już kosztów...
Ja przed wizytami w Gamecie chodziłam do Adriana Swata, jest to młody lekarz, kiedyś pracował na Kościuszki w Kielcach, nawet był przy moim porodzie i pamiętał mnie jak w zeszłym roku do niego trafiłam. Wydaje się kompetentny pomimo wieku. Pacjentki bardzo go chwalą.
Jest jeszcze Grzegorz Piasek - osobiście go nie znam, ale koleżance prowadził 2 ciąże, ona go poleca.

Emilianka6966 z tego co wiem Grzegorz Ziółkowski pracuje na Czarnowie. On miał mi robić cc, ale wszystko potoczyło się inaczej. Tylko nie wiem, gdzie oprócz Gamety przyjmuje

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Z moich 6 komórek zapłodniły się tylko dwie, embriolog powiedział, że to jednak mało bo najczęściej zapładnia się ok 60 - 80%. No ale mamy dwie i obie (w drugiej dobie ich życia) właśnie mi przetransferowano, dwie bo większe szanse na ciążę. Oj transferu dwóch to ja się nie spodziewałam, ba! nawet myślałam, że w związku z CC i dwurożną macicą będą przeciwwskazania. Masakra, co za dzień. Wzięłam l4 na 2 tyg i czekam no.

Mam jeszcze takie pytanie, bo do tej pory z progesteronu brałam Luteine i Prolutex - a w nowym wypisie leków są dodatkowe i nie ma prolutexu, lekarz powiedział że mam brać też to co do tej pory. Chciałam się jeszcze upewnić o tym u pani w recepcji to ona powiedziała, że tamte zalecenia teraz są nieważne i nie wiem co mam robić :/ No ale progesteronu nigdy za dużo nie?
Prolutex jest najlepiej wchlanialnym progrsteronem...

Jeśli masz wątpliwości odnosnie lekow to ustal to z lekarzem lub położna. Panie w recepcji moga nie być kompetentne w tych kwestiach, a przestrzeganie zaleceń to ważna sprawa. No i powodzenia !

Emilianka6966 z tego co wiem Grzegorz Ziółkowski pracuje na Czarnowie. On miał mi robić cc, ale wszystko potoczyło się inaczej. Tylko nie wiem, gdzie oprócz Gamety przyjmuje

Grzegorz Ziółkowski to syn Tomasza Ziółkowskiego lekarza z Gamety a on (ojciec) chyba tylko w Gmecie przyjmuje. Syn faktycznie pracuje w szpitalu, jest chyba rezydentem.

Najlepięć zadzwonić do lekarza i zapytać o prolutex,bo spadek progesteronu może zaszkodzic

Powiem ci że miałam z nim kontakt, mało mówi,nie jest do końca pewny- miły sympatyczny ale po prostu dla mnie nie budzi zaufania, nie wiem czemu,jest młody...

reklama
Ja przed wizytami w Gamecie chodziłam do Adriana Swata, jest to młody lekarz, kiedyś pracował na Kościuszki w Kielcach, nawet był przy moim porodzie i pamiętał mnie jak w zeszłym roku do niego trafiłam. Wydaje się kompetentny pomimo wieku. Pacjentki bardzo go chwalą.
Jest jeszcze Grzegorz Piasek - osobiście go nie znam, ale koleżance prowadził 2 ciąże, ona go poleca.
Bardzo dziękuje za info.Faktycznie poczytałam o tym Piasku- tylko mogłabyś dopytać gdzie konkretnie przyjmuje prywatnie bo są rozbieżne informacje

Do góry