reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jejku jak ja Wam zazdroszczę [emoji6]ja dopiero gdzieś za 2 tyg przyjmę moje kropusie. Juz sie doczekać nie mogę!!

Moze spróbuj inny smak ,inna firma, ja tez mam swoje ulubione a innych nie mogę [emoji58]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio
Muszę pić to co mi mąż kupił bo będzie marudził bo za jedno opakowanie dał 66 zł, więc nie mam wyjścia martwi mnie tylko to, że chyba tego nie mogę bo dostałam jakieś
chrosty na języku ,

reklama
Bolątko przykro mi :(

Witajcie
Ja rozmawiałam z lekarzem że chcemy nadal próbować leczyć się i walczyć o dzidzie.Moze nie in vitro ale szukanie przyczyn niepowodzeń i próby walki z nimi ;)
I Lekarz kazał zrobić następujące badania;

Pani:
- MTHFR
- p/ciała kardiolipiniowe IgG , IgM
- Antykoagulant toczniowy
- p/ ciała przeciwko beta 2 glikoproteinie
- Homocysteina
- p/ciała ANCA
-Białko C białko S
-gen mutacji protrombiny 20210A, mutacja czynnika V Leiden

PAN
Badania nasienia : SCD, MSOME

Czy któraś robiła i wie co to za badania i ile kosztują?
-> MTHFR - mutacja mowiaca tyle, ze nie przyswajasz zwyklych form witamin B (m.in. kwasu foliowego!) , i moze podwyzszac homocysteine, co zwieksza krzepliwosc krwi. wiec trzeba sie suplementować formami metylowymi. Ja biore te: Link do: Thorne Research, Methyl-Guard Plus, 90 Veggie Caps. ale w polsce w aptece mozna kupic np Modulator homocysteiny. do tego Acard i w ciąży Clexan.

Te dwa, to razem z powyzszym diagnozują trombofilie - tez kwestia krzepliwosci krwi
-> gen mutacji protrombiny 20210A, mutacja czynnika V Leiden
na to tez clexan i acard

te cztery badania:
-> p/ciała kardiolipiniowe IgG , IgM
-> Antykoagulant toczniowy
-> Białko C białko S
-> p/ ciała przeciwko beta 2 glikoproteinie
badaja czy masz zespol antyfosfolipidowy - czyli problemy z krzepliwoscia krwi. Na to clexane.

przeciwcial ANCA nie znam.

Cen nie pamietam... :( Pakiet trombofilii czyli 3 pierwsze genetyczne, chyba w Diagnostyce kosztowal jakies 450zł..

reklama
Oszaleje z tym językiem! byłam w aptece dostałam tabletki p/histaminowe i dentosept a mam nadzieję, że pomoże!

Roksi nie wiem czy nie lepiej się nie przemęczyć chwile aż ci przejdzie ten napuchnięte język - a przejdzie lada chwila, sama tak czasem mam, coś uczuliło niż łykać to co kupiłaś. Niezła mieszankę my tu przyjmujemy. Ja bym nie wzięła. Białko dla sportowców nie jest konieczne, jedz inne wysokobiałkowe produkty. Najlepiej bez laktozy.
Maślanka, indyk na parze... Mozesz potem zrobić jeszcze jedna próbę (bo mówiłaś ze masz 2 rożne, może tylk jedno cię uczula. Pij dużo wody, jedz białko i nie łykaj leków bez pytania swojego lekarza. Wapno lepiej wypij jak nie mozesz wytrzymać.

PGS 5 blastek, 4 zdrowe, podchodzę do pierwszego transferu.

Do góry