reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czy ta beta jest ok? jak uważacie ?

Ja tam się nie znam, sama jestem w przedbiegach. Ale jak czytam forum od września to sama na twoim miejscu i twoim etapie była bym z powodu takiej bety przeszczęśliwa. Gratuluję i życzę super przyrostu ;)

PGS, 5 zdrowych blasteczek na mnie czeka, od stycznia pierwsze crio :)

reklama
Super;)

A to juz jako polówkowe badanie ci zrobili? Bo ty jestes troche wyzej niz ja w ciazy chyba? Ja az do 6 lutego czekam to bedzie juz 21 tc.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Połówkowe mam 10. lutego. A to była kontrola po badaniu z pomiarem przezierności. Pani doktor chciała sprawdzić, czy maluch prawidłowo się rozwija.
Jestem w 16 tc, ale wg USG (rozmiaru dziecka) to w 17 tc. :)
A jak się czujesz? Czujesz już ruchy? Ja co jakiś czas takie delikatne puknięcia, ale czekam niecierpliwie, szczególnie na te, które już córeczka będzie mogła przez brzuch poczuć [emoji7]
Pozdrawiam serdecznie!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo fajnie się to czyta, miałam wrażenie, że czytam książkę romantyczna! a bardzo dużo czytam więc stwierdzam dobrze Ci to wychodzi

Ja generalnie to wolę czytać sf, ewentualnie o mordercach psychopatach ale widać nawet mnie czasem romantyczność nachodzi ;P
I znowu bezczelnie zwalę wszystko na hormony hahaha

Udało mi się ostatnio (prawie) całkiem wyluzować. Będzie co ma być a ja zrobię wszystko co mogę żeby pomóc szczęściu. No bo przecież ni jak nie nie mogę więcej niż mogę ;) Wczoraj miałam świetny wieczór, pomagałam mężowi w malowaniu modelu ciężarówki, którą skleja. Odkrywa nowe zastosowania akcesoriów do zdobienia paznokci, hitem są gąbeczki do robienia ombre, wychodzą nam świetne efekty.

Co do ilości transferowanych zarodków to powiedziałam sobie, że zdam się na zdanie lekarza. Ja tak troszkę chciała bym od razu dwa, ale jak mi odradzi to grzecznie się posłucham. A myślę, ze prawdopodobnie odradzi bo dopiero pod koniec roku ukończę 35 lat a blastki 5 dniowe. Do czasu, aż pogadam z lekarzem postanowiłam o tym nie myśleć.

Hihi, no wiem. Pani doktor też powiedziała, że Mały nie sprawia jej radości swoimi pozami, bo buźki nie chce pokazać [emoji6]
Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

To jej powiedz następnym razem ze lepsza pupa na kliszy niż buźka na łąkach wyobraźni!

Nie poszłam dziś do pracy powiem wam ze czuje się tragicznie. Całą noc mnie brzuch bolał teraz tez nospa działa chwilowo i ból wraca do tego tak dziwnie mnie boli głowa coś jak migrena ale nie tak mocno... obstawiam ze to na okres chyba ze faktycznie tak przechodzę implantację choć trudno mi w to uwierzyć :/ jedyne co się nie zmienia to mój pies na moim brzuchu ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam nadzieję, ze to twoja kijaneczka w brzuszku łobuzuje. A te bóle głowy to mogą być przez progesteron. Przytul piesa. Który to dpt?

Byłam dzisiaj aptece i widziałam saszetki simplic i jest napisane, że zawierają dużo białka i błonnika, czy takie mogę kupić? one jakoś 51 zł za 10 saszetek i niby dwa razy dziennie mi kazała pić po 3 razy dziennie to chyba mi się nie opłaca pójdę do tego sklepu dla sportowców tam kupie chyba taniej.

Mam nadzieję, ze to twoja kijaneczka w brzuszku łobuzuje. A te bóle głowy to mogą być przez progesteron. Przytul piesa. Który to dpt?

Transfer miałam 02 czyli nie licząc dnia transferu to 7 dzień bo niby się tego dnia nie liczy . Haha uśmiałam się bo faktycznie mówimy na nasze zarodki Kijaneczki bo na partnera wołają Żaba a na Mnie Ropucha i tak zawsze mówimy kijanki ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja generalnie to wolę czytać sf, ewentualnie o mordercach psychopatach ale widać nawet mnie czasem romantyczność nachodzi ;P
I znowu bezczelnie zwalę wszystko na hormony hahaha

Udało mi się ostatnio (prawie) całkiem wyluzować. Będzie co ma być a ja zrobię wszystko co mogę żeby pomóc szczęściu. No bo przecież ni jak nie nie mogę więcej niż mogę ;) Wczoraj miałam świetny wieczór, pomagałam mężowi w malowaniu modelu ciężarówki, którą skleja. Odkrywa nowe zastosowania akcesoriów do zdobienia paznokci, hitem są gąbeczki do robienia ombre, wychodzą nam świetne efekty.

Co do ilości transferowanych zarodków to powiedziałam sobie, że zdam się na zdanie lekarza. Ja tak troszkę chciała bym od razu dwa, ale jak mi odradzi to grzecznie się posłucham. A myślę, ze prawdopodobnie odradzi bo dopiero pod koniec roku ukończę 35 lat a blastki 5 dniowe. Do czasu, aż pogadam z lekarzem postanowiłam o tym nie myśleć.

Spojrz na to troche od innej strony...1 blastka to 25 % szans na ciaze ,2 to 40%...zawsze wieksza szansa na dzieciatko:):):)

Do góry