reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wreszcie coś pozytywnego 6 zarodków przetrwało 5 dobę, jutro będą mrożone, oby moje czekanie zostało wynagrodzone;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
To na prawdę duże osiągnięcie. Mi po pierwszej stymulacji z 10 pobranych komórek zostały 3 zarodki a przy drugiej z 9 zostały 2 [emoji5]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wreszcie coś pozytywnego 6 zarodków przetrwało 5 dobę, jutro będą mrożone, oby moje czekanie zostało wynagrodzone;)

Emilianka, naprawdę super wynik i na pewno się uda! :) Potencjalnie możesz mieć nawet sześcioro dzieciaków :) Ile chcecie wziać za pierwszym razem jednego czy dwóch? A co zrobili z resztą twoich komórek? Mrozili czy zniszczyli?

Super :-) to ale bedziesz miala mrozaczkow. :-)
Do mnie wlasnie dzwonil lekarz ze 4 komorki sie zaplodnily teraz dalsze czekanie.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Emilianka, naprawdę super wynik i na pewno się uda! :) Potencjalnie możesz mieć nawet sześcioro dzieciaków :) Ile chcecie wziać za pierwszym razem jednego czy dwóch? A co zrobili z resztą twoich komórek? Mrozili czy zniszczyli?

Lekarze Was nie pytają co mają zrobić z komórkami? Dziwne. Mi zaraz po punkcji lekarz powiedział, że pobrali 10. Zapładniają tylko 6. Jeżeli komórki będą w pełni rozwinięte to są opcje albo zamrozić, albo przekazać innym kobietom jako dawca, albo zniszczyć. My akurat nie mroziliśmy, bo nie było czego, ale padła taka propozycja.

@Koniczyna82, o tak ? Wow nie wiedziałam, prawie jak hashtag... attag...?!
Pozdrawiam serdecznie Koniczyno [emoji847]

Cześć @Zosia87 dawno Cie 'nie widzialam' , ale nie zaglądałam tu często przez jakis czas. wow, juz koniec 32 tyg masz. Wszystko ok? Chłopaki beda czy dziewuchy?

Dziewczyny , a ja dzis jade , synusia zostawiam na kilka dni, umrę chyba... jak mu przywiozę rodzeństwo to pozbędę sie wyrzutów sumienia ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hej ja tak samo zaglądam od czasu do czasu. U nas różnie bywalo ale juz blizej niz dalej konca wiec cieszymy sie ze zaraz chlopaki beda z nami [emoji7] wczoraj dostalimsy sterydy i dzisiaj druga czesc bo mam skurcze takie troszke nie regularne 2 w ciagu 10min w czwartek byl jeszcze jeden co 10 min a teraz juz 2 a tego drugiego prawie nie czuje bo skurcze macicy to juz takie coraz bardziej dokuczliwe ze pol nocy nie przespalam ktora trwala od 00:30 do 4:00 bo juz nie dalam rady usnac ale szyjka nadal okolo 3cm wiec jest dobrze [emoji4] w czwartek mamy pomiary wzrostu i zobaczymy jak rosna i co dalej ale chlopaki jak cos juz po zastrzykach beda wiec bedzie mozna w razie co dzialac [emoji4] a u Ciebie jak sprawa wyglada widzialam ze nie zbyt... buziaki [emoji8]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Lekarze Was nie pytają co mają zrobić z komórkami? Dziwne. Mi zaraz po punkcji lekarz powiedział, że pobrali 10. Zapładniają tylko 6. Jeżeli komórki będą w pełni rozwinięte to są opcje albo zamrozić, albo przekazać innym kobietom jako dawca, albo zniszczyć. My akurat nie mroziliśmy, bo nie było czego, ale padła taka propozycja.
U nas tez odrazu przy wypełnianiu wszystkich dokumentow lekarz sie pytal czy nadprogramowe komorki chcemy mrozic nawet koszt nam przedstawili 400 zl za 3 komorki

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nikt mnie o zdanie nie pytał co z resztą komórek; ( i szczerze nie wiem, może jutro coś więcej będę wiedziała, lekarz ma zdecydować ile zarodków, mam 30 lat więc chyba jednego robaczka mi zaaplikuja;)

Do góry