reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Koniczyna
A jakie miałaś endo wcześniej dobre? Ja zawsze miałam ok a ten estrofem mi namieszał na naturalnym jest podobno trudniej moment wychwycić kiedy zrobić transfer myślałam że w tym miesiącu będę już po a takto znowu musze czekać na okres a raczej dostałam duphaston na wywołanie

Właśnie też sobie o tym pomyślałam kiedy to zleciało pamiętam jak dxiewczyny na ciezarowkach mówiły ze 3 trymestr się wlecze mi leci tak szybko każdy dzień ze ani się obejrzeć a już będę w domu z moimi lobuzami :) Kochana a Ty zaraz po mnie :)
Kochana bo ty wiesz ze wczesniej zobaczysz swoje szkraby gdybys musiala doczekac do konca pewnie tez by sie dluzylo :)

Kobitki! Nie wytrzymałam i poszłam do lekarza z tymi upławami. Okazało się, że luteina wywołał u mnie grzybicę i stąd plamienie. Na szczęście z dzieckiem wszystko ok, dziś pierwszy raz usłyszałam serduszko:D
Luteinę musiałam odstawić i od dziś, jeszcze przez tydzień, będę przyjmowała progesteron w zastrzykach. A całe zamieszanie wyszło przez to, że stwierdziłam, że zaoszczędzę na ostatniej porcji leków i zamiast drogiego lutinusu pokusiłam się o tanią Luteinę. Ostatecznie wyszło i tak drogo, bo zastrzyki są najdroższe:szok:
Prolutex?

O różnicy pochodzenia wiedziałam :), miałam na mysli własnie długość utrzymywania się biorąc pod uwage ze jeden jest tworzony z naturalnego hcg a drugi ze sztucznego. No nic, dzięki! Choć oczywiście juz zaczęlam węszyć po forach i wiekszość, podobnie jak ja ostatnio, 8dpt 3 dniowych zarodków miała juz pozytywny test. Czasem z bledszą kreska, ale był. Czuje ze to koniec :/
Mysl pozytywnie jesli to 3 dniowe blastki to beta dobiero sie wytwarza bo w 8 dniu konczy sie implantacja. Na innym forum dziewczyna tez mocno przezywala ze 8 dnia test wyszedl negatywny a 5 dni pozniej beta 1500 zycze ci tego samego :)

Grzybice wywołał Luteina, a prolutex dostałam teraz, żeby się wyleczyć. Będę brała jeszcze przez 7 dni (do końca 12 tygodnia) i koniec z progesteronem... przynajmniej na razie.
Wiem co to za bol bo przyjmowalam te zastrzyki od crio do konca 11 tyg + zel i za taki zestaw placilam bez groszy 500 zl i to na tydzien wystarczalo

Koniczyna trzymam kciuki żeby kropek został w brzuchu na 9miesięcy :D
Asiex dobrze że wszystko się wyjaśniło zobaczysz teraz już wszystko będzie w porzadku ;), niestety czasem tak bywa że ,,co tanie to drogie".

Ja ciągle czekam na @ ale póki co to się na nią nie zanosi.Zresztą ten cykl jest tak dziwny że sama nie wiem kiedy @ma być. Dziś mam 28dc od 24dc mam takie bóle trochę jak miesiączkowe ale delikatniejsze, wzdęcia i tak jakby przelewa mi się w brzuchu; przy każdej wizycie w toalecie sprawdzam czy nie zaczynam krwawić lub plamić ale nic nie ma. 3 stycznia w 13dc miałam histeroskopowo usuwanego polipa endometrialnego i nie mam pojęcia co te wszystkie objawy u mnie znaczą:( Myślałam że te bóle to może spóźniona owulacja i nawet zrobiłam test owulacyjny w niedzielę -wyszedł mocno pozytywny, ale w poniedziałek i dziś wyszedł taki sam więc to raczej nie owulacja bo za długo wychodzi pozytywny.Lekarz mi mówił że @różnie może się pojawić i sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Raczej mam cykle regularne 28dniowe i brzuch mnie boli dopiero 1 dnia krwawienia i to mocno boli.
Może wy coś mi doradzicie...

Wiem co to za bol bo przyjmowalam te zastrzyki od crio do konca 11 tyg + zel i za taki zestaw placilam bez groszy 500 zl i to na tydzien wystarczalo
Wow! Z tego zrobiła Ci się spora suma.
Po zastrzykach Prolutexu czułaś jakiś ból w miejscu zastrzyku? Ja właśnie zrobiłam pierwszy i czuję, że to miejsce jest obolałe.

reklama
Koniczyna trzymam kciuki żeby kropek został w brzuchu na 9miesięcy :D
Asiex dobrze że wszystko się wyjaśniło zobaczysz teraz już wszystko będzie w porzadku ;), niestety czasem tak bywa że ,,co tanie to drogie".

Ja ciągle czekam na @ ale póki co to się na nią nie zanosi.Zresztą ten cykl jest tak dziwny że sama nie wiem kiedy @ma być. Dziś mam 28dc od 24dc mam takie bóle trochę jak miesiączkowe ale delikatniejsze, wzdęcia i tak jakby przelewa mi się w brzuchu; przy każdej wizycie w toalecie sprawdzam czy nie zaczynam krwawić lub plamić ale nic nie ma. 3 stycznia w 13dc miałam histeroskopowo usuwanego polipa endometrialnego i nie mam pojęcia co te wszystkie objawy u mnie znaczą:( Myślałam że te bóle to może spóźniona owulacja i nawet zrobiłam test owulacyjny w niedzielę -wyszedł mocno pozytywny, ale w poniedziałek i dziś wyszedł taki sam więc to raczej nie owulacja bo za długo wychodzi pozytywny.Lekarz mi mówił że @różnie może się pojawić i sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Raczej mam cykle regularne 28dniowe i brzuch mnie boli dopiero 1 dnia krwawienia i to mocno boli.
Może wy coś mi doradzicie...
Peeggy żebyś wiedziała, że co tanie to drogie. My zawsze mieliśmy tak, że jak padło hasło, "kupimy tańsze to zaoszczędzimy", to i tak płaciliśmy dwa razy i zwykle jesteśmy wyczuleni na to hasło, ale nie wiem czemu w tym przypadku nie zareagowaliśmy :) No trudno... nikt nie mówił, że będzie tanio ;)

Do góry