reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki proszę was o pomoc.
Właśnie miałam wizytę teściów i bardzo chcą, żebym 12 marca z mężem leciała z nimi na wakacje muszę dać odp jutro nie mam już pomysłów co im powiedzieć bo zawsze mamy jakieś wymówki z mężem a oni nic nie wiedzą o invitro. Więc moje pytanie jest takie mam niby mieć transfer na naturalnym cyklu wizytę mam dopiero 7 marca, a odp mam dać jutro, więc muszę was prosić o pomoc. @ mam dodać 10 marca, Lot jest 12 i wracamy 19 od 21 do 26 są dni płodne, więc transfer jest gdzie pod koniec marca i moje pytanie jest, czy w tym czasie kiedy mam @ od 10 do 19 musi być jakaś wizyta przed crio. Mam nadzieję, że odpisałam jakoś to logicznie bo sama nie mogę tego ogarnąć.
roksiii ja mialam tak ze pojechalamnaurlop i wrocilamdokladnie13dcw zeszly czwartek) poszlam na wizyte i sie udalo.19 bedzie twoj 9dc wiec mysle ze spokojnie sie wyrobisz:)

Dziewczynki proszę was o pomoc.
Właśnie miałam wizytę teściów i bardzo chcą, żebym 12 marca z mężem leciała z nimi na wakacje muszę dać odp jutro nie mam już pomysłów co im powiedzieć bo zawsze mamy jakieś wymówki z mężem a oni nic nie wiedzą o invitro. Więc moje pytanie jest takie mam niby mieć transfer na naturalnym cyklu wizytę mam dopiero 7 marca, a odp mam dać jutro, więc muszę was prosić o pomoc. @ mam dodać 10 marca, Lot jest 12 i wracamy 19 od 21 do 26 są dni płodne, więc transfer jest gdzie pod koniec marca i moje pytanie jest, czy w tym czasie kiedy mam @ od 10 do 19 musi być jakaś wizyta przed crio. Mam nadzieję, że odpisałam jakoś to logicznie bo sama nie mogę tego ogarnąć.

Przypomina mi sie moja historia z lipca kiedy to mielismy bilet na wakacje (sadzilam ze transfer bedzie w czerwcu), jednak po wizycie u dr wyszlam z nowina ze tsh musimy znizyc z 3.1 na ponizej 2, czyli wszystko sie przenioslo Cala stymulacja punkcje I transfer ,,,, co prawda lekarz pierw pytal mozemy przesunac ivf na sierpien a mysmy sie uparli na jak najszynciej I wakacje przepadly.....ale za to bede mama od kwietnia ( termin[emoji16])
Ty co prawda inna troche sytuacja ale jesli cos ci sie przesunie okres wczesniej ????

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymamy kciuki za udane transfery, udane wizyty i za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już marzec - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Marzec
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

01.03 - BeataWarszawa - badania prenatalne 2
01.03 - zanetaanna - transfer
01.03 - pixie_dixie - wizyta u gin prowadzącego ciążę
01.03 - Oska305 - wizyta przed in vitro
01.03 - aniasiwa - transfer
01.03 - addunia90 - kontrola w czasie stymulacji

02.03 - dusia88 - kontrola przed punkcją
03.-04.03 - Emilianka6966 - punkcja
04.-06.03 - adunnia90 - punkcja
06.03 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
06.03 - Joko86 - pierwsza wizyta przed podejściem
07.03 - roksii89 - wizyta przed crio
08.03 - AniaCh - kontrola owulacji przed crio
09.03 - karolina1984 - kontrola przed transferem
09.03 - anetka303 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
11.03 - Ava81 - betowanie
13.03 - jaskolcia - wizyta u gin prowadzącego ciążę
13.03 - Kikuli - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
14.03 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
16.03 - Peugeotka36 - USG
22.03 - żanka1410 - kontrola w czasie stymulacji

14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

27.03 - wizyta u lekarza prowadzącego ciążę

Przypomina mi sie moja historia z lipca kiedy to mielismy bilet na wakacje (sadzilam ze transfer bedzie w czerwcu), jednak po wizycie u dr wyszlam z nowina ze tsh musimy znizyc z 3.1 na ponizej 2, czyli wszystko sie przenioslo Cala stymulacja punkcje I transfer ,,,, co prawda lekarz pierw pytal mozemy przesunac ivf na sierpien a mysmy sie uparli na jak najszynciej I wakacje przepadly.....ale za to bede mama od kwietnia ( termin[emoji16])
Ty co prawda inna troche sytuacja ale jesli cos ci sie przesunie okres wczesniej ????

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuje wam wszytkim za odpowiedź tak jak mówicie jutro zadzwonię do doktor i zapytam się jak ona to widzi. Też się właśnie boję,że @ przyjdzie wcześniej bo jak nie trzeba to przychodzi wcześniej.

Dziękuje wam wszytkim za odpowiedź tak jak mówicie jutro zadzwonię do doktor i zapytam się jak ona to widzi. Też się właśnie boję,że @ przyjdzie wcześniej bo jak nie trzeba to przychodzi wcześniej.

Dokladnie !!! Moj dr chcial przesunac o msc tranfer bo tez sie bal ze albo wczesnie przyjdzie albo pozniej I nie dawal nam gwarancji wlasnie ze mozemy leciec no to balam Sue przekladac ivf i wybralam ivf niz wakacje haha Ale Ja to Ja ....za to w lipcu 2017 mamy plany 23/7 w tym waznym dniu robic chrzest ,tylko tez za bardzo lepiej nie planuje ...;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A moze to zalezy od schorzenia? [emoji848]

U mni nie do końca pewna jest przyczyna niepłodności. Nasienie ok, u mnie usunięto ogniska endometriozy ( niewielkie) i jakies małe mięśniaki podczas laparoskopii i pozniej mimo to sie nie udawało, hormony ok. Pierwsze podejście jakby udane, bo w ciazy byłam, ale płód obumarł, miałam wywoływane poronienie i pozniej zabieg. 3,5 miesiąca minęło od tego czasu. Badanie podczas miesiączki przed stymulacja wyszło ok, ale po tym wszystkim mogło cos sie zmienić ... Kurde ! Normalne usg miałam juz dwa razy od tamtego czasu, trzy tyg po zabiegu i ostatnio akurat kilka dni po owulacji. Mam nadzieje , ze to wystarczy.

A tymczasem , półtorej godziny po popołudniowej tabletce Estrofem znowu wszystko mi zaczęło w środku trzesc, w głowie wirować i takie dziwne uczucie na mnie spływa, ogłoszenie jakby.... Jutro zadzwonię do dr bo boje sie ze po kolejnych dawkach bedzie jeszcze gorzej, a za kilka dni musze sama cała Europę przelecieć na ten transfer ;)

reklama
Do góry