reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej ,

Ja leczę sie w Darmstadt i gorąco Wam polecam ta klinikę . O Wiesbaden słyszałam bardzo nieciekawe opinie .

Nawet nie wiedziłam że tam jest jakas klinika,ja słyszłam od mojego ginekologa ze jest dobra,lepsza niz w wezlar

Link do: Kinderwunschzentrum Darmstadt | Kinderwunsch, IVF, ICSI, Darmstadt, Hormonlabor, Hormone, Künstliche Befruchtung, Endokrinologie, Endometriose, Insemination, Spermiogramm, Unfruchtbarkeit, Fertilität, Reproduktionsmedizin, Tese, Kryo, Ivi, In-vitro-fertilisation, Mikroinjektion, Homologe Insemination, Heterologe Insemination, Infertilität

Klinika istnieje od 1986r i ma świetna renomę , personel cudowny , lekarze bardzo wyrozumiali z super podejściem . Moja pierwsza wizyta wyglądała tak , ze odrazu skierowali mnie na rezonans , zrobili mi nawet sami termin , diagnoza i leczenie wszystko w bardzo ludzkich warunkach .

Mi pierwsze ICSI sie udało choć ciąże w późniejszym czasie poroniłam . Teraz dwa nieudane transfery Mrozakow , choć nie winie kliniki bo wiem , ze we mnie problem .

Z czystym sumieniem polecam jeśli jeszcze sie zastanawiasz a z Wiesbaden do Darmstadt jak dla mnie rzut beretem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuje Wam wszystkim .
Wściekła jestem okropnie bo tak pięknie sie zapowiadało , Blastki obie jak namalowane , edno mimo endometriozy trzeciego stopnia było rownież super , drugi piękny cykl i sama nie wiem juz co jest nie tak ... ehh w czwartek mam rozmowę . Oba transfery które robiliśmy w grudniu i teraz w styczniu były oczywiście criotransferami na naturalnym cyklu , brałam tylko crinone jako progesteron i to wszystko ...

Pierwsze ICSI z grudnia 2015 które zakończyło sie ciąża było na sztucznym cyklu , byłam wspomagana progynova 4szt dziennie i utrogestem , udało sie na kilka tygodni ale sie udało ... tylko wtedy po wszystkim psychicznie nie wytrzymałam i sie załamałam ... w Polsce widzę dostajecie na wspomaganie acard itd tutaj w Niemczech bardzo niechętnie chcą coś dawać ... :/

Mam nadzieje , ze ta czwartkowa rozmowa przyniesie chociaż coś nowego

Nie tylko w niemczech bo w Uk tez tylko progesteron Po punkcji i przez cala ciaze [emoji33]a na kazdy bol paracetamol czyli np masz grype bierzesz paracetamol a jestes po punkcji tez paracetamol,jestes Po transferze aby lepiej nie draznic macicy tez paracetamol [emoji102][emoji102][emoji102],jedyne co jestem za Uk to to ze ivf refundowane co oznacza ze pary nie placa nic za ivf ,kompletnie zero ..

Trzymam za ciebie ,to musi byc bardzo ciezko tyle prob i nic ,nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak bardzi ciezko ,powodzenia zanetaanna!!!

Aj kochana bedzie dobrze zobaczysz, a takie podenerwowanie wydaje mi sie normalne, ja też tak mam, caly stres zwizany z tym wszystkim własnie tez tak sie i u mnie objawia. Caly czas jestem podenerwowana, wystarczy mala iskierka o jakas glupote a ja juz wybucham :( . Narazie zajmij sie wyzdrowieniem, a potem to juz sie wszystko potoczy i zanim sie obejrzysz to bedzie juz po wszystkim :) trzymam kciuki za pozytywne myslenie ✊
Dziekuje dzisiaj lepsze mam samopoczucie byłam u lekarza rodzinnego i zwolnienie lekarskie do 15 ostre zapalenie oskrzeli tak mnie w klatce piersiowej boli ale dam rade ;D musze wyjscia nie ma ja tez trzymam kciuki za pozytywne myslenie i aby te nasze M nas nie draznili ;D

Nie tylko w niemczech bo w Uk tez tylko progesteron Po punkcji i przez cala ciaze [emoji33]a na kazdy bol paracetamol czyli np masz grype bierzesz paracetamol a jestes po punkcji tez paracetamol,jestes Po transferze aby lepiej nie draznic macicy tez paracetamol [emoji102][emoji102][emoji102],jedyne co jestem za Uk to to ze ivf refundowane co oznacza ze pary nie placa nic za ivf ,kompletnie zero ..

Trzymam za ciebie ,to musi byc bardzo ciezko tyle prob i nic ,nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak bardzi ciezko ,powodzenia zanetaanna!!!

Dziękuje za kciuki ,

Podobno do trzech razy sztuka ;)

Pierwsze ICSI sie udało i to mi daje duzo siły .

W Niemczech niestety nie wszystkie kasy chorych płaca za leczenie .
W moim przypadku do punkcji płacili mi polowe druga musiałam zapłacić sama No i criotransfery tak jak pewnie wszędzie trzeba płacić 100% z własnej kieszeni No ale czego sie nie zrobi dla wymarzonego potomstwa [emoji173]

To chyba tak nie do konca zalezy od kraju,moze bardziej od kliniki...ja tez w DE i dostaje wiecej niz tylko progesteron...za to nie robia wielu rzeczy ,ktore sa u was w klinikach .Powodzenia:biggrin2:

Ja po wizycie nie było prenatalnych tylko zwykłe usg wszystko ok dxieci główka mi w dol jeden ok 1800 drugi ok 1900 ważą mam jeszcze jedna wizytę 23.02 i 13.03 idę juz do szpitala i do 16.03 chłopaki juz będą na świecie :) no id mam opcje porodu do wybrania z racji moich wyników SN lub cc

Ja po wizycie nie było prenatalnych tylko zwykłe usg wszystko ok dxieci główka mi w dol jeden ok 1800 drugi ok 1900 ważą mam jeszcze jedna wizytę 23.02 i 13.03 idę juz do szpitala i do 16.03 chłopaki juz będą na świecie :) no id mam opcje porodu do wybrania z racji moich wyników SN lub cc
Ja bym przy bliźniakach brała cc lepiej nie ryzykować

reklama
Do góry