reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Joweg, podobno liscie maliny pije sie tylko w pierwszej fazie cyklu bo powoduja mikroskurcze macicy i mogą działać wczesnoporonnie. Oczywiście ziolkami dawno sie interesowalam, więc mogę zle pamiętać... Przestałam je pić bo mi totalnie rozregulowaly cykle. Z tego co widzę, to ty tez masz @ w cały świat. Na twoim miejscu nie zawracalabym sobie ziolami głowy.

Takie coś znalazłam "Napar z liści malin (ale nie z owoców czy kwiatów) jest znany i stosowany od stuleci w Afryce, Azji i Ameryce jako środek ułatwiający poród. Polecają go również nasze położne, ale pamiętaj – stosowanie ziół w ciąży trzeba skonsultować z lekarzem. Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży. Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej. Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu.[FONT=Verdana, Helvetica, Tahoma, Arial, sans-serif] "[/FONT]

Ostatnia edycja:
reklama
Wlasnie wrucilam z tranzwerka, WSZYSTKIE 4 KOMORKI ZAPLODNIONE, WSZYSTKIE KLASY A, dwa babelki juz ze mna w domku, a dwa na zimowisku :)
kochanie, gratuluje ci bardzo i zaciskam kciukasy za pozytywna betke i testy!!:-)

boje bo mam skurcze jak na @ od paru dni, a wczesniej ich nie mialam:((
nie mam ich jakos czesto ale tak 3-5razy dziennie. i zazwyczaj wtedy kiedy wstane z lozka albo ide bo jak leze to nie... tak sie boje:((
jutro mam wizyte i nie wiem czego sie tu spodziewac
macica ci sie rozciaga, wiec to nic strasznego...nie ma co sie denerwowac...maluchy chyba mocno zapuszczaja korzenie u ciebie!:tak:

Witam:)
Widzę,że dużo dobrych wieści jest:-)
Trzymam za Was wszystkie kciuki:) Za te testujące i za te,które podchodzą do transferu:tak::tak::tak:
Ja już się poddałam:-(
Dziś robiłam teściora i tylko jedna gruba krecha:-(jutro idę jeszcze potwierdzić to betą...,ale czuję,że @ stoi już zza rogiem.
czekamy na bete...moze bedzie pozytywna, poki nie ma @ jest nadzieja a ja mocno wierze, ze ten twoj cud powtorzy sie znow!:-)

bede wszystko pila do trnaferu sobie:D potem odstawie i zostawie tylko te przeciw poronne i potem jak bedzie ok to znowu zaczne wzsytsko pic , normalnie wiesiolek tez bierze sie tylko w pierwszej fazie cyklu ale ja biore caly cykl.

Roxii - nie mam pojecia czemu tak puzno, ale tez sobie tak mysle ze zrobie tescior 14 lutego :), moze wyjdzie to bedzie 8my dzien, te dygitalne wychodza ni9by od pierwszego tygodnia....

No to super, w takim razie na walentynki testujemy razem!!!!:-D Ja w walentynki będę miała 10dpt wiec tylko dwa dni później niż u Ciebie, myślę ze jakis czuły test może juz wykryć wtedy u Ciebie ciąże. Trzymam kciuki za nas obie, za superr prezent walentynkowy!:-)
Palu i jak tam po wizycie??? Daj znać!! trzymam kciuki za dobre wieści!:tak:
Bunka głowa do góry może jeszcze nie wszystko stracone;-) Trzymam kciuki za pozytywną betkę:-)
joweg widzę że u Ciebie niezłe przygotowania trwają:tak: duuużo tego wszystkiego bierzesz, jesteś pewna że to Ci nie zaszkodzi? konsultowałaś to z jakimś lekarzem???

z tym rozciaganiem macicy to bez przesady. nic tam sie nie rozciaga w 5 tygodniu ciazy..... za wczesnie. po prostu zmiany nastepuja w organizmie, malpa chce przyjsc a nie moze i takie tam:) stad skurcze, pobolewania

lolitka200- czesc :) a ty lepiej mow jak sie czuejsz ?:D brzusio masz juz zapewne fajny :) na kiedy termin ?

reklama
joweg - czuje sie znakomicie. nie moge na nic narzekac. wygladam jakbym polknela pilke plazowa - poki co nadal nie widac ze ciazy jestem oprocz brzucha. a termin na 5 kwietnia mam

Do góry