reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ewa, przecież to dopiero 11dpt! Beta pozytywna i tego sie póki co trzymamy. Powtórz bete za 2 dni, a my trzymamy kciuki!!!

reklama
palu ale superowo!! Zazdroszcze, bo bliznieta zwlaszcza dwujajowe to moje marzenie
ewa to samo mialam napisac , co nostalgia. W 11 dpt i juz jest na plusie, to moim zdaniem dobrze chyba. A masz jakies objawy, czujesz sie inaczej??

palu ale superowo!! Zazdroszcze, bo bliznieta zwlaszcza dwujajowe to moje marzenie
ewa to samo mialam napisac , co nostalgia. W 11 dpt i juz jest na plusie, to moim zdaniem dobrze chyba. A masz jakies objawy, czujesz sie inaczej??

Lekarka wczoraj zadzwonila z informacja o wyniku i powiedziala, ze ten wynik jest bardzo niski i nic z tego i zebym odstawila leki. Naprawde myslicie, ze jeszcze jakies szanse sa? Zapomnialam dopisac, ze w poniedzialek robilam sobie zastrzyk z pregnylu (pol ampulki) dlatego ten wynik moze byc dodatni.
Poprzednim razem w 13 dpt bete mialam 60, a po dwoch dniach spadla do 17.
Jesli chodzi o jakies objawy to co jakis czas mam bole jak na @ i bolace piersi (ale zawsze przed @ mam ten objaw).
Wczorajszy dzien byl dla mnie tragiczny - nie moglam powstrzymac sie od placzu.

ewa kurcze nie znam sie na tym, bo nigdy bety nie robilam, ale jak jest na plusie, w 11d to nigdy nie wiadomo, ja slyszalam, ze nawet jak wyjdzi minusowy w 12d, to trzeba powtorzyc w 14dpt i wtedy zdecydowac czy odstawic leki. Ale to wszystko co wiem na ten temat.

Ewcia- również podpisuję się pod dziewczynami- poczekaj jeszcze parę dni- to na pewno Ci nie zaszkodzi!!!!!!!!
Palu- super, że trafiłaś na takiego ginia, ja póki co to z mojego obecnego jestem zadowolona i raczej u niego będę prowadzić ciążę- widziałam już dużo kobiet z brzuszkami chodzących do niego. Ja zaś mam złe przeżycia u poprzedniego ginia, z początku to tylko czekać, czekać....potem M sam od siebie zrobił badania i wyszło- od razu dzwoniłam do kliniki się umawiać, nie wiedząc do kogo trafię. A tamten jak się dowiedział, że będę mieć IUI to robił mi wyrzuty- od razu byłam dla niego kimś gorszym!!!I jeszcze na odchodne mi powiedział, że do 12 tygodia ciąży to i tak mogę poronić!!!!Wiem o tym, ale bardziej bezczelnie już tego nie umiał powiedzieć!!!!Od razu mógł powiedzieć, że mnie się dzieci nie należą jak nie potrafię naturalnie!!!Echh ten obecny jak to słyszał to wielkie oczy zrobił...

Ewa, ile tego pregnylu było w tej fiolce? Pregnyl "wyplukuje" sie z organizmu 50% na dobę ( więc na przykład jak wzielas dawkę 100 w poniedziałek, to zostanie 50 w organizmie we wtorek, 25 w srode itp.), więc oblicz sobie kochana czy zostało Ci jeszcze coś pregnylu w systemie.
Jesli nie, to ja bym na Twoim miejscu powtórzyła bete i dopiero po upewnieniu sie, ze na 100% sie nie udało, odstawilabym leki.

reklama
Do góry