reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jestem po wizycie przed ivf, wszystko ok od jutra gonal przez 7 dni, do tego jeden dodatkowy zastrzyk, w poniedziałek wizyta kontrolna, 3lub 4 marzec punkcja i L4 do testu, w pracy jestem narażona na choroby zakaźne także doktor stwierdził że trzeba dmuchać na zimne, encorton, acard, odstawiam

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem po wizycie przed ivf, wszystko ok od jutra gonal przez 7 dni, do tego jeden dodatkowy zastrzyk, w poniedziałek wizyta kontrolna, 3lub 4 marzec punkcja i L4 do testu, w pracy jestem narażona na choroby zakaźne także doktor stwierdził że trzeba dmuchać na zimne, encorton, acard, odstawiam

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Super czyli idziemy równo [emoji4] ja od srody 22.02 gonal+ menopur a ndz 26.02 dodatkowo do tego zestawu gonal, menopur + Orgalutran. W pon 27 wizyta kontrolna i punkcja tez jakos kolo4-6 marca. Ale sie ciesze ze wszystko ok [emoji4] [emoji110]

A leki wykupilas ? Ile placilas?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Trzymamy kciuki za wysoki przyrost bety, udane transfery, udaną wizytę i same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już luty - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakończony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

20.02 - Koniczyna82 - transfer
20.02 - peeggy - transfer
20.02 - yplocka1 - betowanie 4
20.02 - Emilianka6966 - wizyta przed podejściem

22.02 - zanetaanna - kontrola przed crio
23.02 - Rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27.02 - Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
28.02 - ambicja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

01.03 - BeataWarszawa - badania prenatalne 2
02.03 - dusia88 - kontrola przed punkcją
06.03 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
06.03 - Joko86 - pierwsza wizyta przed podejściem
07.03 - Żanka1410 - wizyta przed podejściem
09.03 - karolina1984 - kontrola przed transferem
13.-16.03 - Rybka14 - termin porodu
14.03 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Moge prosic o wpisanie mnie do kalendarza 27.02 wizyta kontrolna podczas stymulacji [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny :)
Chciałam podzielić się z Wami swoją historią ku pokrzepieniu wszystkich serc. Chciałabym wlać nadzieję w serca dziewczyn, którym wydaje się, że są na straconej pozycji. Gdybym chciała opisać wszystko ze szczegółami pewnie nikt nie chciałby tego czytać, za dużo tego :)
W skrócie ( na prawdę bardzo wielkim skrócie)...z góry przepraszam jeśli Was zanudzę.
Od 2011r. staraliśmy się z mężem o dziecko. Po odwiedzeniu kilku lekarzy trafiłam do kliniki gdzie stwierdzono u mnie endometriozę (prawdopodobnie zagnieździła się po laparotomii wielkiego mięśniaka w 2010r. ) i cysty czekoladowe. Przeszłam laparoskopię usunięcia torbieli podczas której okazało się, że to endometrioza IV stopnia, wnętrzności zlepione w kulkę. Przez kilka miesięcy brałam: Visanne, Decapeptyl Depot oraz czopki przeciwzapalne by w ogóle można było przystąpić do kolejnej operacji, tym razem laparotomii. Niestety jajnik przyrósł do jelita i nie udało się go odkleić. Kolejne lata to dojazdy 700km do kliniki, dni i noce spędzone w pociągu, walka z bólem od endometriozy, z bólem jelit, zastrzyki z Decapeptylu, nieudane dwa podejścia in vitro, hiperstymulacja. W międzyczasie choroba nerek, problemy z kołataniem serca, guzek na piersi, a jak już było ok to okres nagle się zatrzymywał i przyczyną niestety nie była ciąża...problem na problemie które ani trochę nie przybliżały mnie do upragnionego macierzyństwa. Gdy udało się wszystko w miarę okiełznać postanowiliśmy z mężem znów spróbować in vitro. Niestety okazało się, że torbiele postanowiły zagościć na dłużej i żadnymi tabletkami ani zastrzykami nie mogliśmy się ich pozbyć. Na jednej z kontroli okazało się, że po 6 latach przypałętał się znów mięśniak, dokładnie w tym samym miejscu...byłam załamana, myślałam, że to koniec, że już nigdy nie pozbędę się tych problemów, nigdy nie podejdę do in vitro i nigdy nie będę miała dzieci... aż tu szok...lekarz podjął decyzję o transferze mrożonych zarodków 02.12.2016r. pomimo nieschodzących torbieli i mięśniaka. Myślałam, że oszalał, no wariat jakich mało ale nie sprzeciwiłam się, bo mu ufam i wiecie co? jestem w 14tyg ciąży. Jak się dopiero tydzień temu okazało... ciąży bliźniaczej :) nie wiem czy to cud, czy nauka...wszystko jedno jak kto to nazwie, ale pamiętajcie "Bo wszystko jest możliwe, a niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu. ". Miejcie nadzieję :*

Do góry