reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czyli jesli ja będę miała transfer w 2 dobie, to mam mniejsze szanse [emoji15] już głupia jestem...

Dzien transferu wybiera lekarz. Mi tlumaczyl, ze w tym momencie medycyna jest w stanie zapewnic takie warunki jak w macicy tylko do 3 dnia. Potem juz warunki sa nieco gorsze wiec komorki musza byc silniejsze, zeby dac rade, bo teoretycznie te ktore przetrwaja w macicy niekoniecznie musza na szkielku. Jesli ogolnie Twoje komorki sa nieco slabsze to lepiej transferowac wczensiej, bo maja wieksze szanse u Ciebie niz na szkielku.
Ja mialam transfer w 3 dobie, bo przez endometrioze moje komorki sa "uposledzone".
Jestem w 38tygodniu ciazy :)
Nie martw sie, zaufaj lekarzowi, bedzie dobrze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzien transferu wybiera lekarz. Mi tlumaczyl, ze w tym momencie medycyna jest w stanie zapewnic takie warunki jak w macicy tylko do 3 dnia. Potem juz warunki sa nieco gorsze wiec komorki musza byc silniejsze, zeby dac rade, bo teoretycznie te ktore przetrwaja w macicy niekoniecznie musza na szkielku. Jesli ogolnie Twoje komorki sa nieco slabsze to lepiej transferowac wczensiej, bo maja wieksze szanse u Ciebie niz na szkielku.
Ja mialam transfer w 3 dobie, bo przez endometrioze moje komorki sa "uposledzone".
Jestem w 38tygodniu ciazy :)
Nie martw sie, zaufaj lekarzowi, bedzie dobrze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie mi moj lekarz powiedział, że u mnie nasze zarodku będą miały lepiej niż w laboratorium. Uspokoiłaś mnie [emoji4] Dzięki [emoji8]

tulipanka, tu masz linka do statystyk bhcg przy blizniakach, robione na podstawie badan tysiecy pacjentek. Ty liczysz dzien owulacji jako dzien punkcji, czyli jak masz blastki i 12dpt, to patrzysz na 17 dzien. Czyli wg tej tabeli mozna marzyc o blizniakach, to realne.
http://1.bp.blogspot.com/-vKfyFVF08EQ/UTnJBxEE5fI/AAAAAAAAADU/OrLVBLgfl90/s1600/twin.jpg
A co do ciazy, to liczysz ja od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, nie patrz na to co beta pokazuje. Osobiscie z usg bym sie troche wstrzymala, lepiej poczekac tak jak klinika proponuje, bo wczesniej mozesz jeszcze nie zobaczyc. Chyba, ze Ci nie szkoda pieniedzy, to zrob, czemu nie.
dziękuję kochana, macie racje, tyle wytrzymałam w neerwach, to teraz w spokoju poczekam te 2, już dość poszło nam po kieszeni to wystarczy :) dzisiaj chyba nie usnę z wrażenia, bo tamtej becie do końca nie wierzyłam, ale teraz mogę żyć spokojnie :):)

dziękuję kochana za odpowiedź !! bardzo bardzo bym chciała :) nie ważne ile będzie, i tak już jest wspaniale !!!!!!!!!! :)
Haha no moja reakcja była taka sama na pozytywne wyniki bety a jak na pierwszym usg zobaczyłam dwie kropeczki wielkości ok 1 mm to nie mogłam wyjść z szoku. W sobotę byłam na usg serduszkowym a mój mąż do dziś chodzi i naśladuje dźwięk bicia serduszek [emoji7]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry