reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
dziękuję bardzo kochane :):) nie ważne czy jedno czy bliźniaki ważne że się udało !!!!! strasznie się cieszę, bo miałam chwilę zwątpienia ..:) powiedzcie mi jeszcze bo dzwoniłam do kliniki i tam dopiero umówili mnie za dwa tygodnie na usg, że niby wtedy będzie wszystko ładnie widoczne, ale tak się zastanawiam jakbym poszła prywatnie na usg u siebie czy by było już widać czy to pojedyncza ciąża czy mnoga? czy lepiej rzeczywiście poczekać? jak myślicie? bedzie coś widać na tak wczesnym etapie czy nie? i jak się w końcu liczy tą ciąże? bo wg bety wykazuje że to 2-3 tydzień, ale coś czytałam gdzieś że się liczy też jakoś inaczej od ostatniego okresu?? wiecie coś może więcej na ten temat? za wszystkie was trzymamy kciuki, uda się każdej w końcu :) po 4 latach ślubu będzie w końcu co ogłosić rodzinie :):)

Mi nic po punkcji nie jest oprócz lekkiego krwawienia i bólu brzucha. Dostałam na razie zakaz na no spę, bo działa rozkurczowe i może wzmóc krwawienie. Zdecydowaliśmy, ze próbujemy ż dwójka, ale nadal biję się z myślami... Ale teraz siostra w bliźniaczej ciąży i było by fajnie przechodzić to razem [emoji38]

dziękuję bardzo kochane :):) nie ważne czy jedno czy bliźniaki ważne że się udało !!!!! strasznie się cieszę, bo miałam chwilę zwątpienia ..:) powiedzcie mi jeszcze bo dzwoniłam do kliniki i tam dopiero umówili mnie za dwa tygodnie na usg, że niby wtedy będzie wszystko ładnie widoczne, ale tak się zastanawiam jakbym poszła prywatnie na usg u siebie czy by było już widać czy to pojedyncza ciąża czy mnoga? czy lepiej rzeczywiście poczekać? jak myślicie? bedzie coś widać na tak wczesnym etapie czy nie? i jak się w końcu liczy tą ciąże? bo wg bety wykazuje że to 2-3 tydzień, ale coś czytałam gdzieś że się liczy też jakoś inaczej od ostatniego okresu?? wiecie coś może więcej na ten temat? za wszystkie was trzymamy kciuki, uda się każdej w końcu :) po 4 latach ślubu będzie w końcu co ogłosić rodzinie :):)
Gratuluję :)
Usg masz wyznaczone pewnie jak większość z nas,po ok 2 tyg. Generalnie wtedy już widać serduszko, które się pojawić powinno przy becie powyżej 1000,ale dla spokoju lekarze umawiaja po 2 kolejnych tyg.
Jakbyś teraz zrobiła usg to może będzie już widać pecherzyk lub dwa :)
Może jeszcze być za wcześnie na serduszko,więc żebyś się niepotrzebnie nie denerwowala :)
Na pewno rodzina będzie przeszczesliwa jak oznajmicie :)
Pamiętam ten moment u siebie,a my staraliśmy się "tylko" 2.5 roku :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mialam bete robiona w 12dpt blastocysty, po 7 dniach pierwsze usg i bylo widac pecherzyk ciazowy i pecherzyk zoltkowy (tak to sie nazywa czy cos pokrecilam?). Zarodka nie bylo widac, a pani dr powiedziala, ze zarodek ma ok 1mm. Po 12 dniach od 1wszego usg mialam drugie i czlowieczek mial 11mm i bilo serduszko [emoji4] jak widac kazda klinika inaczej praktykuje, nie wiem co lepsze, ale jezeli ciaza z jednej blastki to jezeli sa w jednym pecherzyku to pewnie nie bedzie widac, ale poprawcie mnie jezeli sie myle. co do wieku ciazy, moj lekarz w moim przypadku liczyl od pierwszego dnia ostatniej @ i zgadza sie z tym rozmiar zarodka

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry