reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiecie dziewczyny jak to jest ze statystyka : dwóch mężczyzn, jeden ma dwie nogi i jest w pełni sprawny a drugi ma jedną nogę z orzeczeniem o niepełnosprawności. Statystycznie obaj mają po półtorej nogi i obaj są niepełnosprawni. To takie duze uproszczenie ale niestety lub stety tak to jest z metodami statystycznymi. Wszystkie obarczone są dużym błędem. A ja każdej życzę żeby miała 100 procent przy każdym podejściu [emoji1]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
O toto. Taka statystyke lubie! ;)
Tego sie trzymajmy!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Adunia a po ostatniej wizycie jak pęcherzyki? Ile naprodukowałas? Do mnie dzwonił embriolog, 20 komórek jajowych, zgodnie z przepisami mogą zapłodnić tylko 6, wybrał najdojzalsze, aczkolwiek wszystkie spełniały wymogi, szkoda że tyle trzeba czekać... Mam nadzieję że Twoja punkcja też przyniesie pozytywne efekty, i będę trzymać kciuki za Twój transfer;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Emilianka, fajnie, że ładne pęcherzyki Ci wyszły :) Odnośnie zapładniania tych sześciu komórek a co to dalej obowiązuje? Myślałam że tylko przy programie rządowym. A co robią z resztą komórek?

Pixie co tak u Ciebie? jak Ty sie czujesz? :*

Helloł [emoji846] No u mnie bez zmian niestety [emoji58] zero bólu, zero krwawienia, juz prawie nie plamie [emoji17] miałam nadzieje,ze obejdzie sie bez ingerencji ale tu juz 6 dzień po odstawieniu leków i nic... jak myślicie dziewczyny, głównie te , które miały wywołane poronienie po odstawieniu leków, powinnam juz iść do lekarza czy jeszcze poczekać?

Witam nowe forumowiczki i gratuluje ładnych bet [emoji6]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Helloł [emoji846] No u mnie bez zmian niestety [emoji58] zero bólu, zero krwawienia, juz prawie nie plamie [emoji17] miałam nadzieje,ze obejdzie sie bez ingerencji ale tu juz 6 dzień po odstawieniu leków i nic... jak myślicie dziewczyny, głównie te , które miały wywołane poronienie po odstawieniu leków, powinnam juz iść do lekarza czy jeszcze poczekać?

:(
U mnie przy poronieniu zatrzymanym niestety nic nie ruszylo, dostalam trzykrotnie prostaglandyne na szyjkę, zeby cos ruszylo, ale niestety nie ruszylo. Finalnie po 2 tygodniach jednak zostalam wyslana na zabieg..
Moze sprobuj jakis goracych kapieli, wiesiołka - bo nie mozna w ciazy bo powoduje mikroskurcze.. moze cos to da? ale ja bym szla do gina zobaczyc jak to w srodku wyglada.
Trzymaj sie!

Kochana, ja odstawiłam leki stopniowo i zaczęłam krwawić jakieś 4-5 dni po wzięciu ostatniej tabletki. Najpierw lekkie plamienie, a potem przez jeden dzień "krwotok". Lekarka kazała przyjść dopiero po zakończeniu tego krwawienia ORAZ po kolejnej miesiączce. U mnie obyło się bez zabiegu.
Pozdrawiam serdecznie! Trzymaj się!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ktory to był tydzień ? U mnie w 8 tyg dostałam kroplówkę i w ciągu doby ruszyło . Radzę nie czekać zbyt długo bo to niebezpieczne

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ktory to był tydzień ? U mnie w 8 tyg dostałam kroplówkę i w ciągu doby ruszyło . Radzę nie czekać zbyt długo bo to niebezpieczne

No właśnie zaczyna sie 9 tydzień [emoji17] kąpiel była wczoraj, mama mówi,żebym na siłownie poszła i podzwigala ...szit, wszystko układa sie do dupy, w takiej sytuacji to crio moze w czerwcu będę miała, zaczynam sie załamywać [emoji22]

Ja bym poszła. Wiesz przed zabiegiem sa jeszcze możliwości. U mnie lekarz swego czasu zastanawiał się nad podaniem metotrexatu i wtedy zaczęło się krwawienie jakby na zawołanie. Daj znać co postanowisz [emoji9]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie zaczyna sie 9 tydzień [emoji17] kąpiel była wczoraj, mama mówi,żebym na siłownie poszła i podzwigala ...szit, wszystko układa sie do dupy, w takiej sytuacji to crio moze w czerwcu będę miała, zaczynam sie załamywać [emoji22]

Nie wiem jak jest w Polsce ale w Niemczech juz byś musiała leżeć w szpitalu pod kroplówka !
Idź do innego ginekologa , przecież może dojść do zapalenia , zakażenia itd ...

Do góry