reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

jesli nie zajdziesz w ciaze moze trwac do 2 tyg,u kazdego troche inaczej zalezy od tego jak "jest zle" jesli zajdziesz w ciaze trwa to niestety dluzej,nawet do kilku tygodni.Pierwsza opcje przerabialam 2 razy,druga to info od lekarza.
jajniki beda cie bolaly bo maja wielkosc 2 malych kalafiorow i do tego sa podziurawione po punkcji,wiec troche im sie oberwalo.Ja mozesz staraj sie duzo wypoczywac,pic, i cierpliwosci zycze:)
pije 3 litry wystarczy ?

reklama
A wiesz moze jak długo trwa taki stan ?

Ja dostałam zaraz po punkcji, dlatego odwołał transfer i brałam jakis lek ale nie pamietam nazwy. U mnie utrzymywało sie tydzień i to tydzień najgorszych koszmarów... bolało wszystko i nic, taki stan ,ze żyć sie nie chce, pic nie mogłam, nic nie jadłam, mdłości, ciężko było, ale cały czas leżałam, wiec jeśli Ciebie nic nie boli a martwi Cię tylko duży brzuch to spokojnie [emoji6]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Ja dostałam zaraz po punkcji, dlatego odwołał transfer i brałam jakis lek ale nie pamietam nazwy. U mnie utrzymywało sie tydzień i to tydzień najgorszych koszmarów... bolało wszystko i nic, taki stan ,ze żyć sie nie chce, pic nie mogłam, nic nie jadłam, mdłości, ciężko było, ale cały czas leżałam, wiec jeśli Ciebie nic nie boli a martwi Cię tylko duży brzuch to spokojnie [emoji6]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
U mnie w środę sie zaczęło cały dzien bol brzucha i jajników wieczorem
wszystko przeszlo tylko wielki brzuch został , dzis w nocy bolało, ale znalazłam juz na to spoko wypiłam litr wody na raz i przestało po chwili ;)

Mi dzisiaj tak chce się bleeee nic nie mogę jeść, czuje się okropnie. Myślam, że tylko do punkcji może wystąpić Hiperka pije tylko to Białko teraz raz dziennie już nie daje rady na samą myśl jak mam to wypić chce mi się zygac. Więc jeszcze gdzieś z tydzień muszę pić to świństwo. Mąż mi kupił jeszcze te bakoma dla mężczyzn, więc to jest nawet ok.

Mi dzisiaj tak chce się bleeee nic nie mogę jeść, czuje się okropnie. Myślam, że tylko do punkcji może wystąpić Hiperka pije tylko to Białko teraz raz dziennie już nie daje rady na samą myśl jak mam to wypić chce mi się zygac. Więc jeszcze gdzieś z tydzień muszę pić to świństwo. Mąż mi kupił jeszcze te bakoma dla mężczyzn, więc to jest nawet ok.
Trzymaj sie ! Dasz rade , moze warto teraz troche pocierpieć , zeby mieć ta wyczekana fasolke ☺ czyli moge mężowi podbierać białko ? Ja na szczęście napetyt mam i to duży

Trzymaj sie ! Dasz rade , moze warto teraz troche pocierpieć , zeby mieć ta wyczekana fasolke ☺ czyli moge mężowi podbierać białko ? Ja na szczęście napetyt mam i to duży
Tak ja już białko 3 tydzień pije. Robię wszystko jak mi kazali w klinice. Mam nadzieję, że będzie Oki już bym chciała być na urlopie z moimi fasolkami

Tak ja już białko 3 tydzień pije. Robię wszystko jak mi kazali w klinice. Mam nadzieję, że będzie Oki już bym chciała być na urlopie z moimi fasolkami
O nie tak
Trzymam kciuki za Ciebie ✊️Mi nawet nie powiedzieli ze to jest hiperka tylko ze mam duzo pic i ze to nie
Jest niz złego i ze to jest najlepszy czas :)

Mam dzisiaj wziąć sumamed antybiotyk i w opakowaniu są 2 tabelki każda ma po 500 mg. Kiedyś ten antybiotyk brałam i, wiem, że jedna bierze się tylko dziennie co 24 godziny. A tu mam zapisane tylko sumamed 2 tabletki może chodziło, że dzisiaj jedna i jutro po punkcji druga kurde nie pamiętaj już Boję się wziąć dwie bo to będzie końska dawka chyba.

Ja brałam summamed przy chorobie niedawno i miałam wziąć pierwsze dwie tabletki co 12h, a dopiero kolejne co 24h. Może to o to chodzi....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka dziewczyny:-)
Słabo się tu udzielam ale czasem coś napiszę.
A teraz mam takie pytanie do swojej kliniki.mam 600km wiem wiem.dosc daleko ale nie żałuję. Pytanie mam czy po transferze mogę jechać dłuższy czas samochodem ? Czy jednak zostać w hotelu? Wolałabym wracać do domu

Ja mam300 i normalnie wracam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry