reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chciałam się z Wami podzielić ciekawostka czytam to moje forum z magicznej kliniki i czasem przecieram oczy jakie cuda tam robią .....
Jest tam dużo dziewczyn z problemami immunologocznymi i dziewczyna miała 3 transfery na 1 cyklu :errr: w poniedziałek środę i piątek :szok: .
Ooo matko jak to 3 transfery :oo::szok:

reklama
Hej dziewczyny. Jeśli pozwolicie to popytać Was troche. Staramy się z mężem o Maleństwo. Kiepskie nasienie męża to nasz problem. Jesteśmy po iui i Wiem, że raczej nic z tego. Czy żeby podejść do in vitro trzeba zaliczyć wcześniej kilka inseminacji? Czy jeśli się zdecydujemy na in vitro to jeden cykl wystarczy na wszelkie procedury? Niedługo wracamy do UK i chciałabym coś podziałać zanim to nastąpi. Zaczynam tracić nadzieję, że doczekamy się swojego Skarbu.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie nie wiem jeszcze jak z cyklem , bo czekam na drugi okres. Pierwszy przyszedł w wigilie, niespełna 6 tyg po indukcji, troche wcześniej niz prognozowała dr A. K.-Ch. Ale to na dobre dla mnie. Tak jak zawsze czekałam z nadzieja, ze miesiączka nie przyjdzie , tak teraz nie moge sie jej doczekać i oby regularnie!
TSH i resztę tarczycowych spraw zawsze miałam w porządku, ale zbadam to w lutym.
Do 27. nie puszczam kciuków nawet na chwile !!

Gosiu przykro mi , nasza siła zostaje bardzo nadwyrężona po każdym niepowodzeniu. W koncu musi byc dobrze chyba ...
Mam heterozygote c677. A Ty?
Badałam poziomy trzy tyg po poronieniu:
Homo-10.27; kw.fol.-14.05; b12-489
Wyniki nienajgorsze jak na moje oko , ale zdołowalas mnie , ze Homocysteina powinna byc ok 5... co mam zrobić zeby spadła?
Najgorzej ze znalazłam w Białymstoku tylko jednego lekarza , ktory sie na tym zna i akurat go nie bedzie jak ja bede , a nie wiem czy dr M. z Bociana da mi dobre wskazówki co do tego.

Gosiu , a moze ktos jesCze , moze mi polecić konkretne wit b w metylowane formie ? Cos znalazłam w necie ale nie moge sie zdecydować . Na razie biore metafolin z solgara.

Dziekuje. musi byc wszystko dobrze, lada dzien juz bedziesz miała usg , ktore rozwieje 99% Twoich obaw.
Zazdroszczę ,w pozytywnym tego słowa znaczeniu i bardzo Trzymam kciuki !!!

Moja beta tez wolno rosła, procentowo niby w normach na początku, ale nie była taka wysoka jak Twoja . Lekarze mowili , zeby sie nie przejmować , ze najważniejsze jest USG. Takze czekaj spokojnie na podgląd. U mnie ciaza była i u Ciebie Na pewno jest !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie przejmuj sie homocysteine zbija sie dosc szybko przez wlasciwa suplementacje metylowanych witamin b6 firmy solgar lub swanson b12 u mnie w pl firma alliness ale u ciebie w uk pewnie tez solgar, kwas foliowy 800 mg solgar albo swanson. Tylko musisz patrzec na opakowaniach zeby byly to formy metylowane bo obydwie firmy maja i zwykla i metylowana postac tych witamin. Homocysteine zbija tez sok z burakow takze pij czesto :) Niewchlanianie przy tej mutacji witamin podnosi nam homocysteine. A i nie sluchaj lekarza ktory sie na tym nie zna bo pewnie bedzie kazal brac kwas foliowy zwykly w dawce 15 mg a to tylko prowadzi do toksycznego odkladania sie kwasu foliowego ktory nie moze byc w zwyklej formie przysfojony przez organizm.
W najlepszym wypadku powinno byc 5 ale wazne zeby bylo mniej niz 8

Bertha moze tez ci cos pomoze w sprawie tej mutacji. Jest tez forum tutaj poronienia nawykowe tam to juz dziewczyny wjedza wszystko :)

Kochana tak niestety kazda proba i jej niepowodzenie wykancza psychocznie ale walczmy dalej nam tez musi sie udac. Rok 2017 jest nasz :) tego sie trzymam :)

Ooo matko jak to 3 transfery :oo::szok:
Ma dziewczyna problem z implantacjia z powodu immumologi.
Przeszła już adopcje komórek zarodków nasienia. ...... i znów wróciła do swoich komórek i męża nasienia i teraz ma 3 transfery na 1 cyklu . To jej 12 transfer ( tylko nie wiem jak liczy np ten czy jako 1 czy jako 3 :errr:)

Ma dziewczyna problem z implantacjia z powodu immumologi.
Przeszła już adopcje komórek zarodków nasienia. ...... i znów wróciła do swoich komórek i męża nasienia i teraz ma 3 transfery na 1 cyklu . To jej 12 transfer ( tylko nie wiem jak liczy np ten czy jako 1 czy jako 3 :errr:)
Hmm dziwny sposob na walke z implantacja :) ale moze skuteczny skoro z tego korzystaja czyli moze byc tak ze jak sie uda to bedzie miala trojaczki :)

Hmm dziwny sposob na walke z implantacja :) ale moze skuteczny skoro z tego korzystaja czyli moze byc tak ze jak sie uda to bedzie miala trojaczki :)
Myślę -tak sobie to tłumacze ze chcą oszukać organizm podając 1 by się zajął jego zwalczaniem jak zawsze a potem podają 2 i 3 by któryś dał radę się przyjąć jak organizm będzie zajęty zwalczaniem tamtego -tych.
Ma już 1 dziecko podobnym sposobem 2 transfery na 1 cyklu

Myślę -tak sobie to tłumacze ze chcą oszukać organizm podając 1 by się zajął jego zwalczaniem jak zawsze a potem podają 2 i 3 by któryś dał radę się przyjąć jak organizm będzie zajęty zwalczaniem tamtego -tych.
Ma już 1 dziecko podobnym sposobem 2 transfery na 1 cyklu
Jest to jakies wyjscie skoro raz sie udalo to warto. Szczesciara ze ma tyle zarodkow :)

reklama
Dziewczyny ratujcie robiłam badania przed in vitro 30 miałam zgłosić się do lekarza aby wdrożył stymulke. Okazało się że mam dna uraplasme co teraz czy ktoś przez to przechodziła?

Do góry