A powiedz mi jak statystyki wyglądają dla pań po 36r.ż jeżeli mamy poprawny kariotyp?Tylko, ze jak pojechałam do kliniki 5tego dnia to okazało sie, zepnie przestały sie dzielić. Stanęły na etapie dnia 4 i była obawa, że zdegenerują. Nawet sie umówiłam z embriolog, zeby ratowała co sie da, nie trzymała do tej blastocysty do biopsji tylko mroziła co jej sie uda (wyglądało na to, że może przeżyją 3. No ale przetrwało 5. Są zamrożone w 6 dniu. Troche mnie martwi to ich staniecie. Tylko jeden niestety z nieprawidłowym genomem, trisomia x. Więc zostały 4, w tym jeden mam nadzieje jeszcze jest w brzuszku. No zobaczymy
.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony
Pytam się bom marzy mi się chyba jeszcze jeden "krzykacz". A zanim staniemy na nogi i zaskoczy to będę koło 36r.ż. Jaka jest szansa na ZD i inne choroby wynikające z mojego wieku? nie jesteśmy fanami PGD, ale nie wiem co lepsze zajść a potem nie urodzić bo chore.. Czy zbadac z drugeij strony wyniki badań PGD mnie przerażają, bo ponoć jeżeli nie ma wskazań obniża to szanse na ciąże. A wiek jest wskazaniem czy nie?