reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Po obydwu. Ja pcos - całkowity brak owu bez stymulacji. Po clo są piękne pęcherzyki i same pękają. Hsg - oba jajowody OK. Nie miałam laparoskopii i wrogości sluzu i to mnie martwi. Mąż mało plemnikow 6 mln, test hso poniżej normy i obniżony odsetek żywych plemnikow. Myślimy żeby jeszcze raz spróbować IUI bo na dzień dzisiejszy nie mamy wystarczająco pieniędzy na ivf. U mnie w klinice to koszt koło 14 tys. A w novum ile? Poza tym liczę (łudzę się) ze uda się po IUI. A jeszcze mój mąż nie bardzo chce się dać przekonać na in vitro. My już ponad siedem lat po ślubie i od początku nie robiliśmy nic żeby nie być w ciąży. Jednak mój mąż dał się namówić na badania dopiero rok temu. Taki z niego ciężki przypadek dodatkowo....

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi stwierdzono pco 3 lata temu w Katowicach na kilkudniowej diagnostyce, po 3 msc mialam dokladniejsza diagnostyce tez u nich i mam PCO, IO, Hiperglikemie, brak owulacji i OTYLOSC(oczywiscie byla). Tydzien temu bylismy w inviccie usg- ok, zadnycvh zmian pco, jak miesiaczki po schudnieciu sie unormowaly 29-33dni) to owu raczej jest i o zgrozo, jak analizuje hormony to za cholere nic nie wskazuje na pco. Wiec u mnie otylosc byla raczej przyczyna tego wszystkiego. Poza tym przy pco AMH jest kilkukrotnie wyzsze od normy, ty i annemarie jestescie duzo starsze ode mnie a macie wyzsze amh niz ja (1,05). Teraz czekamy na hormony meza (azoospermia) i heja na konsultacje. :)

reklama
angelawwa jednak jakieś inne wyniki mi przesłali już się gubię z tymi wynikami tu mam teraz takie!
FSH 6,7
LH - 7,22
Prolaktyna 13,46
Wr ujemny
Antygen Hbs ujemny
I różne p/ciała mi robili nawet nie widziałam, że takie badania jesxze mają mi przyjść

no to raczej slabe amh...jajek bylo 5 ale 3 rokujace i myslalysmy ze jak jeszcze sie okaze ze jakies puste i slabe to bedzie dobrze jak zostanie jeden zarodeczek...ale wyszlo 5 wszystkie sie zaplodnily:)ja mam problem z jajowodami...jednego nie mam po ciazy pozamacicznej a drugi zapchany i caly w zrostach...ach noi mam 37 lat wiec troszke dr. postraszyla...pierwszy transfer ciaza biochemiczna a teraz odbieramy nastepnego malucha za jakies dwa tyg...miesiac przerwy sobie zrobilam zeby sie zresetowac po niepowodzeniu...:baffled:
Jestem 10 lat mlodsza i Amh mam 1,05, a norma jest od 1,2...

PCOS i slaba armia sa czynnikami przy ktorych odradza sie iui i szanse spadaja jeszcze nizej,mysle ze to wiesz ,bo widze ze w bojach jestes zaprawiona.Pomimo to polecalabym ci termin w Wawie u dok.Zamory ,mysle ze jego opinia przekona twojego meza i uswiadomi mu ,ze potrzebujecie cudu ,zeby IUI sie udalo. Jakby nie patrzec macie jakies 5 _10 % szans na powodzenie. Nie mam zamiaru cie odwodzic od tej metody ,ale jest ona totalnie przestarzala i funkcjonuje u ludzi mega zdrowych,tez nie zawsze.
Czekam co mi dziewczyny napisza odnosnie cen,chociaz na stronie jest cennik.Bede wiedziala to ci na pr.napisze,oki;)
Jasne... Dzięki wielkie! A ty jesteś po przed czy w trakcie?
Tak moja lekarka mi powiedziała że mamy max 10% szans ale warto spróbować bo normalnie nie mam owulacji i ten nasz czas to nie mogę liczyć że to 7 lat tylko rok w którym byłam clo stymulowana. Poza tym mój mąż bierze leki i ma za każdym razem lepsze wyniki. Mówisz że Zamora!? Zadowolona jesteś z niego? Długo się leżycie u niego? Po której stronie u was jest problem?

Dziewczyny widzę że na tym forum dużo już przeszlyscie i dużo wiecie więc mam pytanie czy któraś z was ma podobną sytuację do mojej tj pco i słabe nasienie i udało się ivf??? Martwię się tylko tym że nie miałam laparoskopi diagnostycznej.

Po obydwu. Ja pcos - całkowity brak owu bez stymulacji. Po clo są piękne pęcherzyki i same pękają. Hsg - oba jajowody OK. Nie miałam laparoskopii i wrogości sluzu i to mnie martwi. Mąż mało plemnikow 6 mln, test hso poniżej normy i obniżony odsetek żywych plemnikow. Myślimy żeby jeszcze raz spróbować IUI bo na dzień dzisiejszy nie mamy wystarczająco pieniędzy na ivf. U mnie w klinice to koszt koło 14 tys. A w novum ile? Poza tym liczę (łudzę się) ze uda się po IUI. A jeszcze mój mąż nie bardzo chce się dać przekonać na in vitro. My już ponad siedem lat po ślubie i od początku nie robiliśmy nic żeby nie być w ciąży. Jednak mój mąż dał się namówić na badania dopiero rok temu. Taki z niego ciężki przypadek dodatkowo....

Pozwole sie wtracic ....
Tez sadze ze iui to strata nerwow i pieniedzy,nigdy nie podchodzilam do iui ,z nami ok oboje zdrowi,a i tak od razu ivf zaproponowano ... wiec jak inna kobieta ma problemy w dodatku z partnerem to chyva tym bardziej pod ivf ,chyva ze sie myle Ale zawsze mnie zastanawial fakt ze odmowilib nam iui (twierdzac ze wiek 36)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry