reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A mam pytanie odnośnie in vitro, czy za każdym razem koszt jest taki sam? Bo Noe za każdym razem pobierają komórki do in vitro? Chodzi mi o to że jak pobiora to potem mroźą? Dobrze rozumie? I czy któraś z was dojezdzala do innego miasta? Ja jestem ze Szczecina i o tej klinice mam mało danych jeśli chodzi o in vitro. Ja jestem dopiero po pierwszej iui ale nie udanej i zastanawiamy się z mężem nad in vitro ale w innym miejscu.

Hej. Przykro mi, ze iui sie nie udalo. My z mężem postawiliśmy od razu na in vitro chociaż lekarz proponował iui ale wierzylismy, że z ivf mamy większe szanse i nas przeczucia nie myliły.
Jeśli chodzi o ivf to koszt lekow do stymulacji jest bardzo wysoki plus wszystkie badania i wizyty. Więc za pierwszym razem są to duże pieniążki. Masz stymulacje potem punkcje. Później zależy od ilości dobrych komorek jakie wyprodukowałas i jakości nasienia powstają zarodki. One mogą być zamrożone albo 1 lub 2 podane już w tym samym cyklu. Jeśli podchodzi się później do criotransferu to koszty są dużo mniejsze. U nas w klinice ok 1500zl za transfer plus ewentualne leki plus wizyty.
Pozdrawiam.

dzis 3 dni przed testowaniem a glowa mnie boli juz po obudzeniu.masakra jakas.martwie sie caly czas ale co zrobic...taka moja natura
tez Was tak glowy bola???

Ostatnia edycja:
Nie martw się na zapas już nic nie zmienisz. Wierz że się udało i kropek się zakopal pod kolderka na 9 miesięcy. Na pewno będzie dobrze a 3 dni szybciutko zleca. Tylko żeby ta głowa przestała boleć.

reklama
Nie martw się na zapas już nic nie zmienisz. Wierz że się udało i kropek się zakopal pod kolderka na 9 miesięcy. Na pewno będzie dobrze a 3 dni szybciutko zleca. Tylko żeby ta głowa przestała boleć.
no wlasnie.ten bol glowy jest najgorszy
dokucza bardzo.ciezko normalnie funkcjonowac

Do góry