reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj bhcg. 5dpt, wiec rownie dobrze mogla byc jeszcze zerowa. Beta 15!!!. Beto trwaj :)))
Ps. Pojechalam na ta bete, bo mi test sikany pokazal cien cienia drugiej kreski. Myslalam, ze moze oszukuje, ale faktycznie te testy Facelle sa bardzo czule. Dziewczyny pisaly, ze juz im pokazywal dwie kreski przy becie do 10ciu.
supcio!!!!!niech rosnie!!!!

Nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj bhcg. 5dpt, wiec rownie dobrze mogla byc jeszcze zerowa. Beta 15!!!. Beto trwaj :)))
Ps. Pojechalam na ta bete, bo mi test sikany pokazal cien cienia drugiej kreski. Myslalam, ze moze oszukuje, ale faktycznie te testy Facelle sa bardzo czule. Dziewczyny pisaly, ze juz im pokazywal dwie kreski przy becie do 10ciu.
Nie beto trwaj...tylko beto rosnij :):):)

reklama
Jestem po wizycie w klinice po histero. No wiec tak. Z tej histeroskopii wyszło endometrium polipowate. Dr mówi ze najnowsze badania mówią ze takie endometrium bywa wynikiem przewlekłego zapalenia ktore w wymazie w pochwy moze nie wyjsć. Takze musi mnie przeleczyc antybiotykami wszelakiej maści przez ok 20 dni. Bo bez tego leczenia raczej marne szanse na ciąże bo moze sie nie zaimplantować albo poronic. Takze marzec i kwiecień odpada na leczenie. Prawie sie rozryczalam jak to usłyszałam.
M dostał jakies inne suplementy na poprawę plemników - "Ekstra sperm".
Pobrali nam krew na jeszcze jedno badanie którego brakowało. M lekko panikował bo nie lubi igieł. ;)
Prawdopodobnie w maju bedzie in vitro. Rozpiskę juz mam jakie leki do stymulacji - Menopur i Orgalutran. leki wykupione (1000zl). Papiery, zgody dostaliśmy do wypełnienia, przeczytania i podpisania w domu. Na pewno bedzie pICSI zastosowane przez obniżone wiązanie z hialuronem plemników.
Takze niestety jeszcze 1,5 cyklu mogę zapomnieć o ciąży.. w maju nadzieja.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Ja musialam zrobic 3 miesieczna kuracje, zeby sie w menopauze wprowadzic i endometrioze uspic. Myslalam, ze szlag nnie trafi, ze tyle czasu musze czekac, zla bylam na caly swiat, ale sie oplacilo. I u Ciebie tez sie oplaci [emoji4] Dobrze, ze lekarz chce "teren" przygotowac [emoji16] Maj to ladny miesiac :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry