reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie oszukujmy się. Proces poronny jest dość długi i być może zupełnie nic się nie dzieje. Na wszelki wypadek lepiej to skonsultować.
Pixie bardzo mi Ciebie tak po ludzku szkoda. Przechodziłam przez to zbyt wiele razy i właśnie ten moment między zła wiadomością a poronieniem jest najtrudniejszy. Gdy zaczyna się krwawienie można zacząć proces "żałoby ". Trzymaj się cieplutko

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie zaczyna sie 9 tydzień [emoji17] kąpiel była wczoraj, mama mówi,żebym na siłownie poszła i podzwigala ...szit, wszystko układa sie do dupy, w takiej sytuacji to crio moze w czerwcu będę miała, zaczynam sie załamywać [emoji22]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Pixie poszedl priv. :*

No właśnie zaczyna sie 9 tydzień [emoji17] kąpiel była wczoraj, mama mówi,żebym na siłownie poszła i podzwigala ...szit, wszystko układa sie do dupy, w takiej sytuacji to crio moze w czerwcu będę miała, zaczynam sie załamywać [emoji22]

Pixie, jeszcze sobie przypomnialam, ze mi gin kazal pić 1l dziennie toniku, bo ma w skladzie chininę, ktora powoduje skurcze. Sprawdz tylko zeby mial tą chininę w składzie.

To pojadę dzisiaj do gina, bo mój doktorek w środę tylko powiedział czekamy... i dopiero jak sie zaczelam dopytywać to powiedział No moze trzeba bedzie do szpitala... i tyle, nic : to proszę mnie informować, za 5 dni jak nic nie bedzie to do szpital, żadnej recepty, porad, jak to bedzie wyglądało, przecież ja nigdy nie poroniłam, wiec nie wiem jak to ma wyglądać...zaczynam mieć wątpliwości co do niego i całej opieki Invimedu [emoji36]

Dziewczyny, a Wy jak miałyście z tym zapłodnianiem?
przy punckji mi powiedziano ze pobrali 9 komorek na nastepny dzien jak dzwonilam to powiedzieli mi ze z 6 ktore prawnie mogli zaplodnic ruszylo . A co z reszta nie mowili nic. Sama sie zdziwilam ze jest jakies prawo ze tylko 6 moga wziasc.

przy punckji mi powiedziano ze pobrali 9 komorek na nastepny dzien jak dzwonilam to powiedzieli mi ze z 6 ktore prawnie mogli zaplodnic ruszylo . A co z reszta nie mowili nic. Sama sie zdziwilam ze jest jakies prawo ze tylko 6 moga wziasc.

Jeżeli z pobranych 9 komórek wszystkie były dojrzałe to zapładniają 6, a pozostałe można zamrozić.

Jeżeli z pobranych 9 komórek wszystkie były dojrzałe to zapładniają 6, a pozostałe można zamrozić.
z 9 pobranych do zaplodnienia wzieli 6 ( taka ustawa ze tylko tyle moga wziasc ) z tych 6 zaplodnilo sie 5. A o mrozeniu nic nie mowili wlasnie..... w srode jak pojade na transfer to zapytam dokladnie jak to jest

reklama
Helloł [emoji846] No u mnie bez zmian niestety [emoji58] zero bólu, zero krwawienia, juz prawie nie plamie [emoji17] miałam nadzieje,ze obejdzie sie bez ingerencji ale tu juz 6 dzień po odstawieniu leków i nic... jak myślicie dziewczyny, głównie te , które miały wywołane poronienie po odstawieniu leków, powinnam juz iść do lekarza czy jeszcze poczekać?

Witam nowe forumowiczki i gratuluje ładnych bet [emoji6]

Boshe, Wspolczuje bardzo. Ciarki mi przeszły , bo niedawno przez to przechodziłam, tylko po kilka tygodni dłuższej ciazy. Ja bym poszła do gina, bo tego psychicznie nie idzie wytrzymać. Mysle , ze jesli chodzi o zakażenia itp to do dwoch tyg nawet nic z tym nie robia. U mnie od diagnozy do indukcji minęło 6 dni, ale jestem praktycznie pewna, kiedy serduszko przestało bić i to było kilka dni wcześniej.
Ściskam Cie mocno.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry