reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mi nic po punkcji nie jest oprócz lekkiego krwawienia i bólu brzucha. Dostałam na razie zakaz na no spę, bo działa rozkurczowe i może wzmóc krwawienie. Zdecydowaliśmy, ze próbujemy ż dwójka, ale nadal biję się z myślami... Ale teraz siostra w bliźniaczej ciąży i było by fajnie przechodzić to razem [emoji38]
Ja też się zastanawiam nad 2 Ale posłucham się lekarza ufam mu bardzo. Zobaczymy co on zaproponuje

reklama
Ja Cię to my chyba siedzialysmy koło siebie...ja blond w kitce , biała koszula..mąż w koszuli w kratke ..przypuszczalam że to Ty ale wstydziłam się zagadac
Tak,stawiałam,że to mogłaś być Ty :tak:a jak u Was ?Też chciałam zagadać,ale tak po prostu na odstresowanie :laugh2: Ps. Dziś mówiłam do męża, że piszę z dziewczynami na forum, a możemy się majać w klinice

dziękuję bardzo kochane :):) nie ważne czy jedno czy bliźniaki ważne że się udało !!!!! strasznie się cieszę, bo miałam chwilę zwątpienia ..:) powiedzcie mi jeszcze bo dzwoniłam do kliniki i tam dopiero umówili mnie za dwa tygodnie na usg, że niby wtedy będzie wszystko ładnie widoczne, ale tak się zastanawiam jakbym poszła prywatnie na usg u siebie czy by było już widać czy to pojedyncza ciąża czy mnoga? czy lepiej rzeczywiście poczekać? jak myślicie? bedzie coś widać na tak wczesnym etapie czy nie? i jak się w końcu liczy tą ciąże? bo wg bety wykazuje że to 2-3 tydzień, ale coś czytałam gdzieś że się liczy też jakoś inaczej od ostatniego okresu?? wiecie coś może więcej na ten temat? za wszystkie was trzymamy kciuki, uda się każdej w końcu :) po 4 latach ślubu będzie w końcu co ogłosić rodzinie :):)
tulipanka, tu masz linka do statystyk bhcg przy blizniakach, robione na podstawie badan tysiecy pacjentek. Ty liczysz dzien owulacji jako dzien punkcji, czyli jak masz blastki i 12dpt, to patrzysz na 17 dzien. Czyli wg tej tabeli mozna marzyc o blizniakach, to realne.
http://1.bp.blogspot.com/-vKfyFVF08EQ/UTnJBxEE5fI/AAAAAAAAADU/OrLVBLgfl90/s1600/twin.jpg
A co do ciazy, to liczysz ja od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, nie patrz na to co beta pokazuje. Osobiscie z usg bym sie troche wstrzymala, lepiej poczekac tak jak klinika proponuje, bo wczesniej mozesz jeszcze nie zobaczyc. Chyba, ze Ci nie szkoda pieniedzy, to zrob, czemu nie.

Dziewczyny, a ja sie pochwale, dzis mialam cudowny dzien transferu. Przy wczesniejszych podejsciach mialam w najlepszym przypadku jedna opozniona blastocyste, tzn ze w 5tej dobie nie osiagnela jeszcze w pelni tego stadium. Dzis natomiast podali mi dwie rozwiniete blastki!!! Jedna zamrozili, a mozliwe, ze jeszcze jedna, czyli juz czwarta tez zamroza, ale poki co jeszcze probuje sie rozwinac :)
Alez wspanialy wynik jak na mnie. Zawsze duzo komorek, ale blastek na koniec nie, a tu taka niespodzianka, moze sie uda :)
Wcinam ananasa, postaram sie jesc troche wiecej bialka zamiast weglowodanow, odstawiam kawe (eh),oby sie udalo. Ja z tych wczesnych testerek, wiec za tydzien w 7dp bede testowac.
Co jeszcze polecacie po transferze, by sie udalo? :)

@aniasiwa , gratulacje
@natalka111, moj lekarz pewnie kazałby odstawić leki... :(

Dziewczyny, a jak mi zrobili transfer w sobote, zarodki zamrożone w 3 robię rozmrozili w piątek , podobno rozwijały sie bardzo dynamicznie i podano mi ładne morule... to jak to mam liczyć? Jako transfer 3 dniowych czy raczej blastek?
W ogole to kojarzy mi sie z forum, ze dziewczyny raczej nie sa zadowolone z transferu moruli... dobrze pamietam? Jesli tak to dlaczego ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ania, powinnas liczyc jako transfer 4dniowych, czyli wlasnie morul. Dziewczyny moze nie byly zadowolone z morul, ale pewnie wynikalo to z tego, ze morul sie nie transferuje, tzn... Transferuje sie w 2,3 lub 5tej dobie. Skoro mialy transferowane morule, to prawdopodobnie w 5tej dobie ich zarodki byly w stadium moruli, czyli opoznione o jeden dzien, wiec to gorsze rokowanie (choc osobiscie mam dziecko z 6dniowej blastocysty, wiec tez o jeden dzien opoznionej, dziecko oczywiscie zdrowe). Natomiast u Ciebie wszystko ok, piszesz ze rozmrozono 3dniowe, 1 dzien sie rozwijaly do moruli, w dodatku embriolodzy mowili, ze ladnie sie rozwijaly, to tylko trzeba sie cieszyc. Po prostu osiagnely kolejne stadium, ktore powinny osiagnac w tej 4tej dobie.

Ania, powinnas liczyc jako transfer 4dniowych, czyli wlasnie morul. Dziewczyny moze nie byly zadowolone z morul, ale pewnie wynikalo to z tego, ze morul sie nie transferuje, tzn... Transferuje sie w 2,3 lub 5tej dobie. Skoro mialy transferowane morule, to prawdopodobnie w 5tej dobie ich zarodki byly w stadium moruli, czyli opoznione o jeden dzien, wiec to gorsze rokowanie (choc osobiscie mam dziecko z 6dniowej blastocysty, wiec tez o jeden dzien opoznionej, dziecko oczywiscie zdrowe). Natomiast u Ciebie wszystko ok, piszesz ze rozmrozono 3dniowe, 1 dzien sie rozwijaly do moruli, w dodatku embriolodzy mowili, ze ladnie sie rozwijaly, to tylko trzeba sie cieszyc. Po prostu osiagnely kolejne stadium, ktore powinny osiagnac w tej 4tej dobie.
Czyli jesli ja będę miała transfer w 2 dobie, to mam mniejsze szanse [emoji15] już głupia jestem...

dziękuję bardzo kochane :):) nie ważne czy jedno czy bliźniaki ważne że się udało !!!!! strasznie się cieszę, bo miałam chwilę zwątpienia ..:) powiedzcie mi jeszcze bo dzwoniłam do kliniki i tam dopiero umówili mnie za dwa tygodnie na usg, że niby wtedy będzie wszystko ładnie widoczne, ale tak się zastanawiam jakbym poszła prywatnie na usg u siebie czy by było już widać czy to pojedyncza ciąża czy mnoga? czy lepiej rzeczywiście poczekać? jak myślicie? bedzie coś widać na tak wczesnym etapie czy nie? i jak się w końcu liczy tą ciąże? bo wg bety wykazuje że to 2-3 tydzień, ale coś czytałam gdzieś że się liczy też jakoś inaczej od ostatniego okresu?? wiecie coś może więcej na ten temat? za wszystkie was trzymamy kciuki, uda się każdej w końcu :) po 4 latach ślubu będzie w końcu co ogłosić rodzinie :):)
Mi lekarze locza wiek ciazy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki...

reklama
Tak,stawiałam,że to mogłaś być Ty :tak:a jak u Was ?Też chciałam zagadać,ale tak po prostu na odstresowanie :laugh2: Ps. Dziś mówiłam do męża, że piszę z dziewczynami na forum, a możemy się majać w klinice

No my dzisiaj transfer., dopiero wracamy do domu , wzięliśmy 2 blastusie ☺widzę że u Ciebie super ☺oby tak dalej miałaś l4 po transferze bo mi pani doktor od razu zaproponowała

Do góry