Link do: Nareszcie! Warszawa będzie refundowała in vitro
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój ma identyczne wyniki nasienia i nie ribiki
Mój ma podobne wyniki i nie kierowali go na jakieś inne badania też go to dziwi. Bo czyta cały czas o tym. Jestem ciekawa bardzo tej wizyty za 2 tygodnie. Co nam powiedzą!
Stałam ostatnio w kościele i to samo miałam w głowie. Przed świętami byłam u spowiedzi o nie wyspowiadalam się z tego. Niech sam Bóg oceni mnie za moje życie przed Sądem Ostatecznym Na in vitro ciężko było mi się zdecydować a jednak i udało się za pierwszym razem nie żałuję.Ja bylam.
Nie wyspowiadalam sie i nie wyspowiadam z tego nigdy. Nie wyobrazam sobie zalowac, ze zrobilam wszystko, zeby miec dziecko. Licze, ze Bog jest ponad to i kiedys tam sam mnie z tego rozliczy, jesli uzna to za grzech. Kosciolowi nic do tego w jaki sposob poczne moje dziecko.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie martw się, każda z nas przechodziła to inaczej. Ja chyba w 4 i 5 dpt miałam też ból brzucha i pleców no, a potem okazało się, że jestem w ciążyCześć Dziewczyny. Z zapartym tchem podczytuje Wasze zmagania od kilku tygodni. Nadszedł czas i na mnie. Jestem w 6dpt. To mój pierwszy transfer. W 3 i 4dpt doskwieral mi ból podbrzusza- do zniesienia.W 5dpt żadnych objawów (co mnie zmartwilo). Dzisiaj od rana mocny ból pleców i podbrzusza. Muszę leżeć inaczej ból się nasila. Jak Wasze doświadczenia? Powinnam się martwić?
Właśnie w tym problem, że miał dwa razy i to z miesięcznym dostępem! i nic mu więcej nie kazali robić! dlatego mąż to tak przeżył ostatnio i się wyprowadził bo zaczął czytać właśnie i się martwi co będzie za dwa tygodnie jak nie sprawdzili w inny sposób, czy będzie coś do pobrania. Ja nie wiem co myśli ta lekarka!A ile razy badał nasienie? W sensie w odstępach 3 miesięcznych? Mój miał 0%, na MSOME to samo. Chromatyna wyszła dobra. Była nawet mowa o dawcy nasienia ze strony kliniki. Zaczął suplementację a po 2 miesiącach zaszłam w ciąże, naturalnie. Niestety była to ciąża z ZD, która zdecydowaliśmy się przerwać, bez związku z nasieniem. Pół roku poźniej zrobił zńowu badania (bez suplementacji całe te pół roku no i stres...) i znowu 0%. Potem suplementacja i badanie co 3 miesiące. Parametry lepsze, raz nawet 2,6 %, potem zowu spadek -1,6a przy podejściu było 0,8 mimo łykania i dbania o siebie, nawet jednego piwa nie wypił z alkoholem. No ale lato gorące było... A mimo tych 0,8 udało się zapłodnić 10/15 komórek, 5 dotrwało do 5tego dnia. I to w ICSI a nie IMSI ( nie mam pojęcia czemu nie zrobili IMSI)
W każdym razie nasienie nam swoje wahnięcia. Choroba, ciepełko, cokolwiek mogą napsuć a dopiero po 3 miesiącach są nowe.
Zbadań to przy kiepskim nasieniu w pierwszej kolejności usg jąder sprawdzenie czy na nich nie ma żylaków. A poza tym usg jajek trzeba facetów nauczyć robić systematycznie dla zdrowia, jak my badamy piersi. Może być androlog ale i urolog po prostu w tym temacie. My wyczailiśmy, ze androlog z kliniki pracuje w Medicover jako urolog i maż do niego zaczął chodzić (ma pakiet w M.) i tylko nasienie badał odpłatnie.
PGS, 5 zdrowych blasteczek na mnie czeka, od stycznia pierwsze crio
Dziewczyny może zadam głupie pytanie ale możecie mi podzielić cały koszt in vitro na jego składowe?? Tzn. próbuje sobie porównać koszty w różnych klinikach ale gdzie nie gdzie są pakiety a gdzie indziej muszę sama liczyć a nie wiem w zasadzie co mam liczyć. Wiem na pewno, że punkcję, zapłodnienie, transfer, znieczulenie, mrożenie ale nie wiem co jeszcze. I jakbyście mi mniej więcej określiły ile kosztują leki??
Jakie preparaty brał mąż? mon tylko cynk plus selen magnez i kwas foliowy tylko to kazaliA ile razy badał nasienie? W sensie w odstępach 3 miesięcznych? Mój miał 0%, na MSOME to samo. Chromatyna wyszła dobra. Była nawet mowa o dawcy nasienia ze strony kliniki. Zaczął suplementację a po 2 miesiącach zaszłam w ciąże, naturalnie. Niestety była to ciąża z ZD, która zdecydowaliśmy się przerwać, bez związku z nasieniem. Pół roku poźniej zrobił zńowu badania (bez suplementacji całe te pół roku no i stres...) i znowu 0%. Potem suplementacja i badanie co 3 miesiące. Parametry lepsze, raz nawet 2,6 %, potem zowu spadek -1,6a przy podejściu było 0,8 mimo łykania i dbania o siebie, nawet jednego piwa nie wypił z alkoholem. No ale lato gorące było... A mimo tych 0,8 udało się zapłodnić 10/15 komórek, 5 dotrwało do 5tego dnia. I to w ICSI a nie IMSI ( nie mam pojęcia czemu nie zrobili IMSI)
W każdym razie nasienie nam swoje wahnięcia. Choroba, ciepełko, cokolwiek mogą napsuć a dopiero po 3 miesiącach są nowe.
Zbadań to przy kiepskim nasieniu w pierwszej kolejności usg jąder sprawdzenie czy na nich nie ma żylaków. A poza tym usg jajek trzeba facetów nauczyć robić systematycznie dla zdrowia, jak my badamy piersi. Może być androlog ale i urolog po prostu w tym temacie. My wyczailiśmy, ze androlog z kliniki pracuje w Medicover jako urolog i maż do niego zaczął chodzić (ma pakiet w M.) i tylko nasienie badał odpłatnie.
PGS, 5 zdrowych blasteczek na mnie czeka, od stycznia pierwsze crio
Moim lekarzem w Novum była dr.Zygler cudowna kobieta dzięki niej jestem w ciąży.Polecam[emoji5]A jak novum to który lekarz? Bardzo was proszę o rady