reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A Wy gdzie bedziecie podchodzić do ivf? Nam ostatnio lekarz kazal sie zglosic do 27 dc

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam gina prowadzącego we Wro, i on wsprolpracuje z kliniką Parens w Krakowie. Na 7 dziewczyn ktore przygotowywal do ivf i tam wyslal, ma 100% skutecznosci (a nawet wiecej, bo 7 kobiet, a 13 bejbików :) ).
Do Krakowa mam jechac 3 razy - na wizyte pierwsza kwalifikujaca i rozpisujaca stymulacje, potem drugi raz na punkcje i trzeci raz na transfer.

reklama
Ja mam gina prowadzącego we Wro, i on wsprolpracuje z kliniką Parens w Krakowie. Na 7 dziewczyn ktore przygotowywal do ivf i tam wyslal, ma 100% skutecznosci (a nawet wiecej, bo 7 kobiet, a 13 bejbików :) ).
Do Krakowa mam jechac 3 razy - na wizyte pierwsza kwalifikujaca i rozpisujaca stymulacje, potem drugi raz na punkcje i trzeci raz na transfer.
To niezla skutecznosc [emoji4] ja wlasnie boje sie tych dojazdów. Bo do kliniki mamy prawie 300 km i tez mam nadzieje ze pojedziemy max 5 razy bo moj gin u mnie na miejscu tez wspolpracuje z gin w klinice.

IVF jest dużo bardziej inwazyjne, niż IUI. W razie ewentualnych powikłań kliniki mają podpisaną umowę z jakiś szpitalem w swoim mieście. Poza tym 4IUI i dopiero IVF? No chyba, że była ciąża:-) A jaki u was problem?

IVF jest dużo bardziej inwazyjne, niż IUI. W razie ewentualnych powikłań kliniki mają podpisaną umowę z jakiś szpitalem w swoim mieście. Poza tym 4IUI i dopiero IVF? No chyba, że była ciąża:-) A jaki u was problem?
Nie bylo ciąży. słabe nasienie. Na poczatku leczenia w klinice ustalilismy z lekarzem ze sprobujemy 4 razy IUI i tak tez zrobilismy.

A mówili wam, że z takim nasieniem to może macie 5% szans na powodzenie IUI? 5mln/mln jest wartością graniczną. Z czego nie może być mniej niż 1mln (ogółem poprawnych plemników koncentracja x ruchx morfologia) plemników po preparatyce. poniżej 1mln jest 1% szans na powodzenie IUI. Ja bym się zastanowiła nad zmianą kliniki.
Podstawowe badania jak kariotypy, AZF, CFTR wykonano do IVF, a przed IUI była drożność jajowodów i test HBA?

reklama
A mówili wam, że z takim nasieniem to może macie 5% szans na powodzenie IUI? 5mln/mln jest wartością graniczną. Z czego nie może być mniej niż 1mln (ogółem poprawnych plemników koncentracja x ruchx morfologia) plemników po preparatyce. poniżej 1mln jest 1% szans na powodzenie IUI. Ja bym się zastanowiła nad zmianą kliniki.
Podstawowe badania jak kariotypy, AZF, CFTR wykonano do IVF, a przed IUI była drożność jajowodów i test HBA?
Tak wszystko mielismy przedstawione. I badania tez zrobione.
Poprostu chcielismy sprobowac IUI. Zalozylismy sobie 4 IUI potem ivf i w tym kierunku idziemy.

Do góry