reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej ,

Mieszkam w Niemczech i tutaj podchodzę do procedury . Tutaj jest numeracja odwrotna .

Embriolog podkreśliła jeszcze na koniec , ze lepszych Blastek nie można sobie wymarzyć ...

Mimo to, w ciąże zajść nie mogę [emoji27].

Zrobiłam rano sikanca,

Dzis 7dpt i nic ;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czesc Zaneta :)
Przy blastce dopiero od 7dpt jest wydzielane Hcg wiec nic dziwnego ze nic nie wyszlo. Mysle ze bezpieczniej bylo by zrobic sikanca od 9dpt wtedy powinno juz cos wyjsc.

Dzis mija 13 dzien od transferu , rano zrobiłam sikanca i dupa przez chwile
byla blada kreseczka pozioma i znikła , załamałam sie juz pewnie nic z tego nie bedzie . We wtorek jade na krew , ale nadzieji juz nie ma.

reklama
Kto po in vitro?

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry