angelawwa
Zaangażowana w BB
Mi stwierdzono pco 3 lata temu w Katowicach na kilkudniowej diagnostyce, po 3 msc mialam dokladniejsza diagnostyce tez u nich i mam PCO, IO, Hiperglikemie, brak owulacji i OTYLOSC(oczywiscie byla). Tydzien temu bylismy w inviccie usg- ok, zadnycvh zmian pco, jak miesiaczki po schudnieciu sie unormowaly 29-33dni) to owu raczej jest i o zgrozo, jak analizuje hormony to za cholere nic nie wskazuje na pco. Wiec u mnie otylosc byla raczej przyczyna tego wszystkiego. Poza tym przy pco AMH jest kilkukrotnie wyzsze od normy, ty i annemarie jestescie duzo starsze ode mnie a macie wyzsze amh niz ja (1,05). Teraz czekamy na hormony meza (azoospermia) i heja na konsultacje.Po obydwu. Ja pcos - całkowity brak owu bez stymulacji. Po clo są piękne pęcherzyki i same pękają. Hsg - oba jajowody OK. Nie miałam laparoskopii i wrogości sluzu i to mnie martwi. Mąż mało plemnikow 6 mln, test hso poniżej normy i obniżony odsetek żywych plemnikow. Myślimy żeby jeszcze raz spróbować IUI bo na dzień dzisiejszy nie mamy wystarczająco pieniędzy na ivf. U mnie w klinice to koszt koło 14 tys. A w novum ile? Poza tym liczę (łudzę się) ze uda się po IUI. A jeszcze mój mąż nie bardzo chce się dać przekonać na in vitro. My już ponad siedem lat po ślubie i od początku nie robiliśmy nic żeby nie być w ciąży. Jednak mój mąż dał się namówić na badania dopiero rok temu. Taki z niego ciężki przypadek dodatkowo....
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom