reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mi nic po punkcji nie jest oprócz lekkiego krwawienia i bólu brzucha. Dostałam na razie zakaz na no spę, bo działa rozkurczowe i może wzmóc krwawienie. Zdecydowaliśmy, ze próbujemy ż dwójka, ale nadal biję się z myślami... Ale teraz siostra w bliźniaczej ciąży i było by fajnie przechodzić to razem [emoji38]
Ja też się zastanawiam nad 2 Ale posłucham się lekarza ufam mu bardzo. Zobaczymy co on zaproponuje

reklama
Ja Cię to my chyba siedzialysmy koło siebie...ja blond w kitce , biała koszula..mąż w koszuli w kratke ..przypuszczalam że to Ty ale wstydziłam się zagadac
Tak,stawiałam,że to mogłaś być Ty :tak:a jak u Was ?Też chciałam zagadać,ale tak po prostu na odstresowanie :laugh2: Ps. Dziś mówiłam do męża, że piszę z dziewczynami na forum, a możemy się majać w klinice

dziękuję bardzo kochane :):) nie ważne czy jedno czy bliźniaki ważne że się udało !!!!! strasznie się cieszę, bo miałam chwilę zwątpienia ..:) powiedzcie mi jeszcze bo dzwoniłam do kliniki i tam dopiero umówili mnie za dwa tygodnie na usg, że niby wtedy będzie wszystko ładnie widoczne, ale tak się zastanawiam jakbym poszła prywatnie na usg u siebie czy by było już widać czy to pojedyncza ciąża czy mnoga? czy lepiej rzeczywiście poczekać? jak myślicie? bedzie coś widać na tak wczesnym etapie czy nie? i jak się w końcu liczy tą ciąże? bo wg bety wykazuje że to 2-3 tydzień, ale coś czytałam gdzieś że się liczy też jakoś inaczej od ostatniego okresu?? wiecie coś może więcej na ten temat? za wszystkie was trzymamy kciuki, uda się każdej w końcu :) po 4 latach ślubu będzie w końcu co ogłosić rodzinie :):)
tulipanka, tu masz linka do statystyk bhcg przy blizniakach, robione na podstawie badan tysiecy pacjentek. Ty liczysz dzien owulacji jako dzien punkcji, czyli jak masz blastki i 12dpt, to patrzysz na 17 dzien. Czyli wg tej tabeli mozna marzyc o blizniakach, to realne.
http://1.bp.blogspot.com/-vKfyFVF08EQ/UTnJBxEE5fI/AAAAAAAAADU/OrLVBLgfl90/s1600/twin.jpg
A co do ciazy, to liczysz ja od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, nie patrz na to co beta pokazuje. Osobiscie z usg bym sie troche wstrzymala, lepiej poczekac tak jak klinika proponuje, bo wczesniej mozesz jeszcze nie zobaczyc. Chyba, ze Ci nie szkoda pieniedzy, to zrob, czemu nie.

Dziewczyny, a ja sie pochwale, dzis mialam cudowny dzien transferu. Przy wczesniejszych podejsciach mialam w najlepszym przypadku jedna opozniona blastocyste, tzn ze w 5tej dobie nie osiagnela jeszcze w pelni tego stadium. Dzis natomiast podali mi dwie rozwiniete blastki!!! Jedna zamrozili, a mozliwe, ze jeszcze jedna, czyli juz czwarta tez zamroza, ale poki co jeszcze probuje sie rozwinac :)
Alez wspanialy wynik jak na mnie. Zawsze duzo komorek, ale blastek na koniec nie, a tu taka niespodzianka, moze sie uda :)
Wcinam ananasa, postaram sie jesc troche wiecej bialka zamiast weglowodanow, odstawiam kawe (eh),oby sie udalo. Ja z tych wczesnych testerek, wiec za tydzien w 7dp bede testowac.
Co jeszcze polecacie po transferze, by sie udalo? :)

@aniasiwa , gratulacje
@natalka111, moj lekarz pewnie kazałby odstawić leki... :(

Dziewczyny, a jak mi zrobili transfer w sobote, zarodki zamrożone w 3 robię rozmrozili w piątek , podobno rozwijały sie bardzo dynamicznie i podano mi ładne morule... to jak to mam liczyć? Jako transfer 3 dniowych czy raczej blastek?
W ogole to kojarzy mi sie z forum, ze dziewczyny raczej nie sa zadowolone z transferu moruli... dobrze pamietam? Jesli tak to dlaczego ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ania, powinnas liczyc jako transfer 4dniowych, czyli wlasnie morul. Dziewczyny moze nie byly zadowolone z morul, ale pewnie wynikalo to z tego, ze morul sie nie transferuje, tzn... Transferuje sie w 2,3 lub 5tej dobie. Skoro mialy transferowane morule, to prawdopodobnie w 5tej dobie ich zarodki byly w stadium moruli, czyli opoznione o jeden dzien, wiec to gorsze rokowanie (choc osobiscie mam dziecko z 6dniowej blastocysty, wiec tez o jeden dzien opoznionej, dziecko oczywiscie zdrowe). Natomiast u Ciebie wszystko ok, piszesz ze rozmrozono 3dniowe, 1 dzien sie rozwijaly do moruli, w dodatku embriolodzy mowili, ze ladnie sie rozwijaly, to tylko trzeba sie cieszyc. Po prostu osiagnely kolejne stadium, ktore powinny osiagnac w tej 4tej dobie.

Ania, powinnas liczyc jako transfer 4dniowych, czyli wlasnie morul. Dziewczyny moze nie byly zadowolone z morul, ale pewnie wynikalo to z tego, ze morul sie nie transferuje, tzn... Transferuje sie w 2,3 lub 5tej dobie. Skoro mialy transferowane morule, to prawdopodobnie w 5tej dobie ich zarodki byly w stadium moruli, czyli opoznione o jeden dzien, wiec to gorsze rokowanie (choc osobiscie mam dziecko z 6dniowej blastocysty, wiec tez o jeden dzien opoznionej, dziecko oczywiscie zdrowe). Natomiast u Ciebie wszystko ok, piszesz ze rozmrozono 3dniowe, 1 dzien sie rozwijaly do moruli, w dodatku embriolodzy mowili, ze ladnie sie rozwijaly, to tylko trzeba sie cieszyc. Po prostu osiagnely kolejne stadium, ktore powinny osiagnac w tej 4tej dobie.
Czyli jesli ja będę miała transfer w 2 dobie, to mam mniejsze szanse [emoji15] już głupia jestem...

dziękuję bardzo kochane :):) nie ważne czy jedno czy bliźniaki ważne że się udało !!!!! strasznie się cieszę, bo miałam chwilę zwątpienia ..:) powiedzcie mi jeszcze bo dzwoniłam do kliniki i tam dopiero umówili mnie za dwa tygodnie na usg, że niby wtedy będzie wszystko ładnie widoczne, ale tak się zastanawiam jakbym poszła prywatnie na usg u siebie czy by było już widać czy to pojedyncza ciąża czy mnoga? czy lepiej rzeczywiście poczekać? jak myślicie? bedzie coś widać na tak wczesnym etapie czy nie? i jak się w końcu liczy tą ciąże? bo wg bety wykazuje że to 2-3 tydzień, ale coś czytałam gdzieś że się liczy też jakoś inaczej od ostatniego okresu?? wiecie coś może więcej na ten temat? za wszystkie was trzymamy kciuki, uda się każdej w końcu :) po 4 latach ślubu będzie w końcu co ogłosić rodzinie :):)
Mi lekarze locza wiek ciazy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki...

reklama
Tak,stawiałam,że to mogłaś być Ty :tak:a jak u Was ?Też chciałam zagadać,ale tak po prostu na odstresowanie :laugh2: Ps. Dziś mówiłam do męża, że piszę z dziewczynami na forum, a możemy się majać w klinice

No my dzisiaj transfer., dopiero wracamy do domu , wzięliśmy 2 blastusie ☺widzę że u Ciebie super ☺oby tak dalej miałaś l4 po transferze bo mi pani doktor od razu zaproponowała

Do góry