reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za wysoką betę, udaną punkcję, udane wizyty i za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już marzec - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Marzec
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

06.03 - adunnnia90 - punkcja
06.03 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
06.03 - Joko86 - pierwsza wizyta przed podejściem
06.03 - Ilona88 - betowanie 3

07.03 - roksii89 - wizyta przed crio
08.03 - AniaCh - kontrola owulacji przed crio
08.03 - Dusia88 - kontrola w czasie stymulacji
08.03 - Sylwetka86 - transfer
09.03 - karolina1984 - kontrola przed transferem
09.03 - anetka303 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
09.03 - zanetaanna - betowanie
10.03 - Oska305 - kontrola w czasie stymulacji
10.03 - aniasiwa - betowanie 1
11.03 - Ava81 - betowanie
12.03 - julita1234 - punkcja
13.03 - jaskolcia - wizyta u gin prowadzącego ciążę
13.03 - Kikuli - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
14.03 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
16.03 - Peugeotka36 - USG
16.03 - Oska305 - punkcja
22.03 - żanka1410 - kontrola w czasie stymulacji
27.03 - Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę

04.04 - ambicja1987 - USG "połówkowe"
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam kontrolę po punkcji 8.03 ;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny ;) piatek punkcja w sobote dzwonilam do labolatorium i z 9 komorek 5 zaczelo sie zapladniac. w srode mam transfer.... mam nadzieje ze choc jeden sie rozwinie dobrze. Za pierwszym razem mialam podany jeden zarodek 1aa wiec taki wczesny blastus no i niestety sie nie udalo. To czekanie do srody to jakas masakra nic tylko mysl czy wogole jakies dotrwaja ;(
O to miałyśmy punkcje tego samego dnia, na środę to juz piąta doba, tym razem musi się udać;) Ja niestety transfer dopiero w następnym cyklu, więc tym bardziej się denerwuje i martwię o żywotność moich kropeczek po odmrozeniu

Dla mnie jako analityka 15%, zamiast wyliczonych przez ciebie 40%, moze oznaczac, ze transfer dwoch jest mniej efektywna per embrion niz dwa transfery pojedynczego, co wydaje mi się w miarę logiczne, bo oba muszą konkurować o te same zasoby. Tak ja to odczytałam. Ale moge się mylić.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Masz racje:-)
Dla mnie jako analityka 15%, zamiast wyliczonych przez ciebie 40%, moze oznaczac, ze transfer dwoch jest mniej efektywna per embrion niz dwa transfery pojedynczego, co wydaje mi się w miarę logiczne, bo oba muszą konkurować o te same zasoby. Tak ja to odczytałam. Ale moge się mylić.

Masz racje:-) musze sie temu bliżej przyjrzeć.

O to miałyśmy punkcje tego samego dnia, na środę to juz piąta doba, tym razem musi się udać;) Ja niestety transfer dopiero w następnym cyklu, więc tym bardziej się denerwuje i martwię o żywotność moich kropeczek po odmrozeniu

Ostatnio miałam podane w 6 dobie. Mam nadzieje ze tym.razem się uda a powiedz mi dlaczego ty musisz czekać do następnego cyklu ?

No i sie przyjrzałam i chyba nie wiem o co chodzi bo sie zgadza wszystko.
Zakladamy ze wspol impl to 60% per embrion. Mamy 10zarodkow z czego zaimpl sie tylko 6 z nich. Ilość możliwych kombinacji bez powtarzania bo dwa razy nie transferujemy tego samego embrionu:-) i mamy 8 możliwych kombinacji gdze pomimo transferu dwóch embrionow ciąży nie bedzie. Okolo 16 kombinacji ciąż bliźniaczych to 33%. I okolo 24 kombinacji ciąż pojedynczych to 16%. Nasinteresuje ryzyko ciąży mnogiej a nie ilość ciąż ogolem czyli jest 33% gdy wsp impl 60%

To sie zgadza z danymi w art, ale może chodzi Ci o to ze 33% to wsp impl? Bo tak nie jest mamy 33% c. Mnogich okolo 16% c. Pojedynczych. Co daje 49% jakby ciąż ogolem to ma się nijak do wspol impl bo nie jest liczone per embrion. Ale może ja cos kręcę statystyka nie byla moja mocna strona:p

No i sie przyjrzałam i chyba nie wiem o co chodzi bo sie zgadza wszystko.
Zakladamy ze wspol impl to 60% per embrion. Mamy 10zarodkow z czego zaimpl sie tylko 6 z nich. Ilość możliwych kombinacji bez powtarzania bo dwa razy nie transferujemy tego samego embrionu:-) i mamy 8 możliwych kombinacji gdze pomimo transferu dwóch embrionow ciąży nie bedzie. Okolo 16 kombinacji ciąż bliźniaczych to 33%. I okolo 24 kombinacji ciąż pojedynczych to 16%. Nasinteresuje ryzyko ciąży mnogiej a nie ilość ciąż ogolem czyli jest 33% gdy wsp impl 60%
Wydaje mi sie, ze zakladasz ze sa to zdarzenia niezalezne i nie maja na siebie wplywu. Ale mnie sie wydaje ze tutaj dziala malejaca efektywnosc tzn: jesli pierwszy ma 60% szans i sie nie przyjmie to drugi ma nadal 60% szans, ale jesli pierwszy sie przyjmie to drugi ma juz mniejsza szanse na przyjecie, powiedzymy polowe mniejsza. Ponownie mowie, ze moge sie mylic bo biolog ze mnie jak z kozi itd. A nawet wolalabym sie mylic i miec 40% szans na blizniaki po transferze :)

reklama
Wydaje mi sie, ze zakladasz ze sa to zdarzenia niezalezne i nie maja na siebie wplywu. Ale mnie sie wydaje ze tutaj dziala malejaca efektywnosc tzn: jesli pierwszy ma 60% szans i sie nie przyjmie to drugi ma nadal 60% szans, ale jesli pierwszy sie przyjmie to drugi ma juz mniejsza szanse na przyjecie, powiedzymy polowe mniejsza. Ponownie mowie, ze moge sie mylic bo biolog ze mnie jak z kozi itd. A nawet wolalabym sie mylic i miec 40% szans na blizniaki po transferze :)

Wiecie dziewczyny jak to jest ze statystyka : dwóch mężczyzn, jeden ma dwie nogi i jest w pełni sprawny a drugi ma jedną nogę z orzeczeniem o niepełnosprawności. Statystycznie obaj mają po półtorej nogi i obaj są niepełnosprawni. To takie duze uproszczenie ale niestety lub stety tak to jest z metodami statystycznymi. Wszystkie obarczone są dużym błędem. A ja każdej życzę żeby miała 100 procent przy każdym podejściu [emoji1]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry