reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
30.03 chce zrobic bete. bedzie to 12 dpt. Bo tak sobie ubzduralam :D Moja lekarka powiedziala ze juz moge 11dpt bo byla ladna blastocysta

Ostatnia edycja:
Pytanko mam natury kosmetycznej. Od jakiegoś czasu bardzo swędzi mnie skóra i niestety pojawiły się rozstępy na udach, posladkach, w talii. Fakt że po transferze leżałam ok miesiąc z krwiakiem i nadal (13tc) prowadzę kanapowy tryb życia, ale nie sądziłam że tak wcześnie pojawi się ten problem :(
Możecie polecić coś sprawdzonego na złagodzenie tych istniejących rozstepow i zapobiegniecie pojawieniu się nowych?

Kurczę od wczoraj boli mnie prawa piers w ogóle jest większa niż lewa czy to od tych lekow:realmad: mam nadzieję że mi tak nie zostanie:szok:
Mnie piersi i sutku masakrycznie bolą od punkcji..
A pozatym to nic. plamien na szczescie brak, nospe biore 3x1. Dzis po weekendowym lezakowaniu ide do pracy wiec zobaczymy.

a ja nie wytrzymalam i umowilam sie dodatkowo na wizyte pecherzykowa...nie moge przestac sie martwic czy wszystko jest na miejscu...poprosze o dopisanie mnie na czwartek 23 .dzieki:)

Dzien dobry, ale bet dzisiaj. Oprocz zapisanych w kalendarzu min jeszcze dwie z tego co wyczytałam . Ja jade sprawdzić , ale bez większej nadziei, dwa sikance negatywne.
Powodzenia , trzymam kciuki zeby był dzis dobry dzien. U mnie pogoda na dodatek odzwierciedla nastrój, szaro, buro i leje...

AniaCh wszystkie trzymamy kciuki.za siebie i za cala reszte
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny, potrzebuję porady co do nietypowych reakcji na leki.

Przygotowuje się do crio transfetu i półtora tygodnia temu zaczęłam brać dodatkowe leki do tych standardowych (euthyrox, glukophage, kwas foliowy). Nowe leki to: estrofem, encorton, vit D i zastrzyk zaczynający nazwę na F, ale teraz zupełnie nie pamiętam (wieczorem mogę sprawdzić nazwę).
Otóż odkąd biorę te leki... drętwieje mi język i mam metaliczny posmak w ustach. Na poprzedniej wizycie mówiłam o tym lekarzowi, który zalecił dłużesze przerwy między estrofemem i zobaczymy czy pomoże. Mrowienie/zdrętwienie jest może nieco lżejsze, ale nadal je mam.
Zastanawiam się, czy może jakaś dawka nie jest dle mnie za duża, czy któraś z was miała podobny problem? I najważniejsze.... czy powinam się martwić?
tez mam metaliczy posmak w ustach po lekach.nie powinnas sie chyba tym martwic ale jak masz sie meczyc to moze zadzwon do lekarza i zapytaj raz jeszcze.tak dla pewnosci

AniaCh trzymamy kciuki za siebie i wszystkie dziewczyny!!!!;)

Ostatnia edycja:
Pytanko mam natury kosmetycznej. Od jakiegoś czasu bardzo swędzi mnie skóra i niestety pojawiły się rozstępy na udach, posladkach, w talii. Fakt że po transferze leżałam ok miesiąc z krwiakiem i nadal (13tc) prowadzę kanapowy tryb życia, ale nie sądziłam że tak wcześnie pojawi się ten problem :(
Możecie polecić coś sprawdzonego na złagodzenie tych istniejących rozstepow i zapobiegniecie pojawieniu się nowych?
W pierwszej ciazy uzywalam bio-oil i bylam zadowolona bo nic sie nie pojawilo... Co prawda ponoc wiele zalezy tez od samej skory - wiecej niz od kosmetykow... Ale jest czesto polecany wlasnie tez do lagodzenia istniejacych rozstepow...
Teraz poki co balsamy uzywam zeby jednak az tak nie obtluszczac ubran ;) aktualnie mam z pharmaceris ale najczesciej jednak kupuje palmersa...

reklama
Ja stosowałam Palmersa i byłam bardzo zadowolona. Na już istniejące rozstępy to jak już było napisane bio oli. Tylko te ceny w Polsce to jakaś porażka. Jeśli masz jakichś znajomych w Anglii to można go dużo taniej zamówić na tamtejszym ebayu.

Do góry